Реално не знаеш ни ти, сум уверен дека ирачаните или авганистанците подобро би живееле под ажериканска окупација отколку под своите диктатори.
Ако се прашувам јас Албанија, Македонија и Косово би ги нудал под американска окупација уште утре.
Кој ти кажа дека се диктатори? Демократија не успева во општетства каде ти како поединец ќе се плашиш повеќе од твојот племенски старешина, отколку од државата. Државата мора да биде посилна од него. Барем, тебе како Албанец тоа треба да ти е совршено јасно.
Тебе Америка изгледа ти ја претставиле само преку Менхетн, Холивуд, Беверли Хилс, Мајами, Холивуд, Аспен.
Ти кaжал некој за нивните слемови, за нивните банди, си видел слики од њујоршкото метро, си видел слики од Детроит? Си слушнал ли за приватни затвори, си слушнал ли дека имаат далеку најголем број на затвореници од сите земји во светот, си слушнал ли за нивното здравствено осигурување, за нивното породилно боледување, си слушнал ли дека на возчите на камиони нивната полиција препорачува да си носат шатгани во возилата (се прашувам зошто).
Каква е таа демократија каде околу 350 милиони народ може да бира само помеѓу републиканци и демократи (има уште неколку минорни партии, не се вредни за спомнување). Дали Изветреаниот кој не ја разликува Украина од Иран, треба според тебе, да биде репрезент на американските граѓани?
Плус, ти беше против исламисти , нели? Зарем не можеш да видиш дека оние што ја забранија Анастасија (анимиран филм) и оној што изрече фатва на Мики Маус имаат ист ментор, т.е. доаѓаат од иста школа?
Еве ти споредба на метра во Гуангжу и Њујорк:
Eве ти и метро и БТР во Урумчи кај Ујгурите:
Ürümqi Metro is an approved metro system that will soon start construction in the capital city of the western Xinjiang Uyghur Autonomous Region of China. Line 1 and 2 will by finished by 2020 with a total length of 48 km. These two lines will use use six-car Type B trainsets. Line 1 is...
www.skyscrapercity.com