Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.240
Поени од реакции
84.267
Кинескињата е гомно режисер, нека се гони.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Го гледав The Last Duel (2021), не знам како би го опишал. Како фан на историски филмови, едвај чекам да излезе нешто вакво да го изгледам. Обично не сум пребирлив бидејќи не ги прават многу. Тоа што ми се допадна е приказната и сценариото на Бен Афлек и Мет Дајмон, кои да пишуваа повеќе сценарија заедно а да глумеа помалку, сите ќе бевме посреќни. Ми се допадна начинот на кој е раскажана приказната од три различни агли, дијалозите и начинот на изразување од тоа време кој се обиделе да го рекреираат.

Тоа што според мене е промашено, режијата на Ридли Скот, синиот филтер и движењето на камерата од кои очи ме заболеа, изборот на местото за дуел во кој има река народ кој не може да види апсолутно ништо ама сепак ете, дошле, должината на филмот и фризурата на Бен Афлек.

Ми се допадна и како е одработен карактерот на Мет Дајмон и како се менува зависно од тоа кој ја раскажува приказната. Ќе беше подобро филмот да имаше фиктивен крај отколку вистинскиот, и онака не се знае ни ден денес вистината околу се што се случило, со исклучок на исходот од дуелот.

Го гледав и Death on the Nile (2021) и се прашувам, зошто, по ѓаволите, зошто?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.546
Поени од реакции
87.753
Еве сега дознавам дека во Предатор, кога Предаторот сеуште се камуфлира, всушност го гледаме Жан Клод Ван Дам... Кога дознал дека тие сцени што ги снима нема да го покажат суштеството во целост, го напуштил сетот.

Да, овој е Ван Дам...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.546
Поени од реакции
87.753
Нема врска, буџетот е главен проблем секогаш. + многу зависи од кое студио работи на филмовите.
Според Википедија (ок знам дека не е најрелевантен извор) буџетот бил 90 милиони што не е малце, и требало да се снима во Мароко... На крај цел филм бил снимен во Англија.
Ова ми изгледа на чиста мрзеливост, ништо повеќе :toe:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.882
Поени од реакции
23.473
Нема врска, буџетот е главен проблем секогаш. + многу зависи од кое студио работи на филмовите.
Без разлика на буџетот, кој освен ако не е неколку милиони ова е премногу очајно.
Во коментар го споредуваат со овој цртан :D

1649235925100.png

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.534
Поени од реакции
29.096
Според Википедија (ок знам дека не е најрелевантен извор) буџетот бил 90 милиони што не е малце, и требало да се снима во Мароко... На крај цел филм бил снимен во Англија.
Ова ми изгледа на чиста мрзеливост, ништо повеќе :toe:
90 милиони вкупен буџет, прашање е колку биле искористени за VFX. Чисто за споредба Oz The Great and Powerful имаше буџет од 215 милиони од кои 90 беа потрошени на VFX. Филмот сеуште го немам гледано ама се сомневам дека се работи за мрзеливост, бидејќи студиото како што гледам што работело на филмов е DNEG. Топ 3 студија во светов моментално. Освен буџет не гледам што друго било пречка тука.
Без разлика на буџетот, кој освен ако не е неколку милиони ова е премногу очајно.
Во коментар го споредуваат со овој цртан :D

Прегледај го приврзокот 327895
Кадриве што ги постираше се дефинитивно аматерски.

пс. Чисто за споредба fx3x со помалце од 200к евра ги работеа најтешките сцени од нула на The Revenant (околу 20 минути), омилениот филм на @Filip Telford. :D

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.240
Поени од реакции
84.267
Oва ниво на продукција одамна нема вака лоши ефекти.
Вака лоши ефекти на ова ниво на продукција, задњи пут, видов на The Justice League.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Позадината во Death on the Nile е како правена во пеинт. Далеку под секое ниво, студенти волонтери за без пари ќе им направеле подобри ефекти. Очобол, ама за среќа филмот е толку лош што CGI е најмалиот проблем во целото тоа епско фијаско.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Дечки да не знаете што бидна со најавуваниот синеплекс во East Gate Mall?

Ќе го даваат The Northman во Cineplexx и ми текна дека најавуваа, но ништо нема сеуште.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
Не го гледавте претходниот крш Murder on the Orient Express на Бране? Тој му беше 1.5/5. И овој е гарант нешто слично.

Како љубител на Агата Кристи, тоа што го видов беше сквернавење на ликот на Поаро и исмевање на нејзиното дело. Кој сака квалитет нека ја гледа серијата Поаро со Дејвид Сачет.

Kajgana Shop

На врв Bottom