UEFA Champions League - Season 2021/22

Кој ќе биде шампион на Европа за 2021/2022?

• Вкупно гласачи
    208
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 август 2009
Мислења
3.680
Поени од реакции
5.309
ама нема да дозволат на пример Карвахал да дрибла пред свој шеснаесетник и да ја загуби топката, или лошо да подаде до соиграч во опасна зона.
Види, нејќам да те цитирам душичка си. Ама ептен бе се местиш на пенал. Ми делуваш како да незнаеш што пишуваш или дека не ги памтиш, не сакам да речам, не ги гледаш утакмиците а коментираш.
Третиот гол на Сити како падна? Менди пасот до Фернандињо и овој фино лепо директен центаршут у петерец за Фоден. Поклон пас, поклон гол.

И сеа одеднаш ти станува постот погоре ирелевантен. Грешка у чекори.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Види, нејќам да те цитирам душичка си. Ама ептен бе се местиш на пенал. Ми делуваш како да незнаеш што пишуваш или дека не ги памтиш, не сакам да речам, не ги гледаш утакмиците а коментираш.
Третиот гол на Сити како падна? Менди пасот до Фернандињо и овој фино лепо директен центаршут у петерец за Фоден. Поклон пас, поклон гол.

И сеа одеднаш ти станува постот погоре ирелевантен. Грешка у чекори.

A мислев дека најлошото нешто во врска со тебе е тоа што се викаш Мите...

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Mrtvi ladni navijacive na real se karaat deka izigrale utakmiciste hahahahahaha
Da ne trebase da ja dobiete utakmicata?

Член од
17 август 2009
Мислења
3.680
Поени од реакции
5.309
A мислев дека најлошото нешто во врска со тебе е тоа што се викаш Мите...
Ете се усра прописно, на 3/4 пати у едно сабајле. И го отера во друга насока муабетот, кој како се викал и кое име, надимак и сл е убаво или не според релевантниот RATM.
Следно серење ќе пишеш нешто у стил, кој каде живее, или какви боксерици носи дечко ти.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.905
Поени од реакции
30.841
Mrtvi ladni navijacive na real se karaat deka izigrale utakmiciste hahahahahaha
Da ne trebase da ja dobiete utakmicata?
Напротив, Реал изигра очајна утакмица во одбрана и требаше да прими повеќе, ама моментот е дека головите што ги даде биле на среќа или по некои грешки на одбранат на Сити.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.468
Поени од реакции
14.907
Еве, јас сум исто на мислење дека Реал има "незаслужено" и на "среќа" само минус 1. Ако некој верува дека овој резултат, што го има Реал на гостински терен, е реален сооднос на квалитетот и прикажаното на терен, плус нели искуство и победнички менталитет, тогаш верува дека Реал има и големи шанси за да помине понатаму.

Како што пишав, јас мислам поинаку, па еве нека се јави тука некој од другата страна, да уфрлиме во игра и некој денар, па да видиме тогаш кој навистина мисли дека е "среќа", а кој "квалитет".

Имали некој спремен за кладење? :D

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.590
Поени од реакции
2.471
Еве, јас сум исто на мислење дека Реал има "незаслужено" и на "среќа" само минус 1. Ако некој верува дека овој резултат, што го има Реал на гостински терен, е реален сооднос на квалитетот и прикажаното на терен, плус нели искуство и победнички менталитет, тогаш верува дека Реал има и големи шанси за да помине понатаму.

Како што пишав, јас мислам поинаку, па еве нека се јави тука некој од другата страна, да уфрлиме во игра и некој денар, па да видиме тогаш кој навистина мисли дека е "среќа", а кој "квалитет".

Ако сакаш да се кладиме дека Милан нема да освои Серие А, сигурица.

Z

zmej gorjanin

Гостин

Некој има нафташки пари и sugar daddies и може да плати колкава и цифра да им кажат, некој има среќа... Кармата ве ебе пријатељу.

Член од
14 јули 2017
Мислења
670
Поени од реакции
1.352
Против ПСЖ, не би се согласил дека беме доминирани, првата утакмица да, можеби а имаа цело време они топката, ама ништо посебно не направиа со неа, освен што Мбапе не бушеше по десната страна, друго ништо. Вториот натпревар првото полувреме исто така, имаа некој шанси ПСЖ, ама ништо приближно како оние на Челзи и Манчестер Сити.

Би се сложил дека против Челзи се спасиме за влакно ете. Дали беше среќа или неспособност на Пулишич и Лакака да ги остварат зицерите кој ги имаа, којзнае. Првата утакмица во Лондон, покрај хет-трикот на Бензема, Реал имаше уште 1/2 добри акции, едната беше на пример таа што погоди пречка Винисиус. Од другата страна пак, Лакака пред натпревар за да му свете челавицата а намачкал изгледа со свинска маст па успеа 2 со глава сам оставен да ги промаше.
Исто така, да не се забораве дека на првиот натпревар, па и на вториот, Куртоа имаше 2/3 неверојатни одбрани.

Вториот натпревар против Челзи беме 80% од времето доминирани, заедно го гледав натпреварот со едно другарче кое навива за Челзи и му реков дека ќе не превртуат, едноставно имав чуство дека ќе влезиме како веќе да сме поминале и ќе примаме голови, среќа мастерклас на Модриќ и Бензема не спаси, а да не се забораве и Родриго и Камавинга кој внесоа свежина одкако влегоа на тој натпревар. Имаше и во Мадрид Реал 1/2 испуштени шанси, како пречката на Бензема со глава, ама ни приближно онолку колку што се изнапромашува Челзи чисти зицери.

Е сега, некој викат дека раката на Алонзо не била рака, вака нака, дискутабилно е, ама секако дека ќе викат така кога играт против најдобриот клуб Реал Мадрид, од секогаш имало некој кој нон стоп ни сереле на успехот, никој не го спомнува непостоечкиот корнер од кој падна гол, верувајте Реал да дадеше гол од поклонета корна ќе гореше интернетот, страшно плачење ќе имаше. Се на се, првата утакмица изедначена против Челзи, втората не доминираа 80% од времето.

Вчерашната утакмица не треба да се коментира уопште, цело прво полувреме не доминираа, во делови од второто исто така. Првите 2 гола примени на таков аматерски начин, па и другите би рекол, каде што целата одбрана беше во курац. Нема збор за тоа што беме доминирани, ама пак, неспособноста на Манчестер Сити да си ги искористат шансите сведе до тоа да имаме активен резултат во Мадрид и да имаме шанса да му наплатиме за тоа.

O

ob1

Гостин
Не. Индивидуални грешки не е исто што и слаба колективна одбрана. Реал не играл добро дефанзивно, но не дозволил индивидуални грешки непредизвикани од ништо како раката на Лапорт вчера, пасот на Менди и слично. Реал ќе прими гол затоа што и противникот одиграл нешто квалитетно. Ако извисат ќе извисат колективно (како синоќа со Фоден и Де Брујн), ама нема да дозволат на пример Карвахал да дрибла пред свој шеснаесетник и да ја загуби топката, или лошо да подаде до соиграч во опасна зона.
Сакам да кажам, Реал не греши базично. Опонентите негови грешеле во основни работи.

Челзи не може да го брани пасот на Модриќ, тоа е невозможно. Само можеше Челзи да не прими трет гол во Лондон од ситуација во која голманот единствено требаше да го направи она што го правел на тренинг од петгодишна возраст. Ако ме разбираш.
Реакциите за "среќата" се бидејќи истите муабети се водеа кога Реал го направи трипитот од 2015 до 2018.
Тогаш, како и сега, целиот успех на Реал се препишуваше врз среќа и само среќа.
Знам, дека ти не мислеше на тој период туку на годинава, и знам дека ти не мислеше дека Реал само со среќа стигна до тука, но сепак треба да се даде кредит и за карактерот, менталитетот и вербата која ја има тимов.
Кога ќе се земат предвид сите фактори, Реал имаше среќа само вчера, на дуелот против Сити.

Од друга страна имаш напишано дека Реал до сега не надиграл ниту еден од противниците, дека бил рамноправен противник со сите нив.
Да и што има лошо во тоа? Реал изигра против најскапиот можен тим во светот во 1/8 финале, со сеуште моменталниот Европски и Светски шампион и со шампионот на Англија.
Реал нема вонсериска генерација или екипа во моментов за да ги надигра овие противници, во некои други времиња и некоја друга екипа на Реал можеби би ги надиграла, али за поздрав е моментот дека Реал бил РАМНОПРАВЕН противник против овие екипи.

Реал вчера треба да биде најсреќен што си отиде само со 1 гол разлика од Англија.
Фановите на Реал можеме да се маваме од земја дека на Бернабеу ќе биде друга приказна бидејќи играме на домашен терен и понесени од пресвртите кои ги правевме досега, НО, доколку Реал не се подобри дефанзивно и не влезе во натпреварот уште од првата минута, ништо чудно и на Бернабеу да изеде 3-4 парчиња.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.074
Поени од реакции
1.572
Абе имаше среќа голема Реал точно, ама среќата не беше во постигнувањето 3 туку во тоа што не примија уште 2-3. Мислам шансите им се минорни скоро никакви али ај ќешки да грешам и да гледаме уште едно утакмичиште.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.826
Поени од реакции
115.897
Образложи, и дефинирај што подразбираш под терминот "спортска среќа" за да можеме да продолжиме со дискусија.
Што да ти образложам кога знаеш и сам ебате. Уште од групи ако тргнеме ќе видиме дека имаа доста среќа, конкретно во Милано требаше 20 гола да примат, на крај им пројде една акција ко првиот гол вчера на Бензема и победија. И не, немој да ми препишеш сеа дека сум рекол ради таа среќна победа во Милано Реал прошол групи пошо не ми е тоа поентата. Потоа одиме против ПСЖ, во Париз уништени без шут кон гол, промашен пенал на Меси, во Мадрид у прво исто уништени со утнат зицер на ако не се лажам Мбапе за 0-2 и потоа еден блицкриг у второ за да постигнат набрзина 2 гола и да ги елиминираат ПСЖ иако по мене нерегуларен гол дадоа за 2-1 зашо тоа беше чист фаул над Донарума али ајде. Со Челзи изиграа подобро него против ПСЖ али пак имаа некои среќни моменти како поклонот на Менди и Рудигер за 1-3 во Лондон иако за овој двомеч не сакам и нема да кажам дека Реал прошол на среќа. За вчера чао, еден Господ знае како не примија 18 гола и како си отидоа со 1 разлика од Манчестер.

Се на се може да кажам дека моментално Реал нема екипа за да игра полуфинале во ЛШ, али ради сплет на околности се најдоа тука, впрочем и Виљареал нема екипа па е во полуфинале. Според мене појаки се ПСЖ, Сити, Челзи, Пул и Баерн али боже мој затоа е ова ЛШ и не секогаш победуваат најдобрите. Само, не е на одмет да се признае дека у одредени ситуации Реал имаше стварно среќа, ништо више.

Kajgana Shop

На врв Bottom