Друже спореди урбани Швеѓани, кои уредиле со милион закони што смееш што не смееш да направиш на станот (не си ни сопственик на станот што си го купил у Шведска) нема таму ставање клима кај сакам или да преуредам ѕидовите да си направам повеќе простор итн итн итнСтокхолм, Рига,Минск... Има доста слични шаблони што мене ми се wow. Само треба правилно планот да се изведе и да имаш клиентела со кеш да тоа го одржава и сервисира. Затоа што и кај нас има микро делови што се имплементирани по македонски начин.
Прегледај го приврзокот 333974Прегледај го приврзокот 333975
Ебани прозори не можеш сам да смениш а да се различни од цела зграда мора сите да имате исти
со Рига која има буквално комунистички изглед (јас ја спомнав ради зеленилото низ град), гледајќи ги градбите тука и не е нешто многу далеку од Скопје градбите како градби, ама бројот на паркови и дрвореди не се споредува
и доаѓа Скопје каде во сред ГРАДСКИ ПАРК направија станбена зграда и хотел, зарем треба да коментирам дека кој сака си става фасада на “неговиот дел од зградата” или менува носечки ѕидови за да добиел на простор ама стуб ќе стаел исто ќе држело
имаш закони и култура, па само закони кај смееш да градиш и ниво на зелени површини и слично, па многу празни места па допираш дното, го пробиваш и уште тонеш надоле и таму некаде ќе го најдеш скопскиот менталитет каде ни закон владее нит па има култура а урбана мафија ти диктира цени со милион празни станови кои дремат непродадени