Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ako toa se smeta za origin na look, i catwomen taka treba da ja gledas. Origin e i nejziniot look. Zosto inaku zimska kapa so nozici napraena dupka ke ja smetame najcatwoman kostum?
И на Бетмен карактерот е origin, т.е. не origin туку рана фаза Бетмен би го крстил.
Затоа и ти делува емо целиот.
Јакото беше што неколку пати само го нарекоа Бетмен, цело време беше Венџнс. :D

Иначе Евард Нигма како негативец е многу значаен во Бетмен стриповите, нормално не е Џокерот ама тука некаде е.

Иначе ќе прават универзум околу Бетменов, потврди и Мет Ривс.
Во план е да прават ТВ серија за Аркам Асајлам, е тоа сакам да го видам.

Иначе филмов потсеќа ептен на игрите Бетмен, ако не ти се играни трк на Playstore мислам дека се на попуст во моментов цела колекција.

И на Бетмен карактерот е origin, т.е. не origin туку рана фаза Бетмен би го крстил.
Затоа и ти делува емо целиот.
Јакото беше што неколку пати само го нарекоа Бетмен, цело време беше Венџнс. :D

Иначе Евард Нигма како негативец е многу значаен во Бетмен стриповите, нормално не е Џокерот ама тука некаде е.

Иначе ќе прават универзум околу Бетменов, потврди и Мет Ривс.
Во план е да прават ТВ серија за Аркам Асајлам, е тоа сакам да го видам.

Иначе филмов потсеќа ептен на игрите Бетмен, ако не ти се играни трк на Playstore мислам дека се на попуст во моментов цела колекција.

Za pingvinot ima potvrdeno serija, za arkham se spremaat.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Значи The Gentleman на Гај Ричи го репризирам по 5ти пат. Секое наредно гледање ми е се подобар и подобар. Можеби непопуларно мислење ама сметам дека му е најдобар филм. Подобар и од RocknRolla, Man from UNCLE, Lock Stock и сите останати.
Пук, пхук, пфук, фук :pos: :pos: :pos:

Будала тешка е Колин Фарел.

Треба и ја да го репризирам, првиот пат толку ми беше јак што ми помина за 5 минути :D
Лок Сток и Снеч се култни и нискобуџетни у споредба со овој али тоа е тој стил. Снеч има многу јака екипа и Лок сток истотака.
Ја обожавам вакви филмови, брзи, интересни, со хумор на ниво. Никад не здосадува, Лок Сток може 5-6 пати го иам глеано и увек коа и да го начекам на фокс мокс програмиве го гледам.
Вини Џонс, ретардирано створење хахахахаххаа.

Другото му е све мехара.
И оној Wrath of Man не е лош за тепање време.

Гај Ричи ми е сличен на Тарантино само што овој вториов е погламурозен, покомплициран и побогат.
Енглезов набрзинка тера. :D

Не ми е најдобар филм од Гај Ричи, ама многу ѕверски филм е Џентлмен. Сценава ми е една од најдобрите во било кој филм од Гај Ричи. На почетокот те надевува дека ќе јадат ќотек и после изглегува спотов. :pos:Цревата ми се превртуваа од смеење кога го гледав првпат.

Гај Ричи ми е сличен на Тарантино само што овој вториов е погламурозен, покомплициран и побогат.
Енглезов набрзинка тера. :D

Ова го немав укопчано вака досега, но држи вода.
Јас си ги сакам и двајцата, но сепак Тарантино ми е покласа.

Џентлменс беше одличен филм, но не би го ставила пред другиве два, лок сток и снеч.

Синојќа го гледав Бетмен, импресиониран сум.
Бев спремен да се разочарам од Батинсон ама напротив, одлична глума.
Нема многу да тупам, од технички аспект, еден од најдобри филмови што имам гледано, криминално е да го гледаш на торент и ТВ, само кино, сцената со бетмобилот уште имам goosebumps кога ќе ми текне, каква интродукција.
Целокупно, богат и квалитетен филм, ми се свиѓа што иако е 3 сата, те пушта директно у свет у кој толку работи се дешаваат што како ова да е веќе sequel или втор дел, многу богат, разработен филм.
Мислев дека Dark Knight никад нема да има конкуренција, овој е блиску, многу блиску и тоа сеуште Бетмен, не е баш Бетмен, ќе видите.

Нема многу да тупам, од технички аспект, еден од најдобри филмови што имам гледано, криминално е да го гледаш на торент и ТВ, само кино, сцената со бетмобилот уште имам goosebumps кога ќе ми текне, каква интродукција.
Целокупно, богат и квалитетен филм, ми се свиѓа што иако е 3 сата, те пушта директно у свет у кој толку работи се дешаваат што како ова да е веќе sequel или втор дел, многу богат, разработен филм.
Мислев дека Dark Knight никад нема да има конкуренција, овој е блиску, многу блиску и тоа сеуште Бетмен, не е баш Бетмен, ќе видите.
:eek:

Ги немам гледано Твајлајт сеуште, така да, не сакам да си кварам слика за Бетменот.
Каква врска има Twilight со расипување впечаток на Batman? Тоа што Патинсон глумел во Twilight не го прави лош актер, напротив, јас го сметам за еден од подобрите млади актери и тоа го докажа во многу филмови.

Каква врска има Twilight со расипување впечаток на Batman? Тоа што Патинсон глумел во Twilight не го прави лош актер, напротив, јас го сметам за еден од подобрите млади актери и тоа го докажа во многу филмови.
Па има, лигав ми е како лик, кога би го гледал во таква бижутерија со лигавење ќе ми бидне апла одбивен, вака ми е само малку, плус некако му легна улогава на овој психо Бетмен, како стоичен, емо Брус Вејн а не фраер како што беше Брус Вејн во The Dark Knight.
Никаде не реков дека е лош актер, туку дека Twilight e бижутерија без никаков квалитет и блам.
Како и да е, последен пост на темава ми е, нема потреба да ми бришеш, од респект спрема тебе само реплицирав.

Стварно може да си ја расипеш сликата за каскадерот што се крие позади пластичната маска и платнената наметка, со здебелен глас на некоја аудио програма и кој ги извршува сите тие прејаки сцени врзан со ланци и сајли на зелен екран кога ги тепа негативците и го спасува светот.

:kafence:
Се бројат на прсти кога последен пат имаш нешто паметно пишано, боље ме скролни.

Па има, лигав ми е како лик, кога би го гледал во таква бижутерија со лигавење ќе ми бидне апла одбивен, вака ми е само малку, плус некако му легна улогава на овој психо Бетмен, како стоичен, емо Брус Вејн а не фраер како што беше Брус Вејн во The Dark Knight.
Никаде не реков дека е лош актер, туку дека Twilight e бижутерија без никаков квалитет и блам.
Како и да е, последен пост на темава ми е, нема потреба да ми бришеш, од респект спрема тебе само реплицирав.

Се бројат на прсти кога последен пат имаш нешто паметно пишано, боље ме скролни.
Не се секирај, и јас ти ветувам дека нема да пишеш веќе ништо на темава. ;) Имаш среќа што не доби и казнени, патем. So long!

Го гледав и јас во кино, минатиот четврток премиерно и како голем фан на Бетмен некако не ми остави добар впечаток, за мене еден полишите филмови на Бетмен. Главниот лик не е лош, добро одглуми, Али глумците за Џим Гордон и Алфред ми се многу лош избор. Не може Џим да е црнец и така да се зеза у филмот, исто и Алфред, буквално не личи на Алфред, ниту на изглед, ниту пак на понашање. Исто приказната и негативците ми се некако плитки, немаше ништо јако освен сцената кога се преобрќа пингвинот. 3 часа и не ми се доседуваше до крај..
После Кристијан Бејл и неговата трилогија, ова ми се е бледо некако. Кој е фан на Бетмен како мене, нека си ги гледа анимираните филмови за Бетмен на ди си комикс. Нека го гледа the long halloween па да види како всушност требаше да изгледа филмот и колку е навистина добар, да не зборам за претходните анимирани филмови како the killing joke, year one,the dark knight,under the red hood итн..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom