Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
... како на пример, ,,ќ,, е многу подалеку на таста од,,к,, кај твојот погрешен збор за разлика од ,,н,, што е до,,м,, кај мојот грешен збор, но тоа не значи дека прстот не може да се слизне и око да не примети, а сега тие пто те цитираа на твој комрнтар требаше како тебе да рагираат, а тема сосема друга за развод и брак? :toe:
Форумскиот пар за кој што зборуваш, ако добро се сеќавам е баш пример за случајов за кој што зборуваме. Таа беше разведена со дете, а тој сингл. Што го потврдува тоа што го зборувам. Доколку тие двајца се прифатат такви какви што се, тогаш нема сомнеж дека ќе има успех.
...тука пишуваме за обратна ситуација, разведен со деца, не ги врти работите сега, се изјаснивме и јас и лестер дека за женско со обврска кон маж без обврска е каде каде поинаку и полесно!

тука пишуваме за обратна ситуација, разведен со деца, не ги врти работите сега, се изјаснивме и јас и лестер дека за женско со обврска кон маж без обврска е каде каде поинаку и полесно!
Не ги вртам работите, читај убаво. Според мене е исто, без разлика дали е маж или жена. Багаж е багаж, обврска е обврска, без разлика од каде доаѓа. Ете земи се пример ти, хипотетичка ситуација, дали би ти било проблем утре да бидеш со некој што има позади себе пропаднат брак и деца кои ги гледа 2 пати месечно?

П.С. Секоја чест на трудот да вртиш 10 страници наназад и да ми бараш правописна грешка :pipi:

Не ги вртам работите, читај убаво. Според мене е исто, без разлика дали е маж или жена. Багаж е багаж, обврска е обврска, без разлика од каде доаѓа. Ете земи се пример ти, хипотетичка ситуација, дали би ти било проблем утре да бидеш со некој што има позади себе пропаднат брак и деца кои ги гледа 2 пати месечно?

П.С. Секоја чест на трудот да вртиш 10 страници наназад и да ми бараш правописна грешка :pipi:
Баш и 2 пати месечно по ден 2 не е проблем. Дали е подобро за маж или жена баш и не е битно ако си маж или жена неможе да го смениш тоа. Мене повеќе ми сметало времето кое им го посветува на децата...не ми се нешто интересни многу приказни и проблеми со децата.

Од аспект на жена разведена без дете и маж разведен со дете, нашата врска е совршена. Неговото дете никогаш не ми било пречка иако од малтене прв ден знаев дека постои, никад не било прашање. Малце превише се живее во државичкава ни за што ќе рече маалото и што ќе рече комшиката. Свекрвава моја се изјасни во една пригода дека се плашела да не не не сум можела да имам деца па затоа ме “остаил“ маж ми, јас родив тројка иначе, па се мислела да почне да работи на тоа како да го натерала син и да ме остаи, син и ја погледна под око и толку беше од муабетот, не се продолжи повеќе. Биди ти стабилен чоек, небитно жена или маж, имај свој живот, не мешај баби и жаби, покажи дека си маж/жена која може да се носи со предизвиците, никој/а нема да ти рече Ама имаш дете! Првата година дена скоро па и да не го спомнувавме детето негово, потоа почна нашата врска поозбилно да се движи и повеќе време да поминуваме заедно па и детето стана тема на разговор, плановите се кроеа согласно неа често, ама во ниеден момент не ни засмета тоа во животот. Јас сум свесна дека таа за мојот маж е се на светот, како и нашите деца, јас сум сосема друго ниво на љубов, не се споредува тоа, не можам да се борам со деца за внимание или љубов, за предност, додека децата се тие кои зависат од нас. Не знам неделива работа е тоа, не се споредува. Се случи да мора од одмор да си дојдеме на четврт ден зошто девојчето скршило рака, мораше он да ја однесе на лекар зошто мајка и беше надвор од државата, прв заеднички одмор, збор не кажав. Другар мој има девојка со 3 деца и најнормална врска, таткото се има откажано од децата и таа скроз сама е со децата, не е како кај нас со жива здрава мајка која може да помогне во чување во одреден период од годината, другар ми ги носи децата на лекар, ги чува, ги развозува по активности, може не е обврзан со работа, мајката вика дека на лото да и се паднало немало да има волку среќа. Се е до перцепцијата, ама имам куп во околина разведени со деца што најнормално си функционираат, ама возрасен образуван човек не треба да гледа толку кратковидо, треба да има осет малку.

Другар мој има девојка со 3 деца и најнормална врска, таткото се има откажано од децата и таа скроз сама е со децата, не е како кај нас со жива здрава мајка која може да помогне во чување во одреден период од годината, другар ми ги носи децата на лекар, ги чува, ги развозува по активности, може не е обврзан со работа, мајката вика дека на лото да и се паднало немало да има волку среќа. Се е до перцепцијата, ама имам куп во околина разведени со деца што најнормално си функционираат, ама возрасен образуван човек не треба да гледа толку кратковидо, треба да има осет малку.
Друг е животот на брдото, супер за другар ти што може цел ден да го посвети на децата.

Просечен пар со 3 деца, нема да знае кога се стемнило, а кога се разденило. Ќе рмбаат од утро до мрак, и прашање дали ќе заработат доволно за живот. Или ќе мора да рмба само еден, а вториот ќе биде дадилка дома, и секој ден иста песна. Мои да се ќе ми се одмилат, а не пак да носат туѓа генетика, не би ги трпел ни еден месец.
За тие што може да си приуштат куќни помошнички, или пак се менаџери/директори/газди во вистинска смисла (други им ја трчаат цела работа, овие се појавуваат по 2-3 саати колку да не им е досадно) е друга приказна.

Ваквите примери не се правило, туку исклучоци. Генерално, некој може да се нафати да гледа туѓи деца ако останатите проблеми му се решени/ќе му се решат ако го земе другиот (читај најмногу финансииите).
И да не заборавиме, најголем дел од браковите кај нас прекинуваат поради финансиите, ако почне бродот да оди надоле голем дел оставаат свои деца, а да не правиме муабет за туѓи кон кои имаш 0 морална/законска обврска.

Мои да се ќе ми се одмилат, а не пак да носат туѓа генетика, не би ги трпел ни еден месец.

Ова е веќе хардкор. :D

Јас не знам што толку се напнавте со муабетот дека разведениов со деца треба да бара евентуално постари девојки, жени. Јас до 30 од сите овие што ги знам одоколку, ниедна не би го гледала озбилно, зашто пред се да сакале деца и фамилија, ќе си роделе нивни досега.

Ова е веќе хардкор. :D

Јас не знам што толку се напнавте со муабетот дека разведениов со деца треба да бара евентуално постари девојки, жени. Јас до 30 од сите овие што ги знам одоколку, ниедна не би го гледала озбилно, зашто пред се да сакале деца и фамилија, ќе си роделе нивни досега.
Не е хардкор, само сум брутално реален, а розевите очила одамна не ми пасуваат.

До 30 години ретко која сака да се омажи и за некој што е на нејзина возраст или нешто ситно постар, не пак и да гледа туѓи деца :)
Не дека не е возможно да најде (особено ако е добро ситуиран), ама си бара време, трпение и труд.

До 30 години ретко која сака да се омажи и за некој што е на нејзина возраст или нешто ситно постар, не пак и да гледа туѓи деца :)
Не дека не е возможно да најде (особено ако е добро ситуиран), ама си бара време, трпение и труд.

Па затоа викам, ако е се до перцепцијата на работите, таа перцепција не е иста на 25, 30, 35, 40 години.
И реален муабет е дека не може да очекува типот помладиве да трчаат по него.

.... јас пак се трудам да носам розови наочари ама не можам, па би ја прашала мамасита еден факт кој не го спомна која е разликата во нејзина возраст и од мажот, ама ете се откажав,

Последно уредено:
Во љубовта, не мора секогаш 1 + 1 да е 2, не прават сите толку опсежни математики, едноставно се вљубуваат и тоа е тоа.

Е сега за да настане тоа "слепо" вљубување мора да има некоја посебна специфична врска меѓу партнерите, нешто што ќе ги направи баш тие двајца да не можат еден без друг.

Непотребно е да се гледа отстрана на некои парови и да се анализира зошто баш тие двајца се или не се заедно. Не може да се анализира се`.

Конкретно за членот, можеби и он премногу калкулантски пристапува, си бара активно жена која "ќе го прифати со детето". Можеби треба прво да се фокусира на тоа КОЈА он би ја прифатил до крајот на својот живот, а потоа да размислува дали и таа него би го прифатила.

Друг е животот на брдото, супер за другар ти што може цел ден да го посвети на децата.

Просечен пар со 3 деца, нема да знае кога се стемнило, а кога се разденило. Ќе рмбаат од утро до мрак, и прашање дали ќе заработат доволно за живот. Или ќе мора да рмба само еден, а вториот ќе биде дадилка дома, и секој ден иста песна. Мои да се ќе ми се одмилат, а не пак да носат туѓа генетика, не би ги трпел ни еден месец.
За тие што може да си приуштат куќни помошнички, или пак се менаџери/директори/газди во вистинска смисла (други им ја трчаат цела работа, овие се појавуваат по 2-3 саати колку да не им е досадно) е друга приказна.

Ваквите примери не се правило, туку исклучоци. Генерално, некој може да се нафати да гледа туѓи деца ако останатите проблеми му се решени/ќе му се решат ако го земе другиот (читај најмногу финансииите).
И да не заборавиме, најголем дел од браковите кај нас прекинуваат поради финансиите, ако почне бродот да оди надоле голем дел оставаат свои деца, а да не правиме муабет за туѓи кон кои имаш 0 морална/законска обврска.
Jас имам 2 дадилки, жена што доаѓа на 3 дена за чистење и група што доаѓа за генералки. Дадилките се тука од кај 9 до 15, за да можам тој хаотичниот период да го поминам, а откако ќе тргнат во градинка сега уште малку ќе ги викам по потреба да се оди некаде. Од 15ч до сабајле сме сами на себе, често скроз сами на себе јас и ќерката на маж ми со 3 бебиња под 1г, го немам тој комфорт да оставам други да ми чуваат деца, не од финансиски аспект, од морален, емотивен, не знам како да се изразам. Другар ми немаат дадилки, се има десено да мора да викнат бидејќи и двајцата беа зафатени еден период, ама воглавно он ги чува од школо/градинка зимање до кај 5, после разнесува по термини или шетаат. Работи по неколку часа на ден, колку да не му е досадно и малтене она што му е ќеф, продукт дизајнер е. Можам да си приуштам и јас и они да имам помошнички и дадилки 24/7 ама тоа за мене не е живот, да живеам со други луѓе по дома, да ми се мотаат цело време, не фала.
.... јас пак се трудам да носам розови наочари ама не можам, па би ја прашала мамасита еден факт кој не го спомна која е разликата во нејзина возраст и од мажот, ама ете се откажав,
Мојот маж? Разлика во години помеѓу мене и сопругот е 15г, апсолутно небитна стафка, другар ми е 3г помлад од партнерката. Претходниот сопруг беше 2 години поголем од мене, да не гледаше од страна некој на скриена камера ќе речевте дека сум 15г постара јас од него. Се е до мајндсетот.

Непобитен факт, кај што тропа криза финансиска на врата пукаат сите спојки, ако не во бракот онда во главата, не знам дали ќе беше полесно јас да седам дома со 3 деца под 1г а маж да работеше од јутра до сутра и да не го гледав дома, да беше цел терет дома на мене а цел финансиски терет на него, ќе пукневме јер во такви ситуации никој не гледа со бистра слика на ситуацијата. Немам искуство по тоа прашање искрено. Ние двајцата сме кариеристи, ама додека се мали бебињата ќе мора мојата кариера да стагнира, ама и неговата малку поднамали јер сака да си ги гледа децата како растат а не на Вибер како што си ја гледал ќерката голема.

Мојот маж? Разлика во години помеѓу мене и сопругот е 15г, апсолутно небитна стафка,
...така мислиш ТИ, годините ќе си го направат своето, не сакам да те прашувам оти ти не бараш помош ниту пак не е коректно да те прашам иако самата на форумов си пишала многу твои интимни моменти, но ако во претходниот брак не си имала дете, можеби тоа била причина истиот да не се одржи, односно како така во овој брак три наеднаш, сигурно си била ин витро со хормонска терапија веќе искуство од претходниот брак што ете свекрвати најчесто ти го замеруваше тој факт, но како да е не мора да одговориш, но не е баш така како мислиш!

...така мислиш ТИ, годините ќе си го направат своето, не сакам да те прашувам оти ти не бараш помош ниту пак не е коректно да те прашам иако самата на форумов си пишала многу твои интимни моменти, но ако во претходниот брак не си имала дете, можеби тоа била причина истиот да не се одржи, односно како така во овој брак три наеднаш, сигурно си била ин витро со хормонска терапија веќе искуство од претходниот брак што ете свекрвати најчесто ти го замеруваше тој факт, но како да е не мора да одговориш, но не е баш така како мислиш!

daj ma ne go tupi so gluposti... bitno e da e srekna. da vi go ebam pametot sto se gleda u brojki... live and let live ako na nea i e dobro toa e se sto e bitno.

drug pat ako ne sakas da prasuvas ne prasuvaj oti se gleda od kilometar deka ja osuduvas a ne ja ni poznavas.

daj ma ne go tupi so gluposti... bitno e da e srekna. da vi go ebam pametot sto se gleda u brojki... live and let live ako na nea i e dobro toa e se sto e bitno.
... си го пишувам моето мислење, а ти пиши го твоето мислење, а не да ги промашуваш местата на ебење, не се ебе паметот, како успеваш воопшто да допреш до него низ уво? :vozbud:

... си го пишувам моето мислење, а ти пиши го твоето мислење, а не да ги промашуваш местата на ебење, не се ебе паметот, како успеваш воопшто да допреш до него низ уво? :vozbud:

mislenjava ti se hmmm neku da te vregam ama apla ne na mesto... teraj si magareto kako ti odgovara i ostaj drugi da ziveat kako niv im e fino. ne e vo red da vlecis nekakvi zaklucoci ili pretpostavki za luge sto ne gi znaes. ne ti e prv pat. priberi se malku...

a za mesta za ebenje ne se sekiraj znam ubavo kaj se ama u vakov film edino u uvo ili nos bi te ebel so kinesko stapce za jadenje ili igla za pletenje. ne mi e do seks so simple minded doktorki kolku i da si seksi u uniformata. :gjavol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom