Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Сериозен си со нештово? Оти не го ставаш голот негов како го измести штоперот или топката на тацна на Влахович што му ја даде. Кај него воошто не е проблем квалитетот па да дискутираме колку пари барал, да не те потсетувам какви инвалиди земаат приближно толку. Патем и Влахович утна чист зицер, и тоа не е никаков проблем, не постои фудбалер што нема такво промашување некогаш

Дискусијата за тоа дали има право толку да бара може да биде единствено заради неговите повреди. Тоа е друга тема. Читам последно нашиве ќе му нуделе договор поврзан со бонуси за бројот на настапи, па така ако не би се повредувал, повторно би ја добил платата што ја сака. Тоа е веќе фер и разумна понуда, се надевам ќе се договорат.
Јасно ми е, но ова мораше да помине... барем во рамки на голот. Посебно во ситуацијата со тимот и него, плус против Салернитана.

Криво ми е вака што 7 години чекаме човекот да експлодира и никако тоа да се деси. Додека чекаме, му отиде кариерата.

Прегледај го приврзокот 325870

Се да им ебам, и на Дибала и на куроглавите во управата!!!
Живи здрави, никој не е незаменлив освен Дел Пјеро.

Очигледно пукнала тимбата кај двете страни, се надевам крчкаат добра замена. И едно најважно, Дибала нека биде што подалеку од конкурентите односно $интер или Милан.

Управава ко намерно да работи против клубот. Прво им успеа средина составена од Маркизио, Видал, Пирло и Погба да ја претворат во оваа турлитава што ја гледаме денес. Сега не го продолжуваат договорот на Дибала ама битно се размислува да се откупи Мората (напаѓач со по 5-6 гола по сезона). Во средина ги имаме Рабио и Артур кои за разлика од Дибала имаат по 40+ настапи во сезона ама неговиот придонес за тимот е дупло поголем од нивниот иако ќе одигра 15-20 меча. Можеа летово да го донесат Донарума ама некој паметен одлучи дека подобра опција е Шчесни да остане прв голман. Стварно се сомневам дека во управата има некој крт кој ги влече конците во сосема спротивна насока. Не е изводливо човек што го сака Јуве да влече вакви потези. Па јас на ФМ, кога ми било досадно не сум се заебавал вака и сум пазел кој да купам, кој да задржам.

Никој не знае што им се увртува у глава, али ние ко навивачи сакаме резултати... Го купија Дуце и одма се виде дека пркнавме.. Ако Дибала е жртвата за да се донесат 2 класа везњаци ондак бел бумбар од мене..

Агентот на Дибала кажал уште во Декември т.е го прашал клубот дали можи да си оди Дибала на слободен трансфер плус Гоцнатераа да намали 1-2м провизија за агентот и му понудија договор до 10-11м плата да стигни ама со бонуси на изиграни мечеви со оглед на повредите можеби и логично оваа година пропушти 15 натпревари :(

Како и да е стварно мислев дека ќе остани криво ми е искрено ама тоа е нема вече играчи како Дел Пиеро што би потпишале бланко чек.

Излгеда одат на 433 :/

Сега следи пауза, па потоа играме со $interашите, спремајте со време диезапамите, хелексите и тоа Валето за мене :sakasuste:

Всушност баталете пауза, дајте сега да и го онадам на Валето за сите гомнарии што ги правел татко и со Дибала. Куртон невиден, со сите се има рчнато у соблекувална, 0 хармонија има човекот, класичен Глобил,жив мртовец, племе Мечкаровско

Всушност баталете пауза, дајте сега да и го онадам на Валето за сите гомнарии што ги правел татко и со Дибала. Куртон невиден, со сите се има рчнато у соблекувална, 0 хармонија има човекот, класичен Глобил,жив мртовец, племе Мечкаровско
Проблемот со Дибала трај 2 години не почна сега. Недвед пред 2 години го продаде во интервју јавно :pos:

Dibala kje bidi najzabegano ako ide u Inter. :tapp:
Не ме чуди, инатливо човече е.

Лаутаро + Дибала, ќе формират ЕДЕН напаѓач. И двајцата се слични, се чекаат да експодират додека не им заврши кариерата.

Шала на страна ама добро е ако си оди Дибала. Специфичен играч е, не се уклопува во секоја формација. А не е играч околу кого можеш да градиш тим и да играш формации што него му одговараат. Што ради повреди, што ради фактот што го нема тој лидерски менталитет да го води тимот. Дибала е вана би worldclass, нешто мн блиску до тоа ама не баш тоа што ни треба. Со Влахо и Киза ќе бидеме далеку подобри напред. Така да, оваа вест ме радува...само нека донесат добри средњаци

The most important change is that Juventus have not renewed Paulo Dybala’s contract. With the market I reiterated this, the approach was sincere.

“With the purchases made in January, with the arrival of Vlahovic, Paulo’s position was no longer at the centre of the project. That’s why this kind of decision was preferred.

“The parameters were different, I had already spoken about it, no one has ever questioned Paulo’s ability. There were considerations to be made about appearances, length and financial considerations.

“We made our choices in January, we got here. It would have been easy for Juventus to make a low bid, but it would have been disrespectful towards Paulo. The decision is made. Today’s meeting was friendly, clear and respectful.”

===

Ебете се бе, ќе видиме в лето шо ќе напрајте

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom