Zivot posle smrtta,raj i pekol hm.Za raj i pekol ne znam mozebi i postojat.Zivot posle smrt,podobro bi bilo da se nareci naredniot zivot,ili kako jas toa so go velam narednoto vrtejne hehehe.Go zavrsuvas krugot i pocnuvas od pocetok a najtragicno e toa so ne se sejcavas na prethodnite krugovi.So mislite od kade lujgeto imaat tolku mnogu neobicni i nerazumni stravovi(fobii),a vsusnost imaat strav samo od edno nesto od smrtta na sebesi i svoite najbliski.Znaci covekot dlaboko vo sebe znae deka toa sto go ubilo vcera moze da go ubie i deneska.Cekam sprotistaveni mislejna pozdrav
Абе,тоа за рајот и пеколот и јас го верувам,има нешто после смртта,ама ако се базирам на нашата православната религија.А,ако се базираш на католицизмот,таму постојат три вакви поими:рај,чистилиште и пекол.Значи во чистилиштето одат оние души кои имаат многу гревови,ама доброто тежнее повеќе на вагата на правиот суд.Така да овие души ќе бидат подложени на маки во чистилиштето а тек отпосле ќе бидат одведени во рајот.Така да,ако се базираме на католицизмот пак ќе се запрашаме:А,дали можеби после смртта ќе се упатиме кон чистилиштето?Ако се базираме на исламот,ќе имаме пак формирано друга свест за животот после смртта.Во голема доза зависи каква религија исповедаш.А,најинтересно ми е кај Јеховините сведоци,кои веруваат дека посмртен живот не постои,туку дека со смртта настапува и престанок на функционирањето на психиката.Кога еднаш прашав свештено лице,православно:Ами ако судиме според нашата религија,тогаш на сите неправославни како ќе им биде судено?Попот ми одговори:Ќе им биде судено според нивната совест.На тврдењето на Јеховистите на нивната претпоставка дека посмртен живот нема,можеме да дадеме и антитеза,базирајќи се на физичките закони,кои тврдат дека ЕНЕРГИЈАТА НИТУ СЕ ДОБИВА,НИТУ СЕ ГУБИ,ТУКУ САМО СЕ ТРАНСФОРМИРА.Што значи,после умирачка(ако се базираме на тезата на Јеховистите)што ќе се случи со енергијата на човекот посмртно?Нели таа треба да се трансформира?