- Член од
- 20 март 2022
- Мислења
- 1.385
- Поени од реакции
- 3.513
Оти, некогаш требаше? Барем јас без ништо сум влегувал секаде до сега.Уште ли треба сертификат за по ресторани?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оти, некогаш требаше? Барем јас без ништо сум влегувал секаде до сега.Уште ли треба сертификат за по ресторани?
А зашто би ти давале европски тест на државно кога за да се тестираш треба да имаш симптоми, веројатно не мислиш дека треба сите што некаде патуваме да идеме да се тестираме во време кога оние што немаа пари да направат пцр со симптоми да мораат да чекаат по неколку дена за термин?На државно не давале европски пцр тест, тест со кој може да се патува надвор. Само приватно давале според некои лица, вистина е?
тест кој важи 72 часа со кој ќе може да се минуваат граници, според матичната не даваат. Тестот е обврзен ако не си вакциниран за минување граници (можда не сите во моментов), не е жељотека. А некои не смеат да се вакцинираат во моментов од разни причини.А зашто би ти давале европски тест на државно кога за да се тестираш треба да имаш симптоми, веројатно не мислиш дека треба сите што некаде патуваме да идеме да се тестираме во време кога оние што немаа пари да направат пцр со симптоми да мораат да чекаат по неколку дена за термин?
Сите на државно што направиле пцр и биле позитивни добиваат сертификат европски дека го прележале вирусот и по 14дена може да се патува одреден временски период
Па тоа ти викам, немаше термини за оние со сиптоми тест да направат а не пак да има за некој што сака да шета, тоа е луксуз и сметам дека треба да се плати, не знам зашто мислиш дека државата е обврзана да прави бесплатни тестови за патување?тест кој важи 72 часа со кој ќе може да се минуваат граници, според матичната не даваат. Тестот е обврзен ако не си вакциниран за минување граници (можда не сите во моментов), не е жељотека. А некои не смеат да се вакцинираат во моментов од разни причини.
Ти тоа што го збориш за тест по прележаност нема врска со овој тест за кој се збори.
Прашњето е зошто да не даваат? Зошто да ги полнат со пари приватните за 2000 денари? Прљав бизнис?
Инаку не е за мене, ова ми е информација од лице кое требаше да патува за празниците. Јас патував и ќе патувам со вакцина.
тоа што нема термини е глупост на власта и МЗ за која цената треба да ја платат оние кои ги плаќаат.Па тоа ти викам, немаше термини за оние со сиптоми тест да направат а не пак да има за некој што сака да шета, тоа е луксуз и сметам дека треба да се плати, не знам зашто мислиш дека државата е обврзана да прави бесплатни тестови за патување?
Зашто тој што има пари да шета ке има и за тест, во време на пандемија ти бараш некој да се секора што ке си плаќал тест за шетање?тоа што нема термини е глупост на власта и МЗ за која цената треба да ја платат оние кои ги плаќаат.
Луксуз? За стотина евра се прават тури, тестовите повеќе чинат неголи турите. Сто и девет евра до Италија +7 8 евра за осигурување.
Зашто барем вие младите се навикнавте да ве лажат со поимот "луксуз". Не сме говеда та само јади, седи, работи да живееме.
Moze za Albanija da mi kazete dali baraat nesto na granica?