Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.184
Ме интересира што санкции тоа ќе бидат.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Русија има блокирани 300 милијарди долари... Треба само јаки санкции и Русија ќе биде принудена да крати од лебот на своите граѓани за да ја финансира војната.

Ќе имаат 10% пад на БДП, зголемување на невработеноста и инфлација.

Со наметнување на уште построги санкции, овој биланс ќе биде уште полош за Путин.

Германија има стратешки резерви на нафта за 90 дена без да увезува ниедна капка нафта, а уделот на руска нафта е 50%.

И јаглен имаат резерви, а увозот од Русија е исто околу 50%.

Можат да настрадаат за гас, на чуден начин ги намалиле стратешките резерви од 80% на 40% во минатите 2 години.

Сепак штетата што ќе ја претрпи Германија не се споредува со таа на Русија која е многу зависна на пари од горива.

Германија има и резерви на пари, а тие не се заробени.

Сите треба да допринесат и да жртвуваат по малку, а тоа малку за Русија е многу.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.444
Поени од реакции
11.365
[mention]c i t r o [/mention] како нас што ни се подобри животот со влез во нато така и на украинците?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.363

Протосења седум години бил потпретседател на руската компанија за природен гас „Новатек“,

Државните медиуми објавија дека 51-годишниот Владислав Авајев бил застрелан, исто како и трудната сопруга Јелена и 13-годишната ќерка Марија. Првичните сознанија сугерираат дека Авајев го убил своето семејство, по што се самоубил, но полицијата истражува и други траги.

случајност или не,

Авајев бил потпретседател на „Газпромбанк“, третата најголема банка во Русија, пред ненадејно да поднесе оставка. Тој исто така порано бил функционер во Кремљ.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.937
Поени од реакции
5.077
Русија има блокирани 300 милијарди долари... Треба само јаки санкции и Русија ќе биде принудена да крати од лебот на своите граѓани за да ја финансира војната.

Со наметнување на уште построги санкции, овој биланс ќе биде уште полош за Путин.

Германија има стратешки резерви на нафта за 90 дена без да увезува ниедна капка нафта, а уделот на руска нафта е 50%.

Можат да настрадаат за гас, на чуден начин ги намалиле стратешките резерви од 80% на 40% во минатите 2 години.

Сепак штетата што ќе ја претрпи Германија не се споредува со таа на Русија која е многу зависна на пари од горива.

Сите треба да допринесат и да жртвуваат по малку, а тоа малку за Русија е многу.

Еве, јас прв ќе и‘ наштетам на Русија. Престанувам да купувам руски гас, кој ионака не го користам...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.184
Убо звучи ама всушност ова со санкциите на УК према Германија е само желба на еден новинар. Ама еуфорија ствара кај некого.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
980
Поени од реакции
3.818

Реалноста е следна:

❗“The embargo on Russian gas will not stop the war in Ukraine” - Scholz told why the EU does not impose an embargo.

The German Prime Minister said that Berlin cannot refuse Russian energy sources, as this will greatly harm the economy and at the same time will not help stop the war in Ukraine. According to him, Germany wants to avoid a dramatic economic crisis and the loss of millions of jobs and industries.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Русите признаа дека има најмалку 1 загинат и 27 исчезнати во бродот Москва, 396 извлечени живи.

Како по обичај лажат.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.937
Поени од реакции
5.077
Убо звучи ама всушност ова со санкциите на УК према Германија е само желба на еден новинар. Ама еуфорија ствара кај некого.

Рабоќето обично така почнуваат, со некое „само„. Да не заборавиме дека ВБ и САД ја втурнаа нацистичка Германија во војна со СССР. Ако еднаш им успеа, з‘ш да не им успее и по втор пат?...

Се чини дека во денешна Германија некој се опаметил и дава отпор на санкциите кон РФ.
Автоматски споено мислење:

Русите признаа дека има најмалку 1 загинат и 27 исчезнати во бродот Москва, 396 извлечени живи.

Како по обичај лажат.
Убеден сум дека ти ја знаеш вистината...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.184
Рабоќето обично така почнуваат, со некое „само„. Да не заборавиме дека ВБ и САД на втурнаа нацистичка Германија во војна со СССР. Ако една им успеа, з‘ш да не им успее и по втор пат?...

Се чини дека во денешна Германија некој се опаметил и дава отпор на санкциите кон РФ.
Напротив, ни ќе има санкции од УК ни од САД. Германија помага колку што може и е разумно. Шолц со оваа политика има апсолутна поддршка од народот.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.937
Поени од реакции
5.077
Напротив, ни ќе има санкции од УК ни од САД. Германија помага колку што може и е разумно. Шолц со оваа политика има апсолутна поддршка од народот.
Види ја мојата втора реченица (пасусот) од цитатот. И јас го велам истото, како во твојов допис...
Само што не мислам на Шолц, кој е небитен, туку на домашните/германските фактори, кои стојат зад него.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.184
Види ја мојата втора реченица (пасусот) од цитатот. И јас го велам истото, како во твојов допис...
Само што не мислам на Шолц, кој е небитен, туку на домашните/германските фактори, кои стојат зад него.
На Германија и треба гас не е чудно што уште купуваат. Иначе сите други санкции ги поддржуваат.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
Реалноста е следна:

❗“The embargo on Russian gas will not stop the war in Ukraine” - Scholz told why the EU does not impose an embargo.

The German Prime Minister said that Berlin cannot refuse Russian energy sources, as this will greatly harm the economy and at the same time will not help stop the war in Ukraine. According to him, Germany wants to avoid a dramatic economic crisis and the loss of millions of jobs and industries.
Под огромен притисок е Шулц. Надворешен(Британија и останати гилиптари) и внатрешен. Мрчат во коалицијата дека треба повеќе оружје да им се дава на Украиниците. Арестович фали уште нуклеарно оружје да им побара за заштита на европа :popce:

Kajgana Shop

На врв Bottom