Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Флеш е подобар од сите нас заедно.#Je suis Флеш
Токму затоа се трудиме да и отвориме очи на ДенчетоФлеш е подобар од сите нас заедно.
Токму затоа се трудиме да и отвориме очи на Денчето![]()

Очи широко затворениЕдно да отвориме друго да "затвориме"![]()
Ама зошто си стаил во главата дека мора ти се тоа да го финансираш? Кое и да е женско треба да е свесно дека треба пред се да е способна сама да заработи за себе и своите потреби, а се останато од партнерот е на добра воља негова. Сум имала партнер кој бил на исто рамниште со мене, помалку ситуиран од мене и сега сопругот кој може да си дозволи се што сака, со имот, со финансии, со се, но пред да стапиме во брак го решивме тоа формално зошто и јас имам сопствен бизнис кој добро оди и тој има бизнис кој добро котира, па нема потреба да мешаме баби и жаби. Љубов е љубов, брак е од љубов, а парите што остануваат откако ќе се подмират сите трошоци, давачки и ќе се набави се за дома, ќе се подмират заштедите, си остануваат таму од кај што доаѓаат. Доколку таа чека од тебе нема никогаш да има амбиции да заработи повеќе од тебе, така бар јас мислам. Јас му се дивам на сопругот кога го гледам колку работи и колку постигнува и само учам од него за тоа како и јас да заработам повеќе и да имаме ем повеќе за дома ем повеќе да имам за да се развивам јас и мојот бизнис. Кај нас се знае на 5ти кога и двајцата зимаме плата колку оди во семејниот буџет, колку во заштеда наша, колку во фондови, колку за деца, колку за одмор, се останато си останува на нашите сметки и не ме интересира ни под разно колку тој има заштеда а не го интересира ни него колку јас имам, фала богу. Ако ми затреба ќе ми даде, ако му затреба ќе му дадам, не како заем туку зошто сме сопружници и во добро и во зло сме заедно, не ставаме на кантар, но и двајцата сме свесни и знаеме како да располагаме со финансиите и засега сме ок. Ти за некоја година ќе го исплатиш долгот, а до тогаш нема да ставиш живот на пауза поради тоа, така да живеј го моментот а не гледај на љубовта како на финансиска обврска.Epa vaka da si prasam i jas...i da zamolam za pomos
Familijarniot biznis propadna i so toa mnogu golemi dolgovi se otvorija i so 2025/6 god ke se isplatat!!
Vo izminative 1,5 godini imav edna slucka..
*Eve kako se odvivase taja...poslem nekoe vreme koga se dejtame (2-3 meseci) neli jas se otvoram so toa sto mi lezi kako problem...im kazivam kakva e situacijata deka ako saka ozbilo so mene mora da odreci od luksuzi i slucni raboti..maksimalno ponekogas u nekoj restoran i toa..za sitno raboti (cvekin, parfermi mali iznenaduvajna ne e problem) ali za patuvaja i pogolemi luksuzi deka ne sum finaniski moken..
+Devojceto prifati i se pomiri so toa-mi rece deka ne e problem i deka zaedno ke go sovladame
- Poslem nekoja nedela od koga i raskazav, mene pocna da me grizi sovesta: Zosto na nekogo da mu gi uskrativam zadovolstvata koi zivotot gi pruzi koga e nekoj vo "normalna" vrska
Zosto taja da strtada, da trpi pokraj mene (jas 28g ona 27g) ako se pasuva uste nekolku godini!Treba familija da se oformuva i slucni prikazni...
Da ne dolzam mnogu..jas pocnam da se zabusavam i vrskata zavrsi...
E SEA poslem odreden persiod naidov na drugo i milo cupe...slednata nedela ke ima eden mesec od koga se gledame..e sega moja molba na VAS od tuka e:
1° Do koga da cekam i da i kazam ?
2° Ako neki vo red..ali ako saka i prifaka..kako jas da postapam so nea ?
3° Sto i kako da prevzemam ako ponovo zagrizi sovesta ?
Fala Mnogu Odnapred![]()
Супер одговор/реплика си напишала ама не знам дали вредело толку да се потрудиш за онаков дибек, тој не бара девојка за љубов и врска, тој се нуди спонзор да биде а нема ни пари за тоа.Ама зошто си стаил во главата дека мора ти се тоа да го финансираш? Кое и да е женско треба да е свесно дека треба пред се да е способна сама да заработи за себе и своите потреби, а се останато од партнерот е на добра воља негова. Сум имала партнер кој бил на исто рамниште со мене, помалку ситуиран од мене и сега сопругот кој може да си дозволи се што сака, со имот, со финансии, со се, но пред да стапиме во брак го решивме тоа формално зошто и јас имам сопствен бизнис кој добро оди и тој има бизнис кој добро котира, па нема потреба да мешаме баби и жаби. Љубов е љубов, брак е од љубов, а парите што остануваат откако ќе се подмират сите трошоци, давачки и ќе се набави се за дома, ќе се подмират заштедите, си остануваат таму од кај што доаѓаат. Доколку таа чека од тебе нема никогаш да има амбиции да заработи повеќе од тебе, така бар јас мислам. Јас му се дивам на сопругот кога го гледам колку работи и колку постигнува и само учам од него за тоа како и јас да заработам повеќе и да имаме ем повеќе за дома ем повеќе да имам за да се развивам јас и мојот бизнис. Кај нас се знае на 5ти кога и двајцата зимаме плата колку оди во семејниот буџет, колку во заштеда наша, колку во фондови, колку за деца, колку за одмор, се останато си останува на нашите сметки и не ме интересира ни под разно колку тој има заштеда а не го интересира ни него колку јас имам, фала богу. Ако ми затреба ќе ми даде, ако му затреба ќе му дадам, не како заем туку зошто сме сопружници и во добро и во зло сме заедно, не ставаме на кантар, но и двајцата сме свесни и знаеме како да располагаме со финансиите и засега сме ок. Ти за некоја година ќе го исплатиш долгот, а до тогаш нема да ставиш живот на пауза поради тоа, така да живеј го моментот а не гледај на љубовта како на финансиска обврска.
Па си викав може ќе му се отворат очите, а и имав слободно време додека чекав да станат децатаСупер одговор/реплика си напишала ама не знам дали вредело толку да се потрудиш за онаков дибек, тој не бара девојка за љубов и врска, тој се нуди спонзор да биде а нема ни пари за тоа.

...ти си разведен маж, а бараш совет од „девојки“ интересен момент, ти би требало да дадеш совет на девојките, а не да бараш од нив, ти треба да кружиш околу жени кои се во слична ситуација како тебе за да најдеш заеднички интерес и да трае бракот, секоја друга комбинација нема да биде успешна, имаш три опции да одбереш да биде сингл ама да биде најмалку 5 години постара од тебе како велиме „стара мома“, да биде со нерешен стамбен, работен или било кое опстанувачки фактор за да биде со тебе или да биде во слична ситуација како тебе разведена со или без дете, тогаш и врската и бракот ќе трае, све друго е привремена и залажувачка врска!Ajde devojki dajte sovet 37 godini sum razveden so deca i pocnuvam nekoja vrska se ok tera na prv sostanok im kazuvam kakva mibe situacija i ke pomine nedela dve i ne se javuvaat poveke ili ke pisat mozebi ke zgresam ali imas minato tolku i idev godina dena so edna taman se da bide kako treba probuvavme za dete ne uspea i nejzinite naucija deka sum raVeden ja pritisnaa i se otkaza duri sega skoroto. Mi kaza mora da se omazam familija da oformam deka sum 28 godini veke pa ke najdam nekoj se za familijata ajde kazete mi vie sto da pravam razveden kako otfrlen od svet
Значи според тебе, ако:имаш три опции да одбереш да биде сингл ама да биде најмалку 5 години постара од тебе како велиме „стара мома“, да биде со нерешен стамбен, работен или било кое опстанувачки фактор за да биде со тебе или да биде во слична ситуација како тебе разведена со или без дете, тогаш и врската и бракот ќе трае, све друго е привремена и залажувачка врска!
... секогаш има исклучоци и чуда се случуваат, но веројатноста е таа ни се допаднало или не, како кажа погоре Lester, друго е жена разведена со дете, друго е дотичниот случај разведен со две, а може и со три деца, инаку пронаоѓање на грешка во мој збор што нема врска со темава, укажува дека те пецнав некаде и ти ја почувствував личната нервоза!Значи според тебе, ако:
- таа има минимум 42 години
- има нерешен стаНбен, работен или било кој опстанувачки фактор
- разведена со дете или без
Во овие случаи врската и бракот ќе им трае.
Се останато би било привремено и залажувачка врска?
А овие горенавадени ситуации му се гаранција за успешна врска или брак кој ќе трае?
Точно, секогаш има исклучоци и чуда, но исто така доколку таа е разведена со дете или со нерешено станбено прашање, ќе му донесе врска/брак што ќе трае е нон сенс. Потребни се двајца. Нити децата можат да бидат сигурност за стабилност, нити пак нерешеното станбено прашање.... секогаш има исклучоци и чуда се случуваат, но веројатноста е таа ни се допаднало или не, како кажа погоре Lester, друго е жена разведена со дете, друго е дотичниот случај разведен со две, а може и со три деца, инаку пронаоѓање на грешка во мој збор што нема врска со темава, укажува дека те пецнав некаде и ти ја почувствував личната нервоза!
...има време ќе се научиш што е животот, ти си кажа твое мислење јас мое, јас имам повеќе искуство од тебе најмалку од еден форумски пар што ете се споени во успешен брак,Точно, секогаш има исклучоци и чуда, но исто така доколку таа е разведена со дете или со нерешено станбено прашање, ќе му донесе врска/брак што ќе трае е нон сенс. Потребни се двајца. Нити децата можат да бидат сигурност за стабилност, нити пак нерешеното станбено прашање.
Што се однесува до грешката, нема потреба од нервоза. Само го следев твојот пример како корегираш правописни грешки. Човекот учи додека е жив. Нема потреба од невротичност.