Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Срам ме фаќа само шо читам еј...

Значи пишала сум у темата ке пишам пост пак.Земав екстази, да.Додека траеше дејството беше супер.Се журкаш, играш, се смееш.Ама утредента...Сите ти се криви.Се ти е криво.За 1 минута уништив се што сум градела со години.Скарах се со едни личности шо ми се стварно драги!Не би земала пак!Видех го „волжебното“ дејство на екстазите кое после неговото завршување те тресне депресија ко да ти се срушил цел свет.Само прашање : имав проблеми со шекеро(уште имам де).Пренизок ми е на моменти и знам да се онесвестам без никакво „предупредување“.Ке може некој да ми даде информации како екстазата би влијаело на ова?Благодарам.Лав компјутерс и екстази скарани до смрт.

Девојко јас не знам дали ти си консумирала или не си консумирала екстази ама знам дека си крајно неинформирана. Нема да се мешам за ,,симптомите,, што си ги почуствувала оти знаат да бидат прилично субјективни и да варираат од личност на личност, ама за последиците морам да се умешам. Шекерот може да падне од преголема консумација на таблети, тоа е точно, но во никој случај не може да паѓа константно и како што кажуваш ти на моменти да се онесвестуваш. Друго, кога паѓа шекерот, колку и нагло да паѓа пак има ,,предупредување,, пред да дојде до тој степен односно до онесвестување. Значи доколку си консумирала екстази, во што искрено се сомневам, не се тие причината за тоа што го чуствуваш.

Абе како се викаше онаа дрогата што ти задава невидени халуцинации и лудило. Дали беше ЛСД или се работи за некоја друга дрога?

Абе како се викаше онаа дрогата што ти задава невидени халуцинации и лудило. Дали беше ЛСД или се работи за некоја друга дрога?

Од Амфетамин и од Метилендиокси-метамфетамин(екстази).

ЛСД имаш зголемена температура, крвен притисок, пулс, премореност...

Од Амфетамин и од Метилендиокси-метамфетамин(екстази).

ЛСД имаш зголемена температура, крвен притисок, пулс, премореност...

Мислам дека има појаки од екстази и овие другиве, или сум грешка.

Значи пишала сум у темата ке пишам пост пак.Земав екстази, да.Додека траеше дејството беше супер.Се журкаш, играш, се смееш.Ама утредента...Сите ти се криви.Се ти е криво.За 1 минута уништив се што сум градела со години.Скарах се со едни личности шо ми се стварно драги!Не би земала пак!Видех го „волжебното“ дејство на екстазите кое после неговото завршување те тресне депресија ко да ти се срушил цел свет.Само прашање : имав проблеми со шекеро(уште имам де).Пренизок ми е на моменти и знам да се онесвестам без никакво „предупредување“.Ке може некој да ми даде информации како екстазата би влијаело на ова?Благодарам.Лав компјутерс и екстази скарани до смрт.
Ах. Животот не е твојот филм, си го пропуштила филмот ти веќе.
Поарно земи бело, сестро, ќе те среди.

Сигурно има, повеќе ќе ти кажат поискусните на темава... ја многу не се разбирам у овие работи, а не ме ни интересират.

Екстази?Пробано.Супер е.Ке земам пак. :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Прочитав дека веќе си ги осетила нуспојавите!

Меѓу другото зарем не прочита дека годишно во САД умираат минимум 8000 млади луѓе... еве сега ќе видиш ОД ШТО СЕ ПРАВАТ ЕКСТАЗИТЕ(полицаецот е заштитен бидејќи има етер-кој гори..само искра е доволна и инсектициди кои испаруваат-башка други ОТРОВИ!!!)...

ecstasyimprovisedmanufa.jpg
[/URL][/IMG]

значи од ова горе ви сервираат
ecstasyg.jpg
[/URL][/IMG]

СМРТ и оштетување на мозокот за кое многумина ПЛАЌААТ СКАПО т.е со ЖИВОТ...

еве

Some people take multiple doses of ecstasy in one night ("stacking"). This might be due to the reinforcing effect of the drug wearing off over time. Often, if something feels good, one wants to do it again! Unfortunately, increased doses also increase the adverse effects, and some of these can become life-threatening. For example, repeated doses or a high dose of ecstasy can cause heat injury due to hyperthermia, hypertension (high blood pressure), cardiac arrhythmias (irregular heart beat), muscle breakdown and renal failure due to salt and fluid depletion. Indicate that these dangerous effects can be produced by ecstasy acting in the brain. Again, the hypothalamus is very important, because it regulates heart rate and blood pressure, fluid retention and kidney function and, of course, body temperature. If the body temperature gets too high, it can cause brain damage or even kill a person.

ЗНАЧИ Не е Играчка т.е има толеранција..и многумина кога ќе шибнат 5-6 а при помали дози се има случено и мозочно крварење,инвалидитет...цццц

ecstasy2.jpg
[/URL][/IMG]

Што се однесува до штетата на мозокот.....ТРАЈНА Е(мозочните клетки не се регенерираат!!)....ова не е играчка уопште и не ги нарекуваат за џабе ДИЗАЈНИРАНИ ДРОГИ(амфетамин екстази и спид-от)...тие се дизајнирани да оштетат на долг рок а и евентуално да убијат...но се разбира и некој ИДИОТ да профитира на туѓа МАКА!!!!

ecstasybraindamage.gif
[/URL][/IMG]

значи НАСТРАНА од вакви СРАЊА а копиљите кои ги сервираат ПРИЈАВЕТЕ ГИ!!!!

Можеби...ќе спасите живот:toe:

Ах. Животот не е твојот филм, си го пропуштила филмот ти веќе.
Поарно земи бело, сестро, ќе те среди.

Ова не е ЧДА!!

Има...Едните содржат процент на PCP a.k.a phencyclidine а го нарекуваат и анѓелски прашок-студиите со екстази + ПСП гарантираат за 3-6 месеци Параноја и Акутна Шизофренија!!

На други екстази покрај ова им додаваат керозин или пак Спид ор Кокаин....

Значи да преформулираме не е појако туку УШТЕ ПОЛОШО!!!!

Овие полошиве немам инфо колку и дали ги има кај нас но во Странство ги има и многу пара се фрла....а после година на овие...господ нека е напомош!!

после година дена ќе немаш доволно нерви завршетоци на телото за да можеш да ја чувствуваш околината околу тебе ... и потоа следи да ... Параноја, Шизофренија ... :toe:

Девојко јас не знам дали ти си консумирала или не си консумирала екстази ама знам дека си крајно неинформирана. Нема да се мешам за ,,симптомите,, што си ги почуствувала оти знаат да бидат прилично субјективни и да варираат од личност на личност, ама за последиците морам да се умешам. Шекерот може да падне од преголема консумација на таблети, тоа е точно, но во никој случај не може да паѓа константно и како што кажуваш ти на моменти да се онесвестуваш. Друго, кога паѓа шекерот, колку и нагло да паѓа пак има ,,предупредување,, пред да дојде до тој степен односно до онесвестување. Значи доколку си консумирала екстази, во што искрено се сомневам, не се тие причината за тоа што го чуствуваш.
Pa normalno ima predupreduvanje.Samo sakaah da ja dolovam slikata so toa.A ne da pisam referati.Ubavo si pitah jas ne me remetejte.P.S izvinejte za latinica u internet kafe sum...

после година дена ќе немаш доволно нерви завршетоци на телото за да можеш да ја чувствуваш околината околу тебе ... и потоа следи да ... Параноја, Шизофренија ... :toe:
Jas tva cudo ne planiram pak da go konzumiram.

Вака сеа...
Имам шише абсинт и доле у шишето има листови од пелинот (wormwood).
Може ли да се пушат листовите и што ефекти даваат(ако воопшто може да се пуши тоа ...)?

Вака сеа...
Имам шише абсинт и доле у шишето има листови од пелинот (wormwood).
Може ли да се пушат листовите и што ефекти даваат(ако воопшто може да се пуши тоа ...)?

Можеш бе....имаш два метода првиот е појак но и поризичен,имено ти требаат 30 грама лисје и потоа тие треба да ги загреваш полека со чист алкохол(НЕ ПЛИНСКО+ просторијата ОТВОРЕНА!!) на крајот ќе добиеш вормвуд оил и прави трип...но овој метод не би го препорачал на НИКОЈ бидејќи како што гледаш сепак има ризик,а ако претходно не си се замарал со хем/биохем НЕ РИЗИКУВАЈ!!!!

Вториот метод дава ИСТ ефект но овде ќе треба да го оставиш шишето отворено на сонце и да чекаш 3 недели минимум да се исуши...потоа го ролнуваш во Кеципол(тенок-не треба многу!!),а можеш и ТХЦ да додадеш-Резултатот е Трип.

А Абсинтот....заеби го...70% алкохол е претоксично и за црниот дроб и за мозоко,за срцето....значи купуј абсинт со другарите али земај ги лисјето само-НЕ ПИЈ!!!

Something 'bout those little pills Unreal, the thrills, they yield, until They kill, a million braincells :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom