Koga sakas mozes da ja odneses ne moras odmaZdravo, mi stigna pismo od mvr za zabrana da mi stavat na vozackata.
2 meseca e presudata.
Dali ima nacin da se odlozi kaznata nekako za nekolku meseci?
Зарем не треба во рок од 7-8 дена да ја однесе?Koga sakas mozes da ja odneses ne moras odma
Мој другар после 3 години му ја однесе, и тоа го запреа на улица и го опоменија.Зарем не треба во рок од 7-8 дена да ја однесе?
Epa ne pij alkohol koga sednuvas za volan. Stvarno muka imas so cajkanite.Казните ги платив одма другиот ден. Првата казна беше пред 3 месеца. Сеуште не ми стигнало за на суд од таа казна. Повеќе ме фаќа страв читам со новиот закон дека по донесување на пресудата за привремено одземање на возачка доколку во рок од една година има уште едно привремено одземање може да има и трајно одземање.
Затоа прашав дали може да дојде до овој момент или 2 пати само ќе ми ја одземат привремено?
Znaci ti si imas navika da si pies i vozis, taka da se nadevam ke ti ja zemat poso zasluzuvas. U vakvi slucai i kolite treba da vi gi zemat!Едно прашање 2 пати во рок од 3 месеца ме казнуваат за возење под дејство на алкохол еднаш 0.52 вториот пат 0.6 Ме интересира пошто сеуште ми нема стигнато за на суд за првиот пат како иде оваа постапка за изрекување забрана за возачка во овој случај? Гледам има некој нов закон дека ако во рок од една година од правосилноста на пресудата има исто дело може трајно да се одземе.
Не ама ако се подзаборавиш може да ти дојдат дома или кога ке те сопрат или при вадње нова да ти ја впишат забранатаЗарем не треба во рок од 7-8 дена да ја однесе?
Mene me zanima kako ova bi se odrazilo na osiguruvanje u slucaj na soobrakajka? Ako imas zabrana a ne ja nosis 3 godini, osiguruvanjeto ke proveri u mvr i nema da isplati steta.Не ама ако се подзаборавиш може да ти дојдат дома или кога ке те сопрат или при вадње нова да ти ја впишат забраната
Sent from my iPhone using Tapatalk
Немаш забрана се додека не ти е впишана во возачка дозвола.Mene me zanima kako ova bi se odrazilo na osiguruvanje u slucaj na soobrakajka? Ako imas zabrana a ne ja nosis 3 godini, osiguruvanjeto ke proveri u mvr i nema da isplati steta.
Не, 200евра е казна за тоа. Барем јас што памтам кога бев почетник ме предупредија во 22 55Zdravo, dali ako me fatat za vozenje posle 11 casot, a nema 2 godini od koga poloziv, dali ke mi ja odzemat vozackata na 3 meseci?
DaДали возач почетник смее да вози надвор од град?
ЗастарувањеЗдраво казна за поминување на црвено пред скоро две години , за колку време застарува казната