- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.857
- Поени од реакции
- 13.493
Роберт не сфатив дали мене или Златко го тангираш со “плачковци” и “самобендисани”?Поентата е оти секогаш си имал издржани ставови,но по оваа прашање тотално си ја изгубил рационалноста и реалноста...
Па не се греат базени со 400kw и нека дојде само една поголема зима па тогаш ќе ги видиме сметките по овие пресметки..
Работата е зошто не е над 600 kw таа пресметка и што ќе се прави е со социјалата во Мк тоа ли е исправно..
Автоматски споено мислење:
Птицо донекаде се сложувам со тебе..
Но што нас не интересира цената на струјата надвор,што сме ние држава или село...
Сите имаат струја, и Србија,и Босна само ние немаме..
Дали ти е јас кој и зошто ја поскапна ел.енергија во Еу и што стои зад оваа играа..Дефинитивно не
Автоматски споено мислење:
Овде само плачковци и
само бендосани останаа,оти ако не се сложуваш со нивниот исказ тогаш веднаш те напаѓаат што има да ме коментираш глеј си своја работа,па шо излегуваш јавно на форум ако не сакаш да те коментариаат..тогаш молчи..
Бар тука на темава си реплицираме, си враќаме и не преќутуваме…
Нејсе! Колку што разбрав од твојот пост, проблемот ти е што скалилото не почнува од 600kw туку од 500(или 350 беше, небитно)??
Ако за ова се ситничиме… никој никогаш нема да биде задоволен! Желботека нема! Исто како што и мене никој не ме праша дали ми е мило што плаќам најскапа вода, а притисок немам! Плус моите родители 30 години плаќале самодопринос од 3% за сега партиски легачи да седат по тројца на биро во Дервен и не им стасуваат пари за плата!
Да се вратам на темава, мада додека го пишувам ова, гледам и си реплицирал на Тигарче со доза на политичка коректност
Има други теми за тоа…
Фактот што не ти се свиѓа, останува факт! Македонија нема струја, Европа без руски гас и не еколошки јаглен нема струја!
Струјата е роба, се купува и се продава! Ако нема цената и оди нагоре. Ако сакаме да имаме, мора да купиме! Поедноставно од ова здравје! Далеку е работава од теории на заговор…