Кои скалила се коректни,што е коректно тука ..тоа што треба да поскапи струјата па ја извртуваат работата..и ти велиш па ок.Ако не се лажам, на социјалците им признаваат(им ги плаќаат сметките) до 1500!
Не сум сигурен за сумата, ама дефинитивно државата им ја плаќа до негде.
Така да скалилава, блоковиве, или како и да е, се сосем коректни според мене.
И мислам дека сите тука ќе се сложиме дека ова требаше мнооогу одамна да го направат.
П.С. Во Велес е традиционално критично без дрва! 15 години уназад веќе. Пола луѓе тек на есен, а некои и после првиот снег ги добиваат, а уплатени од лани!
Велиш оти еден ординација плаќала по пазарни цени..(Да ама тоа е бизнис и носи пари- во мојата ординација има околу 7000 картони х 45 ден капитација секој месец од државата плус секој преглед па рачунај) А луѓето дома живеат од плата...
И незнам кој здраворазумен прифаќа вакви глупости оти било оќ, скалестото плаќање на ек енергија..а всушност е поскапување на струјатаа..
И сеа до пред десет години Велес беше град на социјалата мизерија невидена,е сеа грујо отвори некоја фабрика и брат мислиш станавте милионери..
Затоа пропадна и државата од вакви луѓе...
У норммални држави народот зема стап и цела влада на клоции
Автоматски споено мислење:
Само да додадам со вакви цени на ел.енергија за индустријата јас како инвеститор би се пакувал од Мк и право онаму каде има ефтина Ел.енергија
и ние што истото паковање го гласавме во различна амбалажа!