Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Какво вадење после грешката, браво.

Kje dishat od Ferrari malce na raat utre. Perez ne e pozadi Sainz, Russell sepak I posle upgrade e pospor od Ferrari. Sea Ako ne go stisnat Verstappen 2te Ferrarija, nema koga.
Leclerc izvadi muda posle greskata, bravo.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Убаво си рече Шарл на интервјуто по квалификациите, ако успеат да ги изменаџираат гумите онака како РедБул можат да се надеваат на победа во спротивно џабе им е ПолПозиција, тоа ке го реши победникот утре. Мерцедес се подобрени, сеште не на ниво на РБ и Ферари али баш ме интересира каков race-pace ке имаат утре. Расел стандардно подобар од Луис :icon_lol:

Ме исплашија во Q2 на момент говнава Мерцедес, мислев се вратија во борба за победи :D phew

Од тренинзиве што видов, ми делува дека РБ се пак благи фаворити како и на претходните 2-3 трки бидејќи подобро се справуваат со деградација на пнемватиците. Што ми е чудно бидејќи обично болидите со подобар downforce немаат проблем со гумите, а сезонава Ферари мака мачи со нив.

Али добро е за Леклерк што нема многу места за претекнувања и најчесто победува тој што стартува прв. Не знам колку е точно ама пред некој ден прочитав дека статистички имаш поголема шанса да победиш од пол-позиција во Барселона него ли во Монако. Над 70% од пол-позициите биле конвертирани во победи тука.

Убаво си рече Шарл на интервјуто по квалификациите, ако успеат да ги изменаџираат гумите онака како РедБул можат да се надеваат на победа во спротивно џабе им е ПолПозиција, тоа ке го реши победникот утре. Мерцедес се подобрени, сеште не на ниво на РБ и Ферари али баш ме интересира каков race-pace ке имаат утре. Расел стандардно подобар од Луис :icon_lol:

А бе и Макс вика ако успеат од РБ да го изменаџираат болидот ко оние у Ферари дека ке успее да ја заврши трката
Џабе РБ се побрзи кога им откажува стално на болидите по нешто така да на Ферари им е доволно да ги пратат да си ја одржат константноста

Sent from my iPhone using Tapatalk

По кој знае кој пат Санјц разочарува. Огромна грешка беше продолжување на договорот.

Aj u kurac jebem ti

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Toa што го кажав после 3 или 4 трки, новиве промени за некого мајка беа за некого маќеа, на крај ќе испадне дека уствари ја враќаат формула 1 во ерата на Шуми и Хакинен, све е ок, ама ко тркало на среќа, не знаеш кога некој болид ќе рикне и постојано си на штрек, ти се причинуваше бел дим дека излага позади болидите и слично од што знаеш дека у секој момент може нешо да се деси, до лани барем кај појакиве немаше шанса ова да е случај, сезонава еве почна и кај Ферари иако делуваа недопирливо до тркава во тој поглед. Не можеме да го добиеме посакуваниот перфектен баланс за неизвесност, Леклер си имаше прилика за рутинска победа и рикна од нигде никаде, мрш.

А и Макс со drs-ов, го опипуваат дното РБ со ова, намигнува цело време, на круг-два му пали, смешно и трагично истовремено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom