- Член од
- 19 март 2021
- Мислења
- 222
- Поени од реакции
- 545
Ајде и другите членови ако можат да помогнат и дадат предлози. Имате различни клими, различни производители. Ова е случај кој е често вообичаени кај нас.
Што е најдобро за мојата потреба...
Површина : 30м2, една соба, одлична изолација
Греење : на 23C
Буџет : максимум 1000е
Загуби на топлина во идеални услови :
-15C-1,88kw
-10C-1,66kw
- 5C-1,44kw
0C-1,22kw
+5C-1,06kw
+10C-0,78kw
+15C-0,57kw
(....а ќе има 10-20% поголеми загуби сигурно. )
Клима треба да работи прецизно, да има што е можно поголем капацитет на ладно време, но и да работи добро кога надворешните температури се во плус.
Мене ми е важно климата одлично да функционира на температурите кои кај нас се најзастапени во зима
Го погледнав линкот до Eurovent од @Strelec , за Gree има Amber, Bora, Lomo и Fairy, но многу модели со исти имиња и истата моќ. Многу Gree клима уреди кои се продаваат кај нас ги нема на Eurovent страницата.
Би сакал да купам што подобро, но и што поевтино
. Max 1000e. И не е важно дали е кинески или јапонски уред.
Што е најдобро за мојата потреба...
Површина : 30м2, една соба, одлична изолација
Греење : на 23C
Буџет : максимум 1000е
Загуби на топлина во идеални услови :
-15C-1,88kw
-10C-1,66kw
- 5C-1,44kw
0C-1,22kw
+5C-1,06kw
+10C-0,78kw
+15C-0,57kw
(....а ќе има 10-20% поголеми загуби сигурно. )
Клима треба да работи прецизно, да има што е можно поголем капацитет на ладно време, но и да работи добро кога надворешните температури се во плус.
Мене ми е важно климата одлично да функционира на температурите кои кај нас се најзастапени во зима
Го погледнав линкот до Eurovent од @Strelec , за Gree има Amber, Bora, Lomo и Fairy, но многу модели со исти имиња и истата моќ. Многу Gree клима уреди кои се продаваат кај нас ги нема на Eurovent страницата.
Би сакал да купам што подобро, но и што поевтино
. Max 1000e. И не е важно дали е кинески или јапонски уред.

....pumpata dava samo 10,8kw na -7 so COP 1,8 ili u prevod na -7 trosi 6kw/h na saat....za 8000eu kako sto kaza deka ti ja ponudile kako ke zgrees 190m2 so ova stvarno neznam, osven grejacite ako ne se ukljucat.