Сообраќајни прекршоци и казни

Член од
18 март 2022
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo, mi stigna pismo od mvr za zabrana da mi stavat na vozackata.
2 meseca e presudata.
Dali ima nacin da se odlozi kaznata nekako za nekolku meseci?

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Казните ги платив одма другиот ден. Првата казна беше пред 3 месеца. Сеуште не ми стигнало за на суд од таа казна. Повеќе ме фаќа страв читам со новиот закон дека по донесување на пресудата за привремено одземање на возачка доколку во рок од една година има уште едно привремено одземање може да има и трајно одземање.
Затоа прашав дали може да дојде до овој момент или 2 пати само ќе ми ја одземат привремено?
Epa ne pij alkohol koga sednuvas za volan. Stvarno muka imas so cajkanite.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.659
Поени од реакции
1.522
Едно прашање 2 пати во рок од 3 месеца ме казнуваат за возење под дејство на алкохол еднаш 0.52 вториот пат 0.6 Ме интересира пошто сеуште ми нема стигнато за на суд за првиот пат како иде оваа постапка за изрекување забрана за возачка во овој случај? Гледам има некој нов закон дека ако во рок од една година од правосилноста на пресудата има исто дело може трајно да се одземе.
Znaci ti si imas navika da si pies i vozis, taka da se nadevam ke ti ja zemat poso zasluzuvas. U vakvi slucai i kolite treba da vi gi zemat!

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.672
Поени од реакции
11.750
Зарем не треба во рок од 7-8 дена да ја однесе?
Не ама ако се подзаборавиш може да ти дојдат дома или кога ке те сопрат или при вадње нова да ти ја впишат забраната

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.659
Поени од реакции
1.522
Не ама ако се подзаборавиш може да ти дојдат дома или кога ке те сопрат или при вадње нова да ти ја впишат забраната

Mene me zanima kako ova bi se odrazilo na osiguruvanje u slucaj na soobrakajka? Ako imas zabrana a ne ja nosis 3 godini, osiguruvanjeto ke proveri u mvr i nema da isplati steta.

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
Mene me zanima kako ova bi se odrazilo na osiguruvanje u slucaj na soobrakajka? Ako imas zabrana a ne ja nosis 3 godini, osiguruvanjeto ke proveri u mvr i nema da isplati steta.
Немаш забрана се додека не ти е впишана во возачка дозвола.

Член од
1 февруари 2021
Мислења
22
Поени од реакции
48
Zdravo, dali ako me fatat za vozenje posle 11 casot, a nema 2 godini od koga poloziv, dali ke mi ja odzemat vozackata na 3 meseci?

C

californication

Гостин
Дали возач почетник смее да вози надвор од град?

Член од
15 септември 2021
Мислења
8
Поени од реакции
4
Здраво казна за поминување на црвено пред скоро две години , за колку време застарува казната

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.672
Поени од реакции
11.750
Здраво казна за поминување на црвено пред скоро две години , за колку време застарува казната
Застарување
Прекршочната постапка не може да се поведе ниту да се води ако поминат три години од денот кога е сторен прекршокот. Застарувањето на прекршочното гонење започнува од денот кога е сторен прекршокот. Ова се однесува за поведувањето на прекршочната постапка за изрекување прекршочна санкција.Застареноста за изречената прекршочна санкција не може да се изврши ако од денот на правосилноста на одлуката за прекршокот помине една година.

Застарувањето на извршување на прекршочната санкција започнува да тече од денот кога одлуката за прекршокот станала правосилна.

Застареност на прекршочната санкција настанува во секој случај кога ќе измине двапати онолку време колку што според закон се бара за застареност на

извршувањето (објективен рок).

Kajgana Shop

На врв Bottom