Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2022
Мислења
109
Поени од реакции
224
Најинтересно е што еден другар вчера постирал дека иделе на ЛШ трофеј со Влаховиќ и Закарија. Нешто како missing pieces in a puzzle биле. :facepalm:
Ќе испаднат од Виљареал. Памти ми го зборот. Многу заебана екипа се шпанците и на онака слабиот среден ред на Јувентус нема да му дадат да игра ништо, ќе ги фатат на контри и ќе ги поболат.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
1.902
Пак не глеаше утакмица бе? :D

Првиот гол, играчот на Верона ја избива топката у нозе на Дибала кој префрла за Влаховиќ кој пак ја имаше извадено цела одбрана на Верона напред, рутински лоб преку голманот за кого се поставува прашањето што кур искочи така недокажано.

Вториот гол, цела екипа на Верона испадната напред освен еден глупак кој остана 40 метри позади одбраната и дремеше до Влаховиќ доека останатите местат линија за офсајд.

Други шанси и некоја доминантна игра не видовме.

Али добро, рака на срце се глеаше желба и се виде што значи класичен и многу јак шпиц којшто си ја знае работата.

Влага глатко у топ 4 Јуве, ако мислеше дека ќе се инатам и за ова прашање. :D
2 гола. Два зицери и 1.5 недосудени пенали. 11 шута, 8 у рамки на гол. 1 одбрана на Шчезни.

Сосема солидно.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
И не само на форумов. На фејсбук што имам другари јувенташи мислиш избија на прво место со победава. Слики од Закарија и Влаховиќ пуцкаат на сите страни. Претходно гледам, последен пат постирале кога Јуве го доби Интер лани 3:2. Јас до душа очекував вакви реакции но после 2-3 врзани победи. Ова со само една победа од 2:0 над Верона која патем беше очекувана и одма математики за титула покрај минус 8 не го очекував.
Најинтересно е што еден другар вчера постирал дека иделе на ЛШ трофеј со Влаховиќ и Закарија. Нешто како missing pieces in a puzzle биле. :facepalm:
Jуве веќе подолго време вади добри резултати. Можеби нема некоја игра и сите екипи му го земаат поседот ама резултатите се солидни. Единствен кикс во последно време им е 1-1 на гостувањето во Венеција. Еве сега дури врзаа и 3 меча без примен гол.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.781
Поени од реакции
3.856
Зошто да играме офанзивно, кога може да играме дефанзивно и да победиме со 2,3,4-0 :icon_mrgr:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311
Пак не глеаше утакмица бе? :D

Првиот гол, играчот на Верона ја избива топката у нозе на Дибала кој префрла за Влаховиќ кој пак ја имаше извадено цела одбрана на Верона напред, рутински лоб преку голманот за кого се поставува прашањето што кур искочи така недокажано.

Вториот гол, цела екипа на Верона испадната напред освен еден глупак кој остана 40 метри позади одбраната и дремеше до Влаховиќ доека останатите местат линија за офсајд.
Го гледав цел меч.

Брат ако вака ги анализираш утакмиците, 100% сум сигурен дека кај Интер (и кај сите други тимови) ќе најдеме „поклон“ голови кој ги решиле натпреварите.

Оти не земеш предвид дека Верона всушност немаше никаква шанса. Кога зборуваме веќе на овој начин, не знам дали ја виде шансата на 1-0 на Влаховиќ, по центаршут на Мората, ја ѕивна топката со десна нога и истата помина малку покрај стативата. Освен тоа, на 1-0 не свирнаа пенал над Влаховиќ, за кој нормално не се коментира ништо тука.

Можеш слободно да видиш во фан клуб и јас пишав дека не игравме ништо особено и дека проблемите стојат, но дека двата гола биле два поклони, ќе помисли човек дека два пати дефанзивец/голман на Верона додал на играчите на Јуве и овие така искочиле во ситауција 1 на 1, а не после солидна сопствена акција.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Го гледав цел меч.

Брат ако вака ги анализираш утакмиците, 100% сум сигурен дека кај Интер (и кај сите други тимови) ќе најдеме „поклон“ голови кој ги решиле натпреварите.

Оти не земеш предвид дека Верона всушност немаше никаква шанса. Кога зборуваме веќе на овој начин, не знам дали ја виде шансата на 1-0 на Влаховиќ, по центаршут на Мората, ја ѕивна топката со десна нога и истата помина малку покрај стативата. Освен тоа, на 1-0 не свирнаа пенал над Влаховиќ, за кој нормално не се коментира ништо тука.

Можеш слободно да видиш во фан клуб и јас пишав дека не игравме ништо особено и дека проблемите стојат, но дека двата гола биле два поклони, ќе помисли човек дека два пати дефанзивец/голман на Верона додал на играчите на Јуве и овие така искочиле во ситауција 1 на 1, а не после солидна сопствена акција.
Ова болдираново сакав да го кажам ама одбрав да додам на тежина у мојот пост со тоа што ги спомнав головите кои сакале да признаете или не, дојдоа по грешка на Верона.
Првиот гол е чист поклон не ме јеби.
Вториот ајде можеби не пошто Мората убаво си ја изнесе топката и му ја пушти на Закарија. Е сеа, да беше искочен куртонот од Верона ко секој штопер и да пазеше линија може и ќе беше офсајд Закарија рецимо, у најмала рака ќе имаше шанса за офсајд, вака бришан простор му остаи.

Да де, имаше и шут Влаховиќ на 0-0. За пеналот да, имаше некој контакт исто ко што Де Лигт на крај го одра тој еден од Верона. Иако топката веќе отиде далеку ама сме виделе и такви пенали у лигава.

Пак ќе се вратам на болдираното, тоа е точниот муабет, дека Јуве пак не изигра ништо посебно туку едноставно беа освежени од новите играчи и изиграа полесно и поеуфорично.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Sekoja utakmica kade sto ima golovi kaj bilo koi ekipi, moze da se najde nekoja greska na golman/defanzivec/bilo koj.. ako ekipite se perfektni vo defanziva nema da primaat golovi...

Sto se tice juve za titula ovaa sezona, edinstvenata kade sto mozeme da ja osvoime e kupot.. prasanje e i toj dali ke go osvoime..

A licno mene satisfakcija od vcerasniot natprevar mi bese gledanjeto na Dusko, sakav da go vidam negoviot impakt od prviot natprevar, sto ustvari toa i se desi..

3,5 godini nemavme klasa spic, uste od doagjanjeto na Kiki, koj patem neli ne e klasicen spic.. Toa e bitnoto, sredinata ko sredina moze da se pokaze klicna za so pojakite ekipi, ali za Seria A ti e dovolna prosecna sredina i klasa napagjac (nesto nalik napoli so Iguain koga bea)

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.781
Поени од реакции
3.856
Излезе снимка дека Мартинез го р'кнал Тхехехеооо

Ќе оставам интерашите сами да си ја постираат :icon_lol:

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Хахахахах абе една победа на Јувентус и мртва победа на Милан со помош на судии и одма сите ќе освојуваат Скудето а Интер сеуште е 4 бода пред Милан и 11 пред Јувентус...

Член од
28 септември 2014
Мислења
1.108
Поени од реакции
1.694
за ваков примитивизам најмалце 3 утакмици бан следува, ама како и обично ништо нема да биде од ова

Член од
7 август 2011
Мислења
4.959
Поени од реакции
15.182
Nikad ne bi kaznil igrac za vakvi stvari. Aj ako ne site da se lizat i da se slapkaat po gazeto, zaedno da postiraat na insta kako pijat vino i se drzat za race. Mrsh. Neka se mrazat neka se plukaat, neka ima zar. Isto i vo nba se tera nekoja finokja mislis tenis igraat. Za malku trash talk letaat tehnicki. Ostajte im go dzentlmenstvoto na teniserite, kontaktnive sporotvi prirodno treba da imaat omraza.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.781
Поени од реакции
3.856
Оваа ли е снимката?

Мош и го ркнал, ама не се гледа убаво.
Шо убав синус му изданлоудира, ама тебе не ти се глеа

Ќе видиме дали на судиска комисија ќе им се види 6 или 8 меча :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.