Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Аривабене потврди дека нема веќе да преговараат со Дибала, може да бара нов клуб на лето...

tenor.gif

Добар потег на Бене-Бини. Не смее да има безпотребно преплатени играчи. Дибала го достигна врвот на кариерата и не може да биде подобар.

За Кен ова го прочитав баш сега:

Ако е планот Распадори да го мењава Кен, би било топ. Еве и од Сасуоло директорот изјави дека отворен е за преоговори со Јуве за Распадори.

Дај боже да дојде Распадори.. даај боже. А за Кен не ни знаев дека планирале да го дада само се надевав ама добро. Два бели бумбара :D

Znaes samo na manager, kako sto znaeme i nie ostanatite fanovi.. Lesno e so tugji pari da go krois esapot..

Да бе загреота немаат пари да им донираме ние а? Тоа 134 билионите малце им се... Нели голем клуб сме или ако сме просечен Евертон тим да не се нервираме ич? За тоа сме дно и никад нема да бидеме како Реал и Барса. Пак ке кажам 25 год неаме ЛШ и уше толку нема да освоиме...
Автоматски споено мислење:

Рак на очи фатив од играна на Алегри, декстаметазон-неомицин ставам да не ме печат очи после утакмица. Мората знае да игра фудбал? Кен просекот? Артур преварана од играч, Локатели задњи везни а Закариа десно во средина, Рабиот е професионален фудбалер? Сандро не е пензиониран фудбалер? Ругани и Шиљо што не се за во поголем тим од Верона се добри играчи?
И стигна ДИБАЛА да е проблемот у тимот ке го пуштаме на фри трансвер браво како им текна секија чест. Сега се ке изгазиме без него и ке им се посереме и на Сити и на Баермнн...
Да сме голем клуб ке го потпишат и плус крило ке донесат за да има конкуренција и по 2 оган играчи на позиција ама очигледно не сме. За тоа нека ги даваат нервозни бледи фаците на Ањели и компанија ужу ложа после поразите од Порто, Лион, Виљареал ич кур не ме боли ни ги глеам ни се нервирам више.

Последно уредено:
Заминувањето на Дибала е секако лошо за клубот. Со една нога е подобар од сите фудбалери во Серија А. Не ме интересираат ниту оправдувања со повреди, ниту со превисока плата. Едноставно е, Дибала е квалитетен играч и штом таков си оди нема нешто што може да биде добро. 28 години има, а наредни 6 сезони нема шанси да најдеме фудбалер со тој квалитет.

Контрадикторно за повредите е тоа што Дибала си оди, а ние се надеваме на Киеза кој со скинати лигаменти треба да се врати да игра фудбал дури во октомври. А, ниту знаеме каков ќе се врати, ниту кога точно, ниту пак дали ќе биде на пола играч од тоа што беше.

Полошо од неговото заминување може да биде тоа да потпише за Интер... беспари.

Е тоа е веќе понижување.

Инаку, срам за клубот, па дури и за навивачите во Италија како глатко помина декласирањето 0-3 на домашен терен од Вилереал, згора на се надополнета со велелепна партија против Салернитана.

Секоја чест.

Контрадикторно за повредите е тоа што Дибала си оди, а ние се надеваме на Киеза кој со скинати лигаменти треба да се врати да игра фудбал дури во октомври. А, ниту знаеме каков ќе се врати, ниту кога точно, ниту пак дали ќе биде на пола играч од тоа што беше.
Плус на Заниоло кој на 22 години има скинато 2 пати лигаменти, и отсуствувал скоро 2 години од терен досега...да се чуди човек:cautious:

Sega za Dibala sum so izmeshani chustva, chudno tie 3 milioni da bea problem, znam deka imaat pari. Povishe maka mi beshe ko si zamina Gigi, Pogba,Markizio iako tie si zaminaa pod drugi okolnosti. Mislenje mi e deka podobro da ostaneshe podrugo e da imash takov igrach za pojaka konkurencija vo napad osobeno. Od druga strana mi se vrati verba vo rakovodstvo, zimava go zedoa car Dushan, koj mi e zver, mislam deka imaat plan i kje napravat neshto letovo. Ako razocharaat i ne donesat dvajca dobri vezni, lev bek,krilo, centralen turi im pepel. Crno ni se pishuva i v godina, globilcho pak kje e trenjer a ne mozam facata da mu ja gledam, uste ko dojde…

Јас кажав пред неколку месеци. Шо е до мене и Киеза добро би размислил дали да го откупам. Еве ви го Заниоло со таква повреда далеку е од формата што ја имаше претходно иако игра цела оваа сезона без повреда ако не се лажам. Средината треба да им биде приоритет летово. Еден од Погба или СМС осеќам дека ќе биде.

Јас кажав пред неколку месеци. Шо е до мене и Киеза добро би размислил дали да го откупам. Еве ви го Заниоло со таква повреда далеку е од формата што ја имаше претходно иако игра цела оваа сезона без повреда ако не се лажам. Средината треба да им биде приоритет летово. Еден од Погба или СМС осеќам дека ќе биде.
Ne eden dvajcata treba :toe:

Таа ACL повреда ти е чист руски рулет. 50-50, или ќе се врати НО ЌЕ ПРОМЕНИ стил на игра ( ко Дел Пиеро, Ван Нистерлој) или нема да биде истиот и ќе ја обновува. Ќе го видимо исходот. У секој случај, ако идењето на Дибала значи носење на Заниоло, играч кој искинал АСL на двете нозе, тогаш тактички скроз погрешен чекор од управава.

Мене ова муабетиве со повредувањето на Дибала го гледам само како оправдување за тоа што пропаднаа договорите. Факт е дека никој немаше да се буни ако продолжеше договор, факт е дека губиме одличен играч заменик капитен, факт е дека кога е он на терен прави разлика...

Јас незнам како ќе можат да го заменат, едино на лето да донесат 3-4 јаки играчи па да ни ги "ублажат болките" од неговото заминување. Како сакате вртете ја оваа приказна факт е дека јако потфрлија и двете страни.

Реално ако сакаше да продолжи договор ќе продолжеше уште пред две години, нудеа 10 милиони по сезона.

Колку вести имаше дека следниот период ќе продолжи, па неможел агентот, потоа пак, па незнам Антун фатил корона, па заглавил на аеродром, па немал лиценца, не е ова од пред два месеца.

Разбирам дека сте пристрасни околу Дибала али ако побара 100м мора да му ги дадат пошо е Дибала?

Никој не го тера да игра со сила, а очигледно и него му се поважни парите од клубот во кој е 7 години. Во 2 години 2 директори не успеваат да се договорат со него и агентот негов. Прво за правата за сликите се тегнеа па сеа за платата.

Вистина е подобар од сите, али тоа не му дава за право да го уценува клубот. Доколку не потпише ке биде пример за во иднина да се знае дека нема простор за вакви ситуации.

Последно уредено:
Јас пак не ве разбирам некои од вас кога велите дека колку и да е повреден Дибала требаше да му дадат плата колку што сака.
Што толку има тој направено за овој клуб па да му даваат колку што сака? Последните 4 сезони му се подпросечни во најмала рака.
Ај што е почесто повреден од што игра, ама и кога игра често знае да се изгуби.
И пак ќе кажам, овде не се зема во обзир дека тоа што тој е секоја 2-3 утакмица е повреден има негативен тактички ефект на цела екипа.

Непопуларен факт, Дибала има слична статистика како Мората низ кариерата. Тој Мората кој толку служи за потсмев на темава.
Јасно е дека Дибала дојде како голем талент кај нас ама не исполни ни 50% од очекувањата.

Јас пак не ве разбирам некои од вас кога велите дека колку и да е повреден Дибала требаше да му дадат плата колку што сака.
Што толку има тој направено за овој клуб па да му даваат колку што сака? Последните 4 сезони му се подпросечни во најмала рака.
Ај што е почесто повреден од што игра, ама и кога игра често знае да се изгуби.
И пак ќе кажам, овде не се зема во обзир дека тоа што тој е секоја 2-3 утакмица е повреден има негативен тактички ефект на цела екипа.

Непопуларен факт, Дибала има слична статистика како Мората низ кариерата. Тој Мората кој толку служи за потсмев на темава.
Јасно е дека Дибала дојде како голем талент кај нас ама не исполни ни 50% од очекувањата.
Има многу работи кои не се гледаат низ призмата од статистика, а се многу битни.

Дибала е единствениот што можи да створи шанса напред со еден пас, единствениот што може да ја поврзи средината со нападот. Па видете го мечот против Виљареал каде што цела стратегија напред беше, дај му ја на Квадрадо и да центрира, едноставно не постоевме. Плус има страшна левутка, единствен е што може да даде гол надвор од шеснаесетник, другиве не ни пробуваат.

Еве ти пишуваш како не ги разбираш оние кои велат дека требало да се даде платата која што ја договориле, а потоа во иста реченица ги ставаш Дибала и Мората со објаснување дека имале „слична“ статистика.

Мората во Јувентус:
2014/2015 - 46 настапи, 15 голови
2015/2016 - 47 настапи, 12 голови
2020/2021 - 44 настапи, 20 голови
2021/2022 - 40 настапи, 11 голови

Голови по меч: 0.32

Дибала во Јувентус
2015/2016 - 46 настапи, 23 голови
2016/2017 - 48 настапи, 19 голови
2017/2018 - 46 настапи, 26 голови
2018/2019 - 42 настапи, 10 голови
2019/2020 - 46 настапи, 17 голови
2020/2021 - 26 настапи, 5 голови
2021/2022 - 29 настапи, 13 голови

Голови по меч: 0.39

Замисли, на најбаналната статистика (гол по меч), Мората во Јувентус е послаб во споредба со Дибала. А, замисли уште повеќе да земеме предвид дека Мората е класичен напаѓач,80% од случаевите игра најистурен, а Дибала е втор напаѓач.

Батали статистика, да не зборуваме за импактот врз играта, за носењето топка од сопствената половина (она кога нашата мртва средина не успевала против Верона да изнесе топка без негова помош), да не зборуваме за опасноста и влијанието врз противничките дефанзивци и сите останати фудбалски елементи.

Не ме сфаќај погрешно, ништо лично, но коса ми се крева Дибала и Мората да се стават во иста реченица.

Срамота е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom