Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Navodno rusite ke upotrebat biolosko oruzje vo Azovstal, odnosno vo tie podzemnite prostorii..

An interesting seizure by the SBU in #Kharkiv was announced- not from Russian forces, but from weapons smugglers. Quantities of tank engines (60 claimed), vehicle parts and R-73 & R-27R A2A missiles (26 claimed) were found. These were all stolen from UA stocks.

Како што предпоставив, шверцот со оружје цвета (и на двете страни) и се прашувам колкав процент на воената помош кон Украина и кон “народните републики“ завршува на црниот пазар.

An interesting seizure by the SBU in #Kharkiv was announced- not from Russian forces, but from weapons smugglers. Quantities of tank engines (60 claimed), vehicle parts and R-73 & R-27R A2A missiles (26 claimed) were found. These were all stolen from UA stocks.

Како што предпоставив, шверцот со оружје цвета (и на двете страни) и се прашувам колкав процент на воената помош кон Украина и кон “народните републики“ завршува на црниот пазар.
Бучковски.

Голема количина на оружје ќе се растури по места кај што не треба да биде на долг рок. Еден куп криминалци низ Европа уште користат југословенско оружје, а ова во Украина е многу поголема количина што е раздадена по цивилно население.

Немој да се чудите ако во иднина исламистички терористички напади низ Европа се извршуваат со Џавелини или Nlaws или со украинско автоматско оружје.

имаше и нешто пред недела дена како некој украинец пробал да им шитне на русите БТР :icon_lol: , мислам заебанција беше али не би ме чудело да е точно

Па само Зеленски во Киев даде 50.000 калаши на рандом ликови.

имаше и нешто пред недела дена како некој украинец пробал да им шитне на русите БТР :icon_lol: , мислам заебанција беше али не би ме чудело да е точно

Можат денес, симболично, на роденденот на Хитлер, конечно да го елиминираат Азовстал.
Они им дале прекин на огнот од 14 часот, за да можат да се предадат, али овие одбиле. Барале меѓународна заедница, во трети земји да ги извлече некако.

toa ti za da imaat opravdanie pred svetot, a ne oti gi molat
Мене пак ми се чини дека е ради тоа што неќат да изгубат многу војска, чистејќи ги Украинците по подземните нивоа на комплексот.

Секоја сличност со Украина не е иста, се шалам БЕ таму се за да шират демократија (копаат нафта).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom