Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Секако.
Муабетот ми беше дека децата не би требало да претставуваат проблем, доколку тој/таа е некој кого го сакаш.

Крајна линија, да.
Но во државава со свекрвите не можат да се разберат, а камоли со деца и бивша жена во микс. :D

Како не е способна, ете одлучила дека не сака со него зашто неможат да имаат деца. Сака да си оформи фамилија и нема ништо лошо во тоа, тотално на место си е.
Затоа препрашав што значи „пробувавме дете, ама не успеа“. И после тоа нејзините дознаваат дека тој бил разведен, па ја притискаат.
Небитно.
Извини, ама мене ситуација „ај сега да забременам, па после ќе видиме што и како“, не ми изгледа ок. Ама секој со своите убедувања.:toe:

Ajde devojki dajte sovet 37 godini sum razveden so deca i pocnuvam nekoja vrska se ok tera na prv sostanok im kazuvam kakva mibe situacija i ke pomine nedela dve i ne se javuvaat poveke ili ke pisat mozebi ke zgresam ali imas minato tolku i idev godina dena so edna taman se da bide kako treba probuvavme za dete ne uspea i nejzinite naucija deka sum raVeden ja pritisnaa i se otkaza duri sega skoroto. Mi kaza mora da se omazam familija da oformam deka sum 28 godini veke pa ke najdam nekoj se za familijata ajde kazete mi vie sto da pravam razveden kako otfrlen od svet
А да си бараш при себе разведена, со мин. едно дете, и 30+ години?

Затоа препрашав што значи „пробувавме дете, ама не успеа“. И после тоа нејзините дознаваат дека тој бил разведен, па ја притискаат.
Небитно.
Извини, ама мене ситуација „ај сега да забременам, па после ќе видиме што и како“, не ми изгледа ок. Ама секој со своите убедувања.:toe:
Демек ти утре нема да ги советуваш децата? Се грижат луѓето виделе, искусиле повеќе, не е животот така розев, љубов и радост како што замислувате.

Имам познаничка, слична ситуација, само не ги послуша родителите, заљубена била, тој и никој друг. Се разведе за 1 година, вика здив не земала, не било така лесно да чуваш пораснати деца, а посебно не туѓи.

Демек ти утре нема да ги советуваш децата? Се грижат луѓето виделе, искусиле повеќе, не е животот така розев, љубов и радост како што замислувате.

Имам познаничка, слична ситуација, само не ги послуша родителите, заљубена била, тој и никој друг. Се разведе за 1 година, вика здив не земала, не било така лесно да чуваш пораснати деца, а посебно не туѓи.
И јас имам познаничка, која е во среќен браќ веќе 10 години, со човеќ што има 2 малолетни деца. Децата живеат со мајка им, а 2 викенди месечно поминуваат со татко им. Неговите деца просто ја обожаваат. Таа не се поставува како мајка, туку како некој кого го почитуваат, заемно разбирање и добра комуникација. Во животот ништо не е лесно, но кога се сака, се се може и ништо не треба да претставува пречка, ако сакаш. Ако не сакаш, ќе си наоѓаш 300 мани и влакна во јајцето.
И сега што да правиме?

И ете стави се ти во истата ситуација. Утре се разбедуваш и имаш едно 3 годишно дете на пример, што понатаму? За тебе животот треба да заврши? Не треба да продолжиш и да имаш нормален живот?
Единствено на Балканот сеуште се живее со тоа „ако има дете, бегај подалеку и зарем јас ќе гледам туѓо дете“.

И јас имам познаничка, која е во среќен браќ веќе 10 години, со човеќ што има 2 малолетни деца. Децата живеат со мајка им, а 2 викенди месечно поминуваат со татко им. Неговите деца просто ја обожаваат. Таа не се поставува како мајка, туку како некој кого го почитуваат, заемно разбирање и добра комуникација. Во животот ништо не е лесно, но кога се сака, се се може и ништо не треба да претставува пречка, ако сакаш. Ако не сакаш, ќе си наоѓаш 300 мани и влакна во јајцето.
И сега што да правиме?

И ете стави се ти во истата ситуација. Утре се разбедуваш и имаш едно 3 годишно дете на пример, што понатаму? За тебе животот треба да заврши? Не треба да продолжиш и да имаш нормален живот?
Единствено на Балканот сеуште се живее со тоа „ако има дете, бегај подалеку и зарем јас ќе гледам туѓо дете“.
Јас што би направил е нерелевантно за да ја каменувам девојката дека ваква била или таква, затоа што сакала свои деца да има. Мене гајле ми е на Балканот како е или како другите размислуваат, иако не мислам дека размислуваат, така како што викаш дека размислуваат. Имам неколку случаи во фамилија што израснале туѓи деца и се било супер. Во два од случаите имаат и заеднички деца. Ова се постари луѓе, па не би рекол дека така се размислува на Балканот.

Проблемот во случајот е друг, тие туѓи деца се живи луѓе и треба максимално да им се посветиш со љубов и внимание, не е плукни залепи работата. Е сега ако таа сакала свои деца, а неможат да имаат и притоа треба да се грижи за неговате, секој ден повеќе ќе ја мава на психа, дури не пукне. Тотално разумно е да ја прекине врската.

Зошто да се дефинира како малограѓански, ако некој не сака да гледа туѓи деца?

Инаку има далеку повеќе случаеви меѓу сингл мажи, и разведени жени со деца, отколку обратното. Проста е математиката, жените се дефицитарниот пол.
Обратниот случај е мноооогу ретка појава, имаше мислам и на форумов една таква госпожа сместена на Водно, со прекрасниот сопруг инвеститор и неговото дете ;)

Проблемот во случајот е друг, тие туѓи деца се живи луѓе и треба максимално да им се посветиш со љубов и внимание, не е плукни залепи работата. Е сега ако таа сакала свои деца, а неможат да имаат и притоа треба да се грижи за неговате, секој ден повеќе ќе ја мава на психа, дури не пукне. Тотално разумно е да ја прекине врската.
Значи според тебе е ок ситуација „ајде да пробаме да забременам, па после ќе им кажеме на моите дека си разведен“?
Секако зборуваме хипотетички, затоа што не ја знаеме целата приказна :icon_mrgr:

Значи според тебе е ок ситуација „ајде да пробаме да забременам, па после ќе им кажеме на моите дека си разведен“?
Секако зборуваме хипотетички, затоа што не ја знаеме целата приказна :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

Јас точно како било не сфатив, не е ни напишано. Ваљда не било дека прво пробале да остане трудна, па после ќе кажале. Е сега може и да криела од страв дали ќе го прифатат, ама небитно. Мене муабетот ми е дека не треба да се осудува девојката дека ја прекинала врската, зашто нема да може да имаат деца. Јас би ја разбрал и би бил ок со нејзината одлука и да сум на негово место, тоа сакам да кажам.

Јас точно како било не сфатив, не е ни напишано. Ваљда не било дека прво пробале да остане трудна, па после ќе кажале. Е сега може и да криела од страв дали ќе го прифатат. Мене муабетот ми е дека не треба да се осудува девојката дека ја прекинала врската, зашто нема да може да имаат деца. Јас би ја разбрал и би бил ок со нејзината одлука и да сум на негово место, тоа сакам да кажам.
Vo prviot post taka pisuva, prvo dete, pa posle nejzinite razbrale deka e razveden :icon_mrgr:

A be ovoj prasa samo devojki za sovet. Se izvinuvam odnapred dokolku si devojka.
Забрането е да се чувствувам како девојка? Вчера на лошото време расположението ми беше како на жена ;)

Vo prviot post taka pisuva, prvo dete, pa posle nejzinite razbrale deka e razveden :icon_mrgr:
Има и многу јак момент во случајов... Човекот е проверено „плоден“ :) поголема е веројатност самата да има проблем.. Мада нема никакво правило правило за колку време ќе остане бремена...
Што знам, според мене ако некого сакаш постоење на деца не треба да е пречка. Ако го сакам, го сакам таков како што е. Не ми е баш нормално да не можеш да сакаш деца.
Секогаш е подобар избор некој без обврски ама ова е малце балкански муабет.

Ajde devojki dajte sovet 37 godini sum razveden so deca i pocnuvam nekoja vrska se ok tera na prv sostanok im kazuvam kakva mibe situacija i ke pomine nedela dve i ne se javuvaat poveke ili ke pisat mozebi ke zgresam ali imas minato tolku i idev godina dena so edna taman se da bide kako treba probuvavme za dete ne uspea i nejzinite naucija deka sum raVeden ja pritisnaa i se otkaza duri sega skoroto. Mi kaza mora da se omazam familija da oformam deka sum 28 godini veke pa ke najdam nekoj se za familijata ajde kazete mi vie sto da pravam razveden kako otfrlen od svet
Jas na 37 god. Ni mash ni deca ni decko niso oni stignale i da se ravedat i deca da imaat i devojka i so nejze deca da praat pa novi da baraat.
Ili jas kasnam ili ti si podranil.
Epa ne vi bidnalo ne ste napraile dete i ste raskinale teraj dalje. Toa e so e. Ke si fatish druga gledam iskustvo so zenite imash daj nekoj sovet kako da si fatam decko?

Jas na 37 god. Ni mash ni deca ni decko niso oni stignale i da se ravedat i deca da imaat i devojka i so nejze deca da praat pa novi da baraat.
Ili jas kasnam ili ti si podranil.
Epa ne vi bidnalo ne ste napraile dete i ste raskinale teraj dalje. Toa e so e. Ke si fatish druga gledam iskustvo so zenite imash daj nekoj sovet kako da si fatam decko?
Не се оптоварувај толку со факт дека немаш дечко... Со барање не наоѓаш... Уживај во животот, во дружби, шетај.. Кога ќе се олабавиш ќе биде полесно. Треба да си свесна дека вака од страна изгледаш како класична „едвај чекам да се омажам“ девојка. Тоа ги плаши машките и веднаш се тргаат.
Уживај малце во животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom