Калчополи 2.0 Vs. Караванот си врви

Кој ќе се расправа сега и за ова...?

• Вкупно гласачи
    116

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.767
Поени од реакции
17.687
Tomorrow the #Juventus (expected #Paratici ) will be able to defend itself against the accusations of the Public Prosecutor's Office #FIGC on the #plusvalenze . Fast times: the first sentences are expected on Friday and the Court aims to conclude everything by the end of the season ⏳

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.250
Колку титули бараа овие од Интер?

:pos:
Автоматски споено мислење:

Ја типувам вака:
Ањели ќе се повлече тивко.
Недвед ќе добие забрана за работа од 2-3 години.
Паратичи забрана да работи у Италија у следните 5 години.
Некои директорчиња што потпишувале, условни казни и доживотни забрани за работа у фудбал.
Јувентус казнет парично, може да им одземат некој бод од оваа сезона и трансфер бан у следните 4 прелазни рокови.

Најригорозно, да им го суспендираат последното Скудето и лигата да остане без шампион за таа година.
Shit just got real

Juventus have issued two statements concerning the investigation, one on the potential financial implications amid the club’s plans for a capital increase, and another on the sporting aspects.

:cenzura: :cenzura: :cenzura:

Почнаа во јавност да излагаат и делови од прислушкуваните разговори на челниците на Јувентус од 23ти Септември 2021.
Во еден од нив, eден од менаџерите во клубот прави муабет со еден од директорите на тимот, Черубини, каде меѓудругото му вели
"if these papers come out... they'll be at our throats over the balance sheet"
@Syn @Filip Telford

Последно уредено:
Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Џ

Џонтра Волта

Гостин
А горе доле истото сум го пишал, што и се оствари, дека Јувентус како фк нема да го јаде нешто особено. Ама ај, нека се посмејат телетабисите, гарант и они очекуваа појаки казни па сеа им олесни и се смешкаат на се и сешто и глумат лабави ко кур не боли, каравани маравани. :sick:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
А горе доле истото сум го пишал, што и се оствари, дека Јувентус како фк нема да го јаде нешто особено. Ама ај, нека се посмејат телетабисите, гарант и они очекуваа појаки казни па сеа им олесни и се смешкаат на се и сешто и глумат лабави ко кур не боли, каравани маравани. :sick:
Па не очекувавме ние ништо. Сами си го напраивте муабетот :icon_lol: И на крај, ни трансфер бан, ни бодови, ни тутула одземена. Зарем за паричната казна 17 страни изнапишавте?

O

ob1

Гостин
Епа ако не го јаде Јувентус како правен субјект, туку неговите претседатели како физички лица, тогаш како е Јувентус криминален клуб?
Наративот тогаш треба да биде дека луѓето што го раководат се криминалци, а тие немаат никаква врска со клубот.

Исто беше и со Барса, до сега имаат едно 10 претседатели како им лежат во затвор поради глупости што ги имаат правено, но сепак тоа не ги прави Барса криминален клуб, нели?

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.250
Епа ако не го јаде Јувентус како правен субјект, туку неговите претседатели како физички лица, тогаш како е Јувентус криминален клуб?
Наративот тогаш треба да биде дека луѓето што го раководат се криминалци, а тие немаат никаква врска со клубот.

Исто беше и со Барса, до сега имаат едно 10 претседатели како им лежат во затвор поради глупости што ги имаат правено, но сепак тоа не ги прави Барса криминален клуб, нели?
Не може да разбере комплексна ситуација, џабе прашуваш.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Шо ти е бе? :D Као Сладоледџија да ти влегол во главата со муабетот абе Моџи е крив а не Јувентус... пошто Моџи за сам себе ја местеше лигата а не за Јувентус.

Тука, а и општо во медиумите низ Италија се збореше за пострашни казни за Јувентус, а не 800.000 евра. Ова е никаква казна реално гледано.

Така и овие, за потребите на Јувентус праеле криминали. Не за лични потреби.

Не е исто со Барселона и нема никад да биде, за Сандро Росел едино што беше скандалот со Нејмар ама таму ако не се лажам Росел потрошил поише пари отколку што запишал. :D Кои се другите 9 претседатели и како нивните криминали му помогнале на фк Барселона да оствари било каква предност пред останатите шпански фудбалски клубови?

Јувентус е докажан криминалец.

Па не очекувавме ние ништо. Сами си го напраивте муабетот :icon_lol: И на крај, ни трансфер бан, ни бодови, ни тутула одземена. Зарем за паричната казна 17 страни изнапишавте?
Сепак е казна што докажува криминал, нели?

Кај е Интер у казните?
@МаксАлегри ти беше тој најутепаниот у случајов? Пардон, најупатениот у случајов.
Најутепан си генерално. ехехе

O

ob1

Гостин
Шо ти е бе? :D Као Сладоледџија да ти влегол во главата со муабетот абе Моџи е крив а не Јувентус... пошто Моџи за сам себе ја местеше лигата а не за Јувентус.

Тука, а и општо во медиумите низ Италија се збореше за пострашни казни за Јувентус, а не 800.000 евра. Ова е никаква казна реално гледано.

Така и овие, за потребите на Јувентус праеле криминали. Не за лични потреби.

Не е исто со Барселона и нема никад да биде, за Сандро Росел едино што беше скандалот со Нејмар ама таму ако не се лажам Росел потрошил поише пари отколку што запишал. :D Кои се другите 9 претседатели и како нивните криминали му помогнале на фк Барселона да оствари било каква предност пред останатите шпански фудбалски клубови?

Јувентус е докажан криминалец.
Не ти зборам за Калчополи, ти зборам за ова сега.
За ова сега апсолутно нема никаква кривица Јувентус како клуб.

Иначе прочитај нешто за Бартомеу, последно беше дека го поврзуваа со трговија со органи.

За шеициве не ми се ни почнува муабет.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Aма не беа невозможни таквите казни, се испитуваа за 62 трансфери, се најдоја неправилности кај дел, ако наместо 60 милиони евра испаднеа испрани 260 милиони без кои тие не би можеле да се регистрираат за сезоната, казната можеше да биде поинаква. Зато имаше и с т р а г а.
According to Calcio e Finanza, these profits still did not make enough of a difference to the finances of the club that it would’ve prevented them from registering for the Serie A season, so Juve are not facing a points penalty.

Иначе не знам зошто се форсира ко да сме пишеле на темава дека СИГУРНО ќе ги однесат во Серија Б, па сега ете не бевме во право.
Мислам дека плус минус сите кои сериозно дискутиравме бевме на линија „истрагата ќе покаже шо како, а сите викаат дека можно е да има и х и у“. Самиот клуб имаше изјава дека се возможни спортски санкции.

Мене лично ми беше интересно да пратам пошто ме интересираше и како ќе се однесува ова на Интер, цела лига се вади од ФФП на плусваленца трансфери и трампи, само очигледно е дека има некаква разлика меѓу клубовите кои се однесени на суд и останатите. Дали фалсификувани документи како шо се шпекулираше, дали нешто друго не знам, ваљда ќе дознајме ко ќе излезат поќе детали од истрагата.

Во секој случај не разбирам како некој можи потенцијална забрана за работа на цело раководство да го гледа како победа, освен ако како шо кажа некој погоре, самите очекувавте многу полоша казна.

Последно уредено:
Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628

Иначе прочитај нешто за Бартомеу, последно беше дека го поврзуваа со трговија со органи.

Како може Јувентус како клуб да нема кривица за ова кога Јувентус како клуб имал бенефиции од тие малверзации?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299

Па не беа како физички лица, туку како челници на клубот, нe ги переа парите за личен профит туку за профит на клубот.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Како нема врска бе брат, па чии плусваленци се тоа? На Јувентус или на Недвед и Паратичи лично? Недвед, Паратичи и останатите казнети, праеле финансиски малверзации за КОРИСТА НА ЈУВЕНТУС. Не краделе пари за лично да се богатат. Јувентус имал корист од нивните криминали.

Бартомеу со парите од органите што ги продавал да не купувал играчи за Барса? Или шеиците.
И Ули Хенес лежеше затвор за затајување на данок. Личен, а не на Баерн Минхен.
Ако е за тоа и Модриќ и Меси нели ги гонеа за затајување данок?

O

ob1

Гостин
Па не беа како физички лица, туку како челници на клубот, нe ги переа парите за личен профит туку за профит на клубот.
Сам си одговори.
Тој профит на клубот после на кој се распределува? :D

Да не ве цитирам и вас.
@deserter @Castiel

Сериозно мислите дека ова го правеле за доброто на Јувентус, а не за лично да си ги наполнат џебовите? :D

Добро, тогаш ја сум будалиот изгледа. :)

Како може Јувентус како клуб да нема кривица за ова кога Јувентус како клуб имал бенефиции од тие малверзации?
Кои бенефиции ги имал Јуве кога самиот @deserter ти извади цитат, каде од овие перења Јуве не направил никаква предност во лигата.

Повели:
According to Calcio e Finanza, these profits still did not make enough of a difference to the finances of the club that it would’ve prevented them from registering for the Serie A season, so Juve are not facing a points penalty.

Ова е чисто перење на пари за челниците за лично да си ги зголемат финансиските придобивки.

Kajgana Shop

На врв Bottom