UEFA Champions League - Season 2021/22

Кој ќе биде шампион на Европа за 2021/2022?

• Вкупно гласачи
    208
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.314
Епа секна среќата веќе, индивидуалните грешки ги нема кај противникот и си доаѓа сето на свое место.

И ова е максимум на Реал. ПСЖ и Челзи ги кутнаа, Сити е преголем залак. Никој ништо нема да им забележи.
Само да не бидат апла посрамотени.
Колку ретардиран треба да си да речеш дека на среќа се добиваат ПСЖ и Челзи, или на Сити 3 гола да им даеш... кајгана и се е можно.
Ја и реков на @cholismo камо Атлетико да имаше среќа барем еден гол да дадеше против Сити на двете текми. Така некој, пинбол аутогол бар.

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
748
Поени од реакции
1.619
Но таа грешка можеби немаше да биде така казнета, друг да си ја завршеше својата работа и да дојдеше до корекција. Не е само негова грешка и покрај брзината на Винициус, ова требаше подобро да се одигра дефанзивно.
Ogromen prostor ostavi Diaz, namesto da se priblizese i delumno zatvorese agolot, ke go stavese Vinicius vo dilema dali da sutira ili da podade. Vinicius pri takva situacija ke ja gresese. Van Dajk na primer sum 100 % siguren deka ke odigrase vo takov stil, parcialno ke go zatvorese agolot, istovremeno ke pazese na pas od pozadina kon Benzema.
Kako sto rekov, vecerva Fernandinho (kako i 90% od negovite natprevari) iskina.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Уште сме живи, ја очекував ураган да не однесе :)

Иначе во врска со Бензема

од кога го скрши прстот од Телезема се претвори у Бабука

Ја уште не можам да верувам дека мрдаме, ама ако по некоја случајност преживееме пак, ќе почнам стварно да верувам дека некои богови му се наклонети на Реал

Член од
5 март 2018
Мислења
17.116
Поени од реакции
19.519
Колку ретардиран треба да си да речеш дека на среќа се добиваат ПСЖ и Челзи, или на Сити 3 гола да им даеш... кајгана и се е можно.
Ја и реков на @cholismo камо Атлетико да имаше среќа барем еден гол да дадеше против Сити на двете текми. Така некој, пинбол аутогол бар.
Под среќа се подразбира фудбалска среќа, и тоа како му е потребна некогаш на некоја екипа.
Сити вечерва се изнапромашија, за таква среќа зборувам јас.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Не може Реал на среќа да ги помине. Или само на сува среќа. Тоа и врапчињата го знаат. Реал е Реал, Карло каков и да е последно време, голем шампион е во прашање. Па играчи како Бензема и Модриќ, па ликови како Винициус што можат да те пореметат во секое време.

Но, Реал за разлика од други години кога играл јако во ЛШ, оваа кампања ја тера на мускули и среќата им игра улога во голема, голема мера. И индивидуалните грешки на противникот. Ретардиран треба да си за да го негираш тоа. Сити можеше многу лесно со осум парчиња да го заврши дуелот вечерва.

Среќа? О да. И Донарума, дали среќа, дали замижаа судии. И Менди со неизнуденото додавање. И поништениот гол на Алонсо. Тоа е среќа. Треба и да се заслужи, ама некогаш едноставно се случува.

Реал на ниту еден меч досега во нокаут-фаза не беше значително подобар противник. Максимум играше подеднакво добро и толку. Дури и со ПСЖ имаше една секвенца, а во три ипол полувремиња беше поприлично лош.

Затоа не се пали и намали доживување (читај, внимавај со речник) и биди благодарен што тимот ти има шанса да се бори за финале, а со оглед на реалниот квалитет заслужува во некои други околности можеби само 1/8 финале.

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ogromen prostor ostavi Diaz, namesto da se priblizese i delumno zatvorese agolot, ke go stavese Vinicius vo dilema dali da sutira ili da podade. Vinicius pri takva situacija ke ja gresese. Van Dajk na primer sum 100 % siguren deka ke odigrase vo takov stil, parcialno ke go zatvorese agolot, istovremeno ke pazese na pas od pozadina kon Benzema.
Kako sto rekov, vecerva Fernandinho (kako i 90% od negovite natprevari) iskina.
хехе

Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.314
LOL
Среќа, о да. Фудбалска среќа, како фатил фелшот на Бернардо Силва, како судијата ги изигра со свирчето, како му опна у пета на Жесус и му се врати на тацна за 2:0 (ни сам незнае да го праша некој) или пак како Донарума за момент се почувствувал како Роналдињо, Винициус среќа исто вчера за спринтот да го истрча 70 метра дента јадел дупла доза банани и сл.
Какви глупости мајко мила.
Се гледа ептен субјективно, па првата утакмица со Челзи имаше шанси Реал да даде "осум парчиња" па никому ништа, никој не пиша дека имале среќа Челзи таа текма или пак Реал несреќа... али јбг, тоа не се рачуна.
И пак ќе кажам 5 гола на Челзи, 5 гола на ПСЖ, еве до сега 3 за Сити. Стварно не служи среќава, ајде и реваншот уште 4/5 на среќа да дадеме дај боже :) Па здравје и финале на среќа со мега јаките Ливерпул да освоиме, топ ќе биде.
Автоматски споено мислење:

Да бе забораив, и интер ултра мега јаките на среќа ги тепавме :pos::pos:т.е. тие треба да имаш среќа да не ги тепаш

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
LOL
Среќа, о да. Фудбалска среќа, како фатил фелшот на Бернардо Силва, како судијата ги изигра со свирчето, како му опна у пета на Жесус и му се врати на тацна за 2:0 (ни сам незнае да го праша некој) или пак како Донарума за момент се почувствувал како Роналдињо, Винициус среќа исто вчера за спринтот да го истрча 70 метра дента јадел дупла доза банани и сл.
Какви глупости мајко мила.
Се гледа ептен субјективно, па првата утакмица со Челзи имаше шанси Реал да даде "осум парчиња" па никому ништа, никој не пиша дека имале среќа Челзи таа текма или пак Реал несреќа... али јбг, тоа не се рачуна.
И пак ќе кажам 5 гола на Челзи, 5 гола на ПСЖ, еве до сега 3 за Сити. Стварно не служи среќава, ајде и реваншот уште 4/5 на среќа да дадеме дај боже :) Па здравје и финале на среќа со мега јаките Ливерпул да освоиме, топ ќе биде.
Автоматски споено мислење:

Да бе забораив, и интер ултра мега јаките на среќа ги тепавме :pos::pos:т.е. тие треба да имаш среќа да не ги тепаш

Абе оди брани ја идејата за формирање Супер Лига, зошто не знаеш каде се наоѓаш.

Ги изиграл Ковач за голот на Бернардо што дал предност. :pos:
Тешко мене. Судијата е виновен што постојат фудбалери кои наместо да играат фудбал и чекаат свиреж, реагираат и гледаат во него. Слушнале за предност? Или Камавинга што застана да бара фаул...за Сити?

На Стемфорд Бриџ дека Реал можеле да дадат осум е лага. Или, ако можеле да дадат осум, тогаш можел и Челзи. Ние игравме прелошо и повторно имавме преку 20 удари кон голот на Куртоа.

Screenshot_20220427-081557_Chrome.jpg

OSuM gOla MozeL ReAl nA prVaTa a niKoj ne ZboruVa za tOa.

Не зборува, можеби, велам можеби, затоа што не е точно.
Затоа не се срамоти и читај за промена. Не се обидувај да наметнеш дека некој има мислење како Реал е само на среќа дојден до полуфинале, само за да докажеш некоја поента што има смисла само за тебе и два-тројца пациенти.

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Abe ne zborete gluposti ova vcera sto se sluci bese cisto nepisano pravilo, AKO NE DADES KE TI DADAT. City i Pep toa vcera sto go izigraa bese fudbalska klinika, FIFA, gi ubija u poim, predavanje po fudbal za na kraj da tepaat samo so 1 razlika kade sto zasluzija minimum 3+ poveke. Jebiga toa e fudbalot. Ne moze nikoj da ima zamerki za Fernandinho, samo da bese zivotinjata Kyle Walker desno ne samo sto nemase da padne golot, nemase da bide primena topkata od Vini za da pocne trkot nakaj gol. Kako i da e utakmiciste, neka bide vaka i vo Madrid.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.314
Абе оди брани ја идејата за формирање Супер Лига, зошто не знаеш каде се наоѓаш.

Ги изиграл Ковач за голот на Бернардо што дал предност. :pos:
Тешко мене. Судијата е виновен што постојат фудбалери кои наместо да играат фудбал и чекаат свиреж, реагираат и гледаат во него. Слушнале за предност? Или Камавинга што застана да бара фаул...за Сити?

На Стемфорд Бриџ дека Реал можеле да дадат осум е лага. Или, ако можеле да дадат осум, тогаш можел и Челзи. Ние игравме прелошо и повторно имавме преку 20 удари кон голот на Куртоа.

Прегледај го приврзокот 330191

OSuM gOla MozeL ReAl nA prVaTa a niKoj ne ZboruVa za tOa.

Не зборува, можеби, велам можеби, затоа што не е точно.
Затоа не се срамоти и читај за промена. Не се обидувај да наметнеш дека некој има мислење како Реал е само на среќа дојден до полуфинале, само за да докажеш некоја поента што има смисла само за тебе и два-тројца пациенти.
Оф греФче.
Пушти си ја реприза Челзи- Реал и види кој имаше среќа на таа утакмица.
Ако пишуеш нешто у сарказам како lEle Ke OsvOjat ReaL paK na sRekjA .Не те праи нималку паметен, пошто си тежок кретен и пишуеш ко у детска градинка кога си играат дечињата. Еј абе знаеш што топката беше издишана затоа изгубивме, и пак, и пак истото верглање секоја следна утакмица.

Треба да си вселенска будала да речеш дека Реал победува на среќа. Се попали на 2:0 вчера пиша се избрука прописно, и сеа гледај извади се нешто пишуј пак паушално.

И незнам што има веза супер лига со ова. Ретардиран си или да?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Оф греФче.
Пушти си ја реприза Челзи- Реал и види кој имаше среќа на таа утакмица.
Ако пишуеш нешто у сарказам како lEle Ke OsvOjat ReaL paK na sRekjA .Не те праи нималку паметен, пошто си тежок кретен и пишуеш ко у детска градинка кога си играат дечињата. Еј абе знаеш што топката беше издишана затоа изгубивме, и пак, и пак истото верглање секоја следна утакмица.

Треба да си вселенска будала да речеш дека Реал победува на среќа. Се попали на 2:0 вчера пиша се избрука прописно, и сеа гледај извади се нешто пишуј пак паушално.

И незнам што има веза супер лига со ова. Ретардиран си или да?

Да ти ја имам самодовербата.

:pos:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.910
Поени од реакции
30.885
@RATM те читам како цело време пишуваш дека Сити примил голови ради индивидуални грешки и слабата одбрана...па нема екипа што има послаба одбрана од Реал или така не ти одговара. Првиот гол Марез 5 души помина сите статичари, вториот никаква интервенција на одбраната, Фоден гол со глава на тренинг не е дал не па на натпревар...милион центаршути на Сити никој на играч да отиде.
Заради тоа Сити имаше милион шанси не искористени и за тоа ќе испадне од двомечов, а Реал ќе има среќа едно полувреме како со ПСЖ и ќе даде 3 гола.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
@RATM те читам како цело време пишуваш дека Сити примил голови ради индивидуални грешки и слабата одбрана...па нема екипа што има послаба одбрана од Реал или така не ти одговара. Првиот гол Марез 5 души помина сите статичари, вториот никаква интервенција на одбраната, Фоден гол со глава на тренинг не е дал не па на натпревар...милион центаршути на Сити никој на играч да отиде.
Заради тоа Сити имаше милион шанси не искористени и за тоа ќе испадне од двомечов, а Реал ќе има среќа едно полувреме како со ПСЖ и ќе даде 3 гола.
Не. Индивидуални грешки не е исто што и слаба колективна одбрана. Реал не играл добро дефанзивно, но не дозволил индивидуални грешки непредизвикани од ништо како раката на Лапорт вчера, пасот на Менди и слично. Реал ќе прими гол затоа што и противникот одиграл нешто квалитетно. Ако извисат ќе извисат колективно (како синоќа со Фоден и Де Брујн), ама нема да дозволат на пример Карвахал да дрибла пред свој шеснаесетник и да ја загуби топката, или лошо да подаде до соиграч во опасна зона.
Сакам да кажам, Реал не греши базично. Опонентите негови грешеле во основни работи.

Челзи не може да го брани пасот на Модриќ, тоа е невозможно. Само можеше Челзи да не прими трет гол во Лондон од ситуација во која голманот единствено требаше да го направи она што го правел на тренинг од петгодишна возраст. Ако ме разбираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom