Shto ti e tebe be!!!
Pa i da go vidi, kako ce go razberi koga ne znaj da cita.
Shto ti e tebe be!!!
Истребување не е само физичкото елиминирање, туку и уништување на гнездото, преселба, сечење на крилјата... Читај што се пишува и од самите русофили тука на форум, и они осеќаат што сака Путин: најголем дел да се избрка од Украина а тие што ќе останат да бидат Путинови вазали... Фактички нема да има украинци во Украина.Во листата со цели кои Русија сака да ги постигне, не се сеќавам дека стои и ставката дека Русите треба да ги истребат Украинците, а такво неште нема, гледано по веоените дејанија кои Русите ги спроведуваат.
Ако знаеш нешто кое ние не го знаеме, дај сподели...да видиме од кај знаеш што навистина сакаат Путин и РФ.
Aman be, pa drugarcevi pogore tvrdese deka rusive pukale vo nevini zheni po ulici. Od kade sea i laserski raketiОва на крај ќе испадне и добар тренинг на рускава армија. Огромно искуство на десетици илјади војници во вистинска битка, а не тренинг при вежби.
Употреба на нови стратегии, оружја, синхронизирање, работење на слабостите и грешките што ги прикажаа сега кога помалце е битно.
Градење на нови структури внатре во армијата, се виде колку се најпотребни оние извидувачки екипи со дронови. На тоа поле беа прилично слаби, последниве недели гледаме некој напредок.
И нормално фокус на високопрецизните бомби, кои ја вршат најдобрата работа засега. Од оние со долг домет како Калибар, до оние Краснопол пуцани од артилеријата со домет од пар километри наведувани ласерски со дрон кон метите.
Se slagam, samo sho ne zaboravaj deka so “svoja vojska” ne vklucuva i nas. Spremen si? Ima edna rabota sho site ja zaboravaat so NATO. Jes dobivash odbrana, ama isto ke trgaat nasive da ja branat Litvanija i zapadna Ukraina. 1941 all over again. Isto i togash se sobraa divizii od cela Evropa na pravedna misija da ja shtitat evropa od losite komunisti.Западот тоа го знае и затоа се вклучија во оваа војна и како што поминува времето за жал ќе мора и активно да се вклучат во војната со своја војска, не поминува тоа во Европа да се истребат 35 милиони народ.
Уште малце и ќе запееш Америк, АмерикИстребување не е само физичкото елиминирање, туку и уништување на гнездото, преселба, сечење на крилјата... Читај што се пишува и од самите русофили тука на форум, и они осеќаат што сака Путин: најголем дел да се избрка од Украина а тие што ќе останат да бидат Путинови вазали... Фактички нема да има украинци во Украина.
Западот тоа го знае и затоа се вклучија во оваа војна и како што поминува времето за жал ќе мора и активно да се вклучат во војната со своја војска, не поминува тоа во Европа да се истребат 35 милиони народ.
И јас, исто така, сметам дека сме длабоко навлезени во месец јули, а температурата надвор е „+45 во сенка„...Истребување не е само физичкото елиминирање, туку и уништување на гнездото, преселба, сечење на крилјата... Читај што се пишува и од самите русофили тука на форум, и они осеќаат што сака Путин: најголем дел да се избрка од Украина а тие што ќе останат да бидат Путинови вазали... Фактички нема да има украинци во Украина.
Западот тоа го знае и затоа се вклучија во оваа војна и како што поминува времето за жал ќе мора и активно да се вклучат во војната со своја војска, не поминува тоа во Европа да се истребат 35 милиони народ.
Нашите ќе лупат компири.Se slagam, samo sho ne zaboravaj deka so “svoja vojska” ne vklucuva i nas. Spremen si? Ima edna rabota sho site ja zaboravaat so NATO. Jes dobivash odbrana, ama isto ke trgaat nasive da ja branat Litvanija i zapadna Ukraina. 1941 all over again. Isto i togash se sobraa divizii od cela Evropa na pravedna misija da ja shtitat evropa od losite komunisti.
Кои тенкови ќе ги праќаат, па украинците имаа понови од тоа старо железо од 1965, пандан на т-54/55Нашите ќе лупат компири.
Кога ќе слушнеш од германски канцелар: сојузниците во Еу и Нато се слагаат дека не смееме да дозволиме Русија да ја добие оваа војна... Не е сеедно.
Знаеш на почеток праќаа анти тенковско оружје и тоа беше најкрупното, сега Германија ќе праќа тенкови и други оклопи, Норвешка праќа Мистрал одбранбен систем, во најава се авиони од други држави, Сад овие денови ќе одобрат дополнителни 800 милиони долари воена помош, а уште не се стигнсти последните 800 милиони.
И од Европските претставници стигнуваат заложби дека се ќе се превземе за Русија да не успее во својата намера.
Тој ненормалниот Путин после 20 години владеење уште се гордее со нафта, гас и нуклеарки, а граѓаните му се дават во кал.
А како ќе стигнат тие авиони и опрема?Нашите ќе лупат компири.
Кога ќе слушнеш од германски канцелар: сојузниците во Еу и Нато се слагаат дека не смееме да дозволиме Русија да ја добие оваа војна... Не е сеедно.
Знаеш на почеток праќаа анти тенковско оружје и тоа беше најкрупното, сега Германија ќе праќа тенкови и други оклопи, Норвешка праќа Мистрал одбранбен систем, во најава се авиони од други држави, Сад овие денови ќе одобрат дополнителни 800 милиони долари воена помош, а уште не се стигнсти последните 800 милиони.
И од Европските претставници стигнуваат заложби дека се ќе се превземе за Русија да не успее во својата намера.
Тој ненормалниот Путин после 20 години владеење уште се гордее со нафта, гас и нуклеарки, а граѓаните му се дават во кал.
Им требаат живи а не мртви за да пеат ЕВРОВИЗИЈА пред руските судови чие пеење ќе предизвика потреси од светски размери.Мислам дека русиве им даваат четврти или петти “ултиматум” за да се предадат. Веќе смешно изгледаат.
А да прочиташе малку повеќе историја за ХАЗАРИЈА и хазарите ашкенази наместо да тресеш цело време глупости како оној младиот хазар од Дњепар кој изиграва претседател на Лесја Украина здружението во Македонија и кој плаче по сите македонски телевизии.Истребување не е само физичкото елиминирање, туку и уништување на гнездото, преселба, сечење на крилјата... Читај што се пишува и од самите русофили тука на форум, и они осеќаат што сака Путин: најголем дел да се избрка од Украина а тие што ќе останат да бидат Путинови вазали... Фактички нема да има украинци во Украина.
Abe sea gledav na TV i ako gi zapamtiv brojkive tocno,Кои тенкови ќе ги праќаат, па украинците имаа понови од тоа старо железо од 1965, пандан на т-54/55![]()
Командантот на Азов бара да се евакуираат(платениците) во трета земја со своето лично оружје. Втор услов е да им биде дозволено да ги подигнат телата на загинатите(платеници).Им требаат живи а не мртви за да пеат
Русите можат да им предложат во Северна Кореја да бидат евакуирани.Командантот на Азов бара да се евакуираат(платениците) во трета земја со своето лично оружје. Втор услов е да им биде дозволено да ги подигнат телата на загинатите(платеници).