- Член од
- 8 мај 2013
- Мислења
- 11.831
- Поени од реакции
- 36.864
Најверојатно некаков вид на MANPAD. Игла, стрела, стингер.Што ракета е оваа?
Најверојатно некаков вид на MANPAD. Игла, стрела, стингер.Што ракета е оваа?
Сега и су-25 читам на рускиве групи на телеграм, едниот пилот го ликвидирале, другиот е земен како затвореник. Кога тогаш ќе увидат русиве дека единствен начин за брза победа е да ги срамнат со земја.
Веројатно би се чуствувал лут, прво на сам себе што сум дозволил марионетска власт да ми ја искористи државата како прокси куртон. Потоа би се сетил дека скоро ништо не можам да направам, ама уште повеќе би се лутел на тие кои на власт ми донеле марионетска влада. На крај секако би се лутел и на тие кои директно не напаѓаат... Ама на крај памет не би ми било да идам да демонстрирам пред тенкови и војнци со автоматски пушки, во корист на спомнатата марионетска власт. Фала ама не сакам Дарвинова награда.Од аспект на Украинците кои им викаа убијци, Русите се убијци за нив. Влегоа во Украина и убија Украинци. Како да им викаат? Ослободители? Како би се чуствувал ти некој да влези во Македонија, убие македонски војници а потоа им дели пакетчиња со храна на нивните стари, преживеани родители?
Босна би можела да биде корисна, во некоја хипотетична ситуација каде треба да се дестабилизира Србија (на пример ете заради стапување во воен сојуз со Русија)... Чисто да покажам еден пример.Не знам навистина, прво не верувам дека НАТО ќе се обиде да ја присвои Босна. Половина население им се Срби, државата е дисфункционална, не верувам дека НАТО би влегол во една таква авантура. Босна им е тотално стратешки слепо црево, никому не треба. И не верувам дека Путин после ова со Украина ќе има за бргу сила и политички кредит да почне нешто ново, посебно толку далеку од Русија. Она што најверојатно не очекува после Украина е нова студена војна, која мислам дека први ќе ја прекинат Германците и Французите.
Су-30 изгледа бил.Сега и су-25 читам на рускиве групи на телеграм, едниот пилот го ликвидирале, другиот е земен како затвореник. Кога тогаш ќе увидат русиве дека единствен начин за брза победа е да ги срамнат со земја.
Досега не сум се замисли за тебе, ама од сега сум убеден УЧКа си, барем признај си како Dardan-ia, puno...
Вероватно е Стингер.Што ракета е оваа?
Су 25е видов слика имаше на телеграм.Су-30 изгледа бил.
Србија од сите страни е обиколена со НАТО членки. Не им треба Босна на НАТО ако сакаат да ја дестабилизираат Србија.Босна би можела да биде корисна, во некоја хипотетична ситуација каде треба да се дестабилизира Србија (на пример ете заради стапување во воен сојуз со Русија)... Чисто да покажам еден пример.
Некој ќе рече и за нас дека сме небитна вукојебина. Не деке сме/не сме, ама америте и тоа како се присутни и заинтересирани за да останеме во нивната сфера на влијание. Така да никој не е бескорисен, секогаш постојат ситуации кога малите детали можат да направат големи влијанија на текот на настаните.
Баче може не е најдобар момент да збориш за учки и исламисти, пошто твојот омилен тим e збратимен со чеченски исламисти во походот против православна украина.Досега не сум се замисли за тебе, ама од сега сум убеден УЧКа си, барем признај си како Dardan-ia, puno...
За 8 години има многу модерни оружја во Украина. Претпоставувам тоа е стингер на ВСУ.
Особено за ПВО, запад дава малку, пошто има нацисти, црна берза, да не паднат во раце на исламисти во Европа.
Сигурно Путин предвидел свој жртви, од друга страна војната е Клаус Шваб- Русија, со силен противник неможеш да предвидиш се.
...кажа вазалот на Америте?Подобро неофашизам него путинска демократија.
Босна и Херцеговина како и Црна Гора се посебна интересна приказна и во БиХ и во ЦГ така се политички скроени работите да Србите секогаш бидат надвладеани, надгласани од оние другите, побројните, мнозинството. Во ЦГ според попис Срби се 30%, а останатите 70% се Црногорци, Бошњаци и Албанци кои се нормално здружени и секогаш ги надгласуваат Србите. Во Босна па ентитетот Република Српска држи 49%, а федерацијата 51%, тоа во територијален аспект, а во демографски/популационен аспект на општо државно ниво Србите се 30%, а Бошњаци+Хрвати се 70% и повторно и во оваа држава Србите се постојано во континуитет надгласувани и надвладеани од мнозинството НеСрби, слично ко и во Црна Гора, copy-рaste ситуација !Секако не може да не видиш употреблива намена за Босна... Големите сили обично се прагматични, го бираат поевтиниот пат. Преку прокси е секогаш поевтино (друг го плаќа најголемиот дел од сметката). Како што гледаме во примеров со Украина. Во спротивно САД ги имаат и балтичките држави - НАТО членки на граница со Русија, зошто не делуваат преку нив? Наместо тоа делуваат преку Украина.
Истата логика би била и за Србија, во таква хипотетична ситуација. Преку прокси се секогаш преферабилно отколку директно.
При некаква агресија на Србите во Босна, власта во Србија или ќе одговори (што би било искористено за интервенција), или нема да реагира па ќе биде сменета од реакциите на јавноста во Србија.