Калчополи 2.0 Vs. Караванот си врви

Кој ќе се расправа сега и за ова...?

• Вкупно гласачи
    116
Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Сам си одговори.
Тој профит на клубот после на кој се распределува? :D

Да не ве цитирам и вас.
@deserter @Castiel

Сериозно мислите дека ова го правеле за доброто на Јувентус, а не за лично да си ги наполнат џебовите? :D

Добро, тогаш ја сум будалиот изгледа. :)
Автоматски споено мислење:

Кои бенефиции ги имал Јуве кога самиот @deserter ти извади цитат, каде од овие перења Јуве не направил никаква предност во лигата.

Повели:
According to Calcio e Finanza, these profits still did not make enough of a difference to the finances of the club that it would’ve prevented them from registering for the Serie A season, so Juve are not facing a points penalty.

Ова е чисто перење на пари за челниците за лично да си ги зголемат финансиските придобивки.
Мислам дека е одговорот е некаде измеѓу т.е. дека одржувале некаква ликвидност пред нивните shareholders за да имаат повеќе простор за маневрирање со трансфери, инаку не вервам дека на Ањели со net worth од 19 милијарди му е дојдено до ќарот од 7 милиони на трансферот на Аудеро во Сампдорија, ама шознам па, никогаш не се знај :D

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Сам си одговори.
Тој профит на клубот после на кој се распределува? :D

Да не ве цитирам и вас.
@deserter @Castiel

Сериозно мислите дека ова го правеле за доброто на Јувентус, а не за лично да си ги наполнат џебовите? :D

Добро, тогаш ја сум будалиот изгледа. :)

Кои бенефиции ги имал Јуве кога самиот @deserter ти извади цитат, каде од овие перења Јуве не направил никаква предност во лигата.

Повели:
According to Calcio e Finanza, these profits still did not make enough of a difference to the finances of the club that it would’ve prevented them from registering for the Serie A season, so Juve are not facing a points penalty.

Ова е чисто перење на пари за челниците за лично да си ги зголемат финансиските придобивки.
Како кои бенефиции? Финансиски испеглани сметки за да се пројде полесно со ФФП и да може повеќе да се троши. Не се само лични бенефити него и за клубот како целина.

Мислам дека е одговорот е некаде измеѓу т.е. дека одржувале некаква ликвидност пред нивните shareholders за да имаат повеќе простор за маневрирање со трансфери, инаку не вервам дека на Ањели со net worth од 19 милијарди му е дојдено до ќарот од 7 милиони на трансферот на Аудеро во Сампдорија, ама шознам па, никогаш не се знај :D
На Ањели не му е ама на клубот кога ќе треба да приложи финансиски извештај и те кано има ќар од тие 7 милиона на трансферот на Адуеро кој беше во најмала рака смешен.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
На Ањели не му е ама на клубот кога ќе треба да приложи финансиски извештај и те кано има ќар од тие 7 милиона на трансферот на Адуеро кој беше во најмала рака смешен.
Да, то ми беше поентата. :)

Иначе Аудеро го продале за 20 милиони на 22 години, а проценката е дека 7 милиони од нив се напумпани, мислам дека нема шанси ова да е само врз проценка од око дека вредел 13, а не 20 милиони, и дека сигурно има paper trail за сите случаи точно каде и за колку се фалсификувани.

O

ob1

Гостин
Како кои бенефиции? Финансиски испеглани сметки за да се пројде полесно со ФФП и да може повеќе да се троши. Не се само лични бенефити него и за клубот како целина.
Друже што збориш ти бе?
Дај бе научи се да читаш, ако планираш да дискутираш со некој научи се да читаш понекогаш.

Кое пеглање на ФФП кога ова се за сезони кои се завршени и поминале.
Ти знаеш за кои сезони е Јувентус под истрага воопшто?

19 милијарди му е цел капитал, не ме заебавај сега. :D
Пари од дивиденда се најслатки пари. :D
Сув, чист кеш, спремен за трошење на курви, јахти, хотели и коктели. :D

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Си направиле поголема добивка, си пуштиле дивиденда, чао пријатно. Оние си земале кеш. Некаква теорија.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Друже што збориш ти бе?
Дај бе научи се да читаш, ако планираш да дискутираш со некој научи се да читаш понекогаш.

Не ти знаеш за кои сезони е и ти научи се исто да читаш малце повеќе пред да се правиш паметен и да почнеш да пробуваш да вреѓаш.NOT ENOUGH DIFFERENCE и NO DIFFERENCE се сосема 2 различни работи. Да ти преведам или ? Иако не направиле доволно разлика колку што они си рачунале сепак направиле некоја разлика. И 1 евро да е разлика сепак е малверзација. Дајте бе малце не се понашајте ко попалени тинејџери што мислат све дека знаат. Ја знам за што е јувентус под истрага ама ти очегледно појма си немаш.

Тоа што има сув чист кеш не значи дека може го инвестира до толку во клубот и клубот до толку да може да го користи за трансфери. Ама добро ајде ќе се правиме паметни сега.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.644
Поени од реакции
88.341
Види ги интерашиве, глумат Мајка Тереза а ги влажнеа гаќите кога им дојде Конте местачот да ги води...хрррк ПУ!!!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.583
Епа ако не го јаде Јувентус како правен субјект, туку неговите претседатели како физички лица, тогаш како е Јувентус криминален клуб?
Наративот тогаш треба да биде дека луѓето што го раководат се криминалци, а тие немаат никаква врска со клубот.

Исто беше и со Барса, до сега имаат едно 10 претседатели како им лежат во затвор поради глупости што ги имаат правено, но сепак тоа не ги прави Барса криминален клуб, нели?
Не се приватни тужби туку како овластени лица на клубот.
Наративот е Јувентус е криминален клуб воден од криминалци (се подразбира нели?).
Не е дека клубот земал се разбудил у сред ноќ и ги готвел книгите.
Имаш:
(Од најниско)
Сметководител
Финансиско Известување
Директор на финансии
Интерна Ревизија
Финансов директор
Управен одбор
Надзорен одбор
Ревизија на финансиски извештаи спроведени од независно друштво

Сите овие знаеле или требале да знаат дека нешто се готви, и затоа се казнети.

Казната е за Сериа А, додека ФФП е за Уефа релевантно.
Пример имаш клуб како Интер или Милан што беа избацено од Уефа натпревари, заработија казни :tapp:, изгубија приходи, заради тоа што не исполниле ффп за некои 30м евра, а тука Јувентус скувале 60 милиони и ќе релеватизираме.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
Мислам дека Ањели е далеку од 19 милијарди net worth. Погрешна информација е тоа, вајда се мисли на цела фамилија.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Мислам дека Ањели е далеку од 19 милијарди net worth. Погрешна информација е тоа, вајда се мисли на цела фамилија.
Јас го напишав то, а можно е да е грешно, само изгуглав Andrea Agnelli net worth и видов дека првите неколку резултати се 19.1 милијарда, не се позамарав нешто поќе да проверам или да искликам.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
Сепак е казна што докажува криминал, нели?

Кај е Интер у казните?
@МаксАлегри ти беше тој најутепаниот у случајов? Пардон, најупатениот у случајов.
Најутепан си генерално. ехехе
Види ја се информирав за случајот од темава, прв пат тука видов. И коа ќе прочиташ калчополи 2.0, на тоа се мисли. И сеа што испадна, прдеж. Јуве ќе плати парична казна.
Мене како фан ме заболе, зашто клубот никако нема да го ефектира. Репутацијата..На кој фан му е битна репутацијата на газдата. Не ме зезај :icon_lol:

433

Член од
17 август 2021
Мислења
121
Поени од реакции
347
Од старт да кажам дека доколку има било каков тип на малверзации треба да има соодветна казна за нив.

Во ред ете да е така како што викате Јувентус переле пари и се криминалци и треба да одат во понизок ранг како казна. Еднаш ви го постирав овој факт, но освен детски одговори не видов една нормална реплика.

Пак ке ве прашам дали казните за Интер и Милан за истата работа ги прават криминални клубови, или дека е помала казната не се важи? Screenshot_20220414_012259.jpg Screenshot_20220414_012325.jpg Screenshot_20220414_012400.jpg Screenshot_20220414_012418.jpg

Член од
23 август 2010
Мислења
39.814
Поени од реакции
115.840
Друже што збориш ти бе?

И како со ова што си го обележал со 100ка фонт докажуваш дека си переле пари за лични интереси а не за клубот Јувентус? Добро, се читаш што пишуваш? Малверзации со трансфери, рамнење сметки, проценување на играчи далеку над нивната реална вредност, лажирање фактури, дури и намерно уништување на дел од доказниот материјал, сето тоа те асоцира на личен интерес? Те молам брат, па не сме ретардирани и не пиеме нафта. Убаво ти рекол Марио, истиов муабет го тераа Јувенташите за Калчополи, не местел Јувентус него Моџи местел :pos:, божем Моџи делегираше судии за некоја сопствена приватна лига, а не за Јувентус. Ова делегираше судии е само мал дел од сиот криминал, така ми дое прво да го спомнам.

Лично не очекував за ситуацијава да има некоја драконска казна од типот на исфрлање у втора лига и слично, у најдобар случај (за нас фановите на другите Калчо екипи) еден или два трансфер периоди да бидат банирани плус парична казна и забрани за таму некои директорчиња али на крај искочи само парични симболични казни и уште пар ситни казни што значи успеале добро да се извадат и покрај тоа што правеле срања.

Со ова си удрија уште еден печат на својата репутација како местачка и криминална екипа, печат кој е удиран во многу наврати и во блиско и во далечно минато. Да умрат.

O

ob1

Гостин
И како со ова што си го обележал со 100ка фонт докажуваш дека си переле пари за лични интереси а не за клубот Јувентус? Добро, се читаш што пишуваш? Малверзации со трансфери, рамнење сметки, проценување на играчи далеку над нивната реална вредност, лажирање фактури, дури и намерно уништување на дел од доказниот материјал, сето тоа те асоцира на личен интерес? Те молам брат, па не сме ретардирани и не пиеме нафта. Убаво ти рекол Марио, истиов муабет го тераа Јувенташите за Калчополи, не местел Јувентус него Моџи местел :pos:, божем Моџи делегираше судии за некоја сопствена приватна лига, а не за Јувентус. Ова делегираше судии е само мал дел од сиот криминал, така ми дое прво да го спомнам.

Лично не очекував за ситуацијава да има некоја драконска казна од типот на исфрлање у втора лига и слично, у најдобар случај (за нас фановите на другите Калчо екипи) еден или два трансфер периоди да бидат банирани плус парична казна и забрани за таму некои директорчиња али на крај искочи само парични симболични казни и уште пар ситни казни што значи успеале добро да се извадат и покрај тоа што правеле срања.

Со ова си удрија уште еден печат на својата репутација како местачка и криминална екипа, печат кој е удиран во многу наврати и во блиско и во далечно минато. Да умрат.
Абе глуп еден!!! поентата на тоа што е облежано со 500ка фонт не е за да докажам дека переле пари за личен интерес, туку дека со малверзацииве што ги направиле не добиле значајна предност во однос на нивните конкуренти.

Ова само по себе кажува, дека глупостиве што ги правеле не биле направени за доброто на Јувентус, туку за нивното лично добро. Зашто ако сакале да се стекнат со некаква предност во лигата, тоа ќе го направеле на друг начин, многу побрутален од овој како што го направиле во минатата со местење на утакмиците.

На крајот на денот ме заболе кур за Јувентус мене, слободно ако сакаат нека ги избацат и нека ги префрлат во македонска лига да играат.
Али како што они ги влажнат гаќичките дека добиле само парична казна, така и вие ги влажните гаќичките со муабетите "се запечати реномето на криминалниот клуб", а малце да размислиш објективно ќе сфатиш дека во овој случај не е баш така црно бело како што беше претходно.

Имам чувство како само @deserter да знае за што точно станува збор, затоа и убаво кажа човекот дека најверојатно одговорот е негде во средина. Односно СПОРЕД МЕНЕ дека сакајќи да си го продлабочат џебот, не мислеле дека ќе му наштетат некако и на Јувентус. Меѓутоа му наштетило, доволно за само да помине со парична казна. Зашто пак ќе кажам, НЕ СЕ СТЕКНАЛ ЈУВЕНТУС СО ЗНАЧАЈНА ПРЕДНОСТ ВО ОДНОС НА ДРУГИТЕ КОНКУРЕНТИ.

Kajgana Shop

На врв Bottom