Русија има блокирани 300 милијарди долари... Треба само јаки санкции и Русија ќе биде принудена да крати од лебот на своите граѓани за да ја финансира војната.
Русија има блокирани 300 милијарди долари... Треба само јаки санкции и Русија ќе биде принудена да крати од лебот на своите граѓани за да ја финансира војната.
Ќе имаат 10% пад на БДП, зголемување на невработеноста и инфлација.
Со наметнување на уште построги санкции, овој биланс ќе биде уште полош за Путин.
Германија има стратешки резерви на нафта за 90 дена без да увезува ниедна капка нафта, а уделот на руска нафта е 50%.
И јаглен имаат резерви, а увозот од Русија е исто околу 50%.
Можат да настрадаат за гас, на чуден начин ги намалиле стратешките резерви од 80% на 40% во минатите 2 години.
Сепак штетата што ќе ја претрпи Германија не се споредува со таа на Русија која е многу зависна на пари од горива.
Германија има и резерви на пари, а тие не се заробени.
Сите треба да допринесат и да жртвуваат по малку, а тоа малку за Русија е многу.
Реалноста е следна:Русија има блокирани 300 милијарди долари... Треба само јаки санкции и Русија ќе биде принудена да крати од лебот на своите граѓани за да ја финансира војната.
Ќе имаат 10% пад на БДП, зголемување на невработеноста и инфлација.
Со наметнување на уште построги санкции, овој биланс ќе биде уште полош за Путин.
Германија има стратешки резерви на нафта за 90 дена без да увезува ниедна капка нафта, а уделот на руска нафта е 50%.
И јаглен имаат резерви, а увозот од Русија е исто околу 50%.
Можат да настрадаат за гас, на чуден начин ги намалиле стратешките резерви од 80% на 40% во минатите 2 години.
Сепак штетата што ќе ја претрпи Германија не се споредува со таа на Русија која е многу зависна на пари од горива.
Германија има и резерви на пари, а тие не се заробени.
Сите треба да допринесат и да жртвуваат по малку, а тоа малку за Русија е многу.
Рабоќето обично така почнуваат, со некое „само„. Да не заборавиме дека ВБ и САД ја втурнаа нацистичка Германија во војна со СССР. Ако еднаш им успеа, з‘ш да не им успее и по втор пат?...Убо звучи ама всушност ова со санкциите на УК према Германија е само желба на еден новинар. Ама еуфорија ствара кај некого.
If Germany won’t stop buying Russian gas, it should face sanctions too
Anyone buying German goods right now is effectively funding Putin’s warwww.telegraph.co.uk
Убеден сум дека ти ја знаеш вистината...Русите признаа дека има најмалку 1 загинат и 27 исчезнати во бродот Москва, 396 извлечени живи.
Како по обичај лажат.
Напротив, ни ќе има санкции од УК ни од САД. Германија помага колку што може и е разумно. Шолц со оваа политика има апсолутна поддршка од народот.Рабоќето обично така почнуваат, со некое „само„. Да не заборавиме дека ВБ и САД на втурнаа нацистичка Германија во војна со СССР. Ако една им успеа, з‘ш да не им успее и по втор пат?...
Се чини дека во денешна Германија некој се опаметил и дава отпор на санкциите кон РФ.
Види ја мојата втора реченица (пасусот) од цитатот. И јас го велам истото, како во твојов допис...Напротив, ни ќе има санкции од УК ни од САД. Германија помага колку што може и е разумно. Шолц со оваа политика има апсолутна поддршка од народот.
На Германија и треба гас не е чудно што уште купуваат. Иначе сите други санкции ги поддржуваат.Види ја мојата втора реченица (пасусот) од цитатот. И јас го велам истото, како во твојов допис...
Само што не мислам на Шолц, кој е небитен, туку на домашните/германските фактори, кои стојат зад него.
Под огромен притисок е Шулц. Надворешен(Британија и останати гилиптари) и внатрешен. Мрчат во коалицијата дека треба повеќе оружје да им се дава на Украиниците. Арестович фали уште нуклеарно оружје да им побара за заштита на европаРеалноста е следна:
“The embargo on Russian gas will not stop the war in Ukraine” - Scholz told why the EU does not impose an embargo.
The German Prime Minister said that Berlin cannot refuse Russian energy sources, as this will greatly harm the economy and at the same time will not help stop the war in Ukraine. According to him, Germany wants to avoid a dramatic economic crisis and the loss of millions of jobs and industries.