Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Сајнц бро, ват ди фук ермано?!?!?!

За Леклер не ми се збори :/

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

2 kruga traese edinstvenata radost na toto sezonava.

We need to talk after беше последното тимско радио на Перез. Иако Макс тепаше, со право може да се лути тука Перез. Не ми се допаѓаат ваквите тимски наредби без разлика што овој пат беа во корист на Макс, баш ме интересира што ќе разговараат. + и договорот треба да го продолжи Чеко деновиве.

Сигурен сум доколку му дозволеа на Перез да се трка со Макс дека Макс пак ке го добиеше, имаше посвежи гуми, генерално побрз возач е и му проработи на крајот и ДРСот ама ете во РБ решија вака да одреагираат

Второто пропуштање беше јалово најискрено, немаше потреба од тоа зашто Макс беше апла побрз на патеката бидејќи имаше нови гуми, едноставно леташе на истата, али сакаа да избегнат дуел тука. Не верувам Чеко за ова да е љут, немаше шанса да парира, проблемот беше првото пропуштање и потоа што не му допуштија да си ја врати позицијата откако Макс мака мачеше со неговиот drs и едноставно немаше како да го помине Расел. Ова we need to talk мислам дека се однесуваше на тоа, зашто всушност и само за истово негодуваше Перез на радиото кога бараше да му биде вратена позицијата за што беше и потполно у право јер рече дека без проблем ќе отиде пред Расел, што и беше случај откако Макс влезе у бокс.

Луис предобар камбек, а сакаше да се откаже после сударот ама му рекоа да продолжи. И сега гледам вика "But I didn't give up, because that's what we do"
LOL :ROFLMAO:

Ландо P8 а мртов болен, воспаление на крајници. Свака част.

Последно уредено:
Аналитичар на податоци од скај спорт Германија покажа дека Луис Хамилтон во просек ги имал 75% од најбрзите кругови на трката и бил само 0.1 секунда зад Макс Верстапен во просекот на сите кругови.

Како само возеше денес:cuc:

Аналитичар на податоци од скај спорт Германија покажа дека Луис Хамилтон во просек ги имал 75% од најбрзите кругови на трката и бил само 0.1 секунда зад Макс Верстапен во просекот на сите кругови.

Како само возеше денес:cuc:

викаш ќе ја вртат сезонава овие мерцедес бенц? исто @mkgunner го нема нешто да изјави дека тоа на хамилтон бил надчовечки напор и дека бил морален победник.

да видиме до кај сме со формата еве се затоплува
Screenshot 2022-05-23 155936.png

Не знам колку се кадарни мерцедес да се уклучат у борба за титула, ама и тоа како очекувам да ја направат интересна сезонава.

Тоа се бараше, 3 тима да се борат, иако за жал Саинц и Перез не се на нивото на останативе 4ца, ама секоја му чест на Џорџ што прави сезонава.

Очекувам Ферари да влезат у стандардниот за нив choke mode, ама се надевам нема и ќе гледаме борба до крај.

Абе ептен летнавте дека Мерцедес ќе се вратат сезонава. Океј решиле малку од малку проблемот со porpoising, ама се далеку од Ферари и РБ. Види race pace на Расел во споредба со Макс и Леклерк. После второто влегување во бокс мислам, Макс му избега цели 9 секунди во 3 круга, а 2цата беа на свежи гуми.

Si dokazuva George zasto e najdobar od site mladi na patekata. Toa sto e Mercedesot tret bolid e druga rabota. Ne za dzabe tepase F2 so duplo poeni od vtoriot, likot e generaciski talent.

интересно со Џорџ е што го интевјуирале па биле многу зачудени новинарите зошто бил подобар од Хамилтон, па морал да се извинува што ти ја знам :icon_lol:

Si dokazuva George zasto e najdobar od site mladi na patekata. Toa sto e Mercedesot tret bolid e druga rabota. Ne za dzabe tepase F2 so duplo poeni od vtoriot, likot e generaciski talent.

Џорџ 24 години
Леклерк 24 години
Макс 24 години

Многу храбра изјава ти е ова дека е најдобар од сите млади.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom