Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не се лажам, на социјалците им признаваат(им ги плаќаат сметките) до 1500!
Не сум сигурен за сумата, ама дефинитивно државата им ја плаќа до негде.
Така да скалилава, блоковиве, или како и да е, се сосем коректни според мене.
И мислам дека сите тука ќе се сложиме дека ова требаше мнооогу одамна да го направат.

П.С. Во Велес е традиционално критично без дрва! 15 години уназад веќе. Пола луѓе тек на есен, а некои и после првиот снег ги добиваат, а уплатени од лани!
Кои скалила се коректни,што е коректно тука ..тоа што треба да поскапи струјата па ја извртуваат работата..и ти велиш па ок.
Велиш оти еден ординација плаќала по пазарни цени..(Да ама тоа е бизнис и носи пари- во мојата ординација има околу 7000 картони х 45 ден капитација секој месец од државата плус секој преглед па рачунај) А луѓето дома живеат од плата...
И незнам кој здраворазумен прифаќа вакви глупости оти било оќ, скалестото плаќање на ек енергија..а всушност е поскапување на струјатаа..
И сеа до пред десет години Велес беше град на социјалата мизерија невидена,е сеа грујо отвори некоја фабрика и брат мислиш станавте милионери..
Затоа пропадна и државата од вакви луѓе...
У норммални држави народот зема стап и цела влада на клоции
Автоматски споено мислење:

Само да додадам со вакви цени на ел.енергија за индустријата јас како инвеститор би се пакувал од Мк и право онаму каде има ефтина Ел.енергија

Кои скалила се коректни,што е коректно тука ..тоа што треба да поскапи струјата па ја извртуваат работата..и ти велиш па ок.
Не си ми јасен? Треба да поскапи струјата и ќе поскапи! Нас може да не ни свиѓа до утре сабајле, ама тоа е факт и не само кај нас!
Ако ти е полесно да ја префрлиш вината на сдсСм слободно. Ама не не убедувај нас тука што ги знаеме приликите и што гледаме што се случува дека се било локална политика!
Велиш оти еден ординација плаќала по пазарни цени..(Да ама тоа е бизнис и носи пари- во мојата ординација има околу 7000 картони х 45 ден капитација секој месец од државата плус секој преглед па рачунај) А луѓето дома живеат од плата...
Ако вака мислиш дека работи ординација како печатница на пари… слободно отвори една и штанцај!
Ја знам лекари кои ни за плата на сестрата не можеа да извадат!
И незнам кој здраворазумен прифаќа вакви глупости оти било оќ, скалестото плаќање на ек енергија..а всушност е поскапување на струјатаа..
Изгледа ти тек сега сфаќаш дека за поскапување правиме муабет?!
И сеа до пред десет години Велес беше град на социјалата мизерија невидена,е сеа грујо отвори некоја фабрика и брат мислиш станавте милионери..
Затоа пропадна и државата од вакви луѓе...
У норммални држави народот зема стап и цела влада на клоции
Ти кажав и на одговорот на тигарче! Не мешај политика! Има други теми за таквите со истетовиран лик на Пастирот, кој го чекаат како Исус да се врати и да ги избави од мизеријата!
Само да додадам со вакви цени на ел.енергија за индустријата јас како инвеститор би се пакувал од Мк и право онаму каде има ефтина Ел.енергија
Со среќа ако негде најдеш поефтина струја!
Или бар толку поефтина што ќе ги анулира другите поскапи ставки!

Не си ми јасен? Треба да поскапи струјата и ќе поскапи! Нас може да не ни свиѓа до утре сабајле, ама тоа е факт и не само кај нас!
Ако ти е полесно да ја префрлиш вината на сдсСм слободно. Ама не не убедувај нас тука што ги знаеме приликите и што гледаме што се случува дека се било локална политика!

Ако вака мислиш дека работи ординација како печатница на пари… слободно отвори една и штанцај!
Ја знам лекари кои ни за плата на сестрата не можеа да извадат!

Изгледа ти тек сега сфаќаш дека за поскапување правиме муабет?!

Ти кажав и на одговорот на тигарче! Не мешај политика! Има други теми за таквите со истетовиран лик на Пастирот, кој го чекаат како Исус да се врати и да ги избави од мизеријата!

Со среќа ако негде најдеш поефтина струја!
Или бар толку поефтина што ќе ги анулира другите поскапи ставки!
Струјата морала да поскапе:
Тоа Птицо само како кај тебе и остали на кои им го испраа мозокот и го користат само за гуглање а не за промислување..
Се сомневам оти знаеш кој,како и зошто ја поскапна струјата на таканаречената светска берза(европска унија)

Струјата морала да поскапе:
Тоа Птицо само како кај тебе и остали на кои им го испраа мозокот и го користат само за гуглање а не за промислување..
Се сомневам оти знаеш кој,како и зошто ја поскапна струјата на таканаречената светска берза(европска унија)
Не знам да ти кажам право! Не сум нешто по зелените агенди…

Ама знам зошто ние немаме струја. А за тоа подеднакво се криви и Курто и Мурто ;) и ние што истото паковање го гласавме во различна амбалажа!

Да ја сменам темата од умрени.... Top Gun: Maverick :cuc:
10/10

Се сомневав дека ќе биде квалитетен кога прават продолжение после толку години, ама полн погодок!

Каде е тоа? Америка? Русија?
Другар што до лани копаше крипто на ситно со само 2 рига (12 графички) плаќаше 12000 сметка во летно а 20000 во зимно време... ама си вадеше една просечна платичка месечно.
Сеа е отселен во Германија.... тогаш планираше и за таму да стави некој РИГ ама сеа нешо се пишмани.... вика цената на струјата ми е 4x таму... не ќе се исплати од мрежа... ќе треба фотоволтаици да става прво па после РИГови.

Кога веќе мора да поскапи - а мора, не знам кој разумен би одбрал комплетно отколку скалесто?
Oкеј овие што копаат крипто не се неразумни :)

Кој би бил подобар избор од овие две клими ? Сакам да заменам една он/оф па овие две ми се изборот. Прозиведени се од Мидеа но незнам кој модели се.

https://jivi.mk/compare-products

Tie sto trosele najmnogu i si plajkat najmnogu a toa sigurno ne se famili so bazenti samo tuku i fabriki i tn. Da investira vo ovoj sektor mesto da kradat ke nemase da go prqvime sega mabeto. Ke vidime kako stoime so novoto pokacuvanje od 1 juli ako ne drvata se 2600 kubik.
На кој јазик ти е напишаново, изгледа ќе ни треба google translate за да го разбереме

Каде е тоа? Америка? Русија?
Другар што до лани копаше крипто на ситно со само 2 рига (12 графички) плаќаше 12000 сметка во летно а 20000 во зимно време... ама си вадеше една просечна платичка месечно.
Сеа е отселен во Германија.... тогаш планираше и за таму да стави некој РИГ ама сеа нешо се пишмани.... вика цената на струјата ми е 4x таму... не ќе се исплати од мрежа... ќе треба фотоволтаици да става прво па после РИГови.

Кога веќе мора да поскапи - а мора, не знам кој разумен би одбрал комплетно отколку скалесто?
Oкеј овие што копаат крипто не се неразумни :)
Малку нешто плаќал другар ти!? 12 графички по 100w ти се 1.2kw/h константна потрошувачка! …да не зборам дека и преку 200w има графички што влечат!
Фактички он си вадел просечна плата од субвенционирана струја! Да плаќал пазарна цена ни 100€ нема да му останат!
И тоа мала риба е он. Да знаеш колку станови и куќи има “затворени” кој што трошат х10 ќе се зачудиш!

@ROBERT 11 сега појасно ли е зошто ќе ги воведуваат блоковите? Или докторите ќе бидат шиканирани што користат стерилизатори од 2.5-3kw, а вакви “поштени” рудари ќе цицаат од буџетот!

Ја слушнавте изјавата денешна како ќе одат тарифите? Па тоа е срамно. Блок 1 до 200-250кв ,блок 2 од 250 до 300/350кв ,блок 3 од 300/350 до 500 и блок 4 од 500кв нагоре најскапа. И сега заклучуваме дека грењето на струја ќе стане луксуз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom