Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 28.034
- Поени од реакции
- 90.660
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Каде е тоа? Америка? Русија?Само да додадам со вакви цени на ел.енергија за индустријата јас како инвеститор би се пакувал од Мк и право онаму каде има ефтина Ел.енергија
Кога веќе мора да поскапи - а мора, не знам кој разумен би одбрал комплетно отколку скалесто?И незнам кој здраворазумен прифаќа вакви глупости оти било оќ, скалестото плаќање на ек енергија..а всушност е поскапување на струјатаа..

На кој јазик ти е напишаново, изгледа ќе ни треба google translate за да го разберемеTie sto trosele najmnogu i si plajkat najmnogu a toa sigurno ne se famili so bazenti samo tuku i fabriki i tn. Da investira vo ovoj sektor mesto da kradat ke nemase da go prqvime sega mabeto. Ke vidime kako stoime so novoto pokacuvanje od 1 juli ako ne drvata se 2600 kubik.
Немораш.На кој јазик ти е напишаново, изгледа ќе ни треба google translate за да го разбереме
Малку нешто плаќал другар ти!? 12 графички по 100w ти се 1.2kw/h константна потрошувачка! …да не зборам дека и преку 200w има графички што влечат!Каде е тоа? Америка? Русија?
Другар што до лани копаше крипто на ситно со само 2 рига (12 графички) плаќаше 12000 сметка во летно а 20000 во зимно време... ама си вадеше една просечна платичка месечно.
Сеа е отселен во Германија.... тогаш планираше и за таму да стави некој РИГ ама сеа нешо се пишмани.... вика цената на струјата ми е 4x таму... не ќе се исплати од мрежа... ќе треба фотоволтаици да става прво па после РИГови.
Кога веќе мора да поскапи - а мора, не знам кој разумен би одбрал комплетно отколку скалесто?
Oкеј овие што копаат крипто не се неразумни![]()
Cirkuzijadata samo sto zapocna...Ја слушнавте изјавата денешна како ќе одат тарифите? Па тоа е срамно. Блок 1 до 200-250кв ,блок 2 од 250 до 300/350кв ,блок 3 од 300/350 до 500 и блок 4 од 500кв нагоре најскапа. И сега заклучуваме дека грењето на струја ќе стане луксуз.