Дрога ( Наркотични дроги )

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
марихуаната не ствара зависност!!!!!

тие што потпагаат се душбегс!!!!

всушност не е канабисот проблем како канабис или како штетно нешто...туку проблемот е што е скалило кон потешките дроги
е сега некои се качуваат на наредното скалило некои не:toe:
Прво и основно, не ми се дери. Знам да читам и без да се издераваш и сто извичници да пишиш.
Второ, дали ствара зависност или не, гледам јас. Скоро сите што пробале мара, продолжиле да дуваат. Како шо кажа и сам, таа е основен чекор и мост до потешките дроги. Подобро да не се започне воопшто, за да не се ризикува премин на хероин, кокаин, ЛСД и слични срања.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
фамилија на растенија во која сите единки се отровни, исклучок се само некои делови од тие единки како делот од стеблото за хранливи материи на компирот и плодот на доматот.

G

Gray Foxx

Гостин
А пробал некој татула (струмичко многу ја има). Латинско име Datura stramonium, плодот е со боцки, цветот е как тубичка. Според ботаничарите кај нас ова било едно од појаките тревички. Сите треви имаат више мање одредени сапонини, гликозиди, а некои и погодни алкалоиди за вакво нешто. Татулата инаку е иста фамилија со познатата Атропа Беладона (fam. Solanaceae), а во оваа фамилија е и компирот (Solanum Tuberosum)-тој што го јадеме у Мекдоналдс :)
Ја знам за Татулата дека разликата помеѓу нормална доза и доза што може да те убие е мн мала. :S Еден другар ми кажа шо пробал, 3 дена имал халуцинации. Тешко срање ке да е тоа. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Ја знам за Татулата дека разликата помеѓу нормална доза и доза што може да те убие е мн мала. :S Еден другар ми кажа шо пробал, 3 дена имал халуцинации. Тешко срање ке да е тоа. :)
Не знам како делува (не би ни да дознам) али според состојките, мангупска е :). Само знам дека смрди гадно, како мешавина на мрцина и измет (кога ги гмечевме и вадевме нешто таму).

и плодот на доматот.
Да, доматот го заборавив.

фамилија на растенија во која сите единки се отровни, исклучок се само некои делови од тие единки како делот од стеблото за хранливи материи на компирот и плодот на доматот.
Како и канабисот, односно конопот (cannabis sativa) ssp. indica-едно се користи за коноп-за влакно, а другото за ...темава :)

R

RAYTHEON23

Гостин
Прво и основно, не ми се дери. Знам да читам и без да се издераваш и сто извичници да пишиш.
Второ, дали ствара зависност или не, гледам јас. Скоро сите што пробале мара, продолжиле да дуваат. Како шо кажа и сам, таа е основен чекор и мост до потешките дроги. Подобро да не се започне воопшто, за да не се ризикува премин на хероин, кокаин, ЛСД и слични срања.

а трето чил аут не се дерам аман од кај таков заклучок бреејј...види види извичник да не ставиш!

и да навистина е чекор кон потешките дроги тоа е факт и не го порекнувам,но не можеме да генерализираме дека сите шо запалиле џоинт одма се залетале по тешки дроги....јас знам примери примери кои еднаш запалиле и веке НЕ!
па некои чат пат...и тоа...

ама има и некои кои за жал:toe:

а уште полошо некој профитира од тоа па и се гордее:toe:

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
кај нас најотровно растение ти е бела дона.. ако незнаеш како да го припремиш за да добиеш посакан ефект во овој случај халуцинации , ке си еб*ш векот.. ептен е токсично.. тоа значи ако незнаете да го приготвите - не го пробујте..

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Остај ти шо сакаш. Јас сакам на Чорба да одам утре, ама никој не ми идат и не одам.

Сите така почнале... „Ај само еднаш, ништо од еднаш не бидува“. После прв пат има и втор, и трет, и четврт... И после ќе го допреш дното на својот живот, и ако си баксуз ќе живееш така уште 5-6 години.

Гадхејтасол, и марихуаната спаѓа во дроги. Не спомнавме лесни и тешки.
Пријателе, колку што си ти наркоман, толку сум и ја :) веруј :)

И LSD-то да не создава зависност,убива, наштетува на организам? :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
И LSD-то да не создава зависност,убива, наштетува на организам? :)
Не ме интересираат работите кои не ги сакам и не ги користам, па ајде јас пак од обичниов живот да искоментирам нешто, без копирани дефиниции од некој сајт.
Познавав одлично и предобро дете кое беше зависно од LSD. Дали беше тоа физичка или психичка зависност, баш и не ми е гајле. Знам само дека од толку многу користење, еден ден, под негово дејство се обеси. Значи, како сега да помислам дека LSD-то не штети на организмот? Малку ли е што може толку да поремети нормално дете, доколку нема други последици?
И не ми одете контра со било какви теории. До утре може да пишувате, но никогаш нема да ме убедите дека било кое срање наречено дрога, е без лоши последици. Не ме интересираат состојките, не ме интересира која за што служи или колку треба да се зема за да не се стане зависник. Сите трагични случаи кои ги знам, биле приземјени деца кои секогаш кажувале дека знаат што прават, дека земаат умерено и да, дека не се наркомани. Ваљда толку многу страшни примери имам, што сега се плашам за секој и кој еднаш пробал трева.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
По ПП и MSN вакви работи решавајте ако може.:smir:

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
Сакаш да ти држам предавање за лсд?? Не се потсмевај на некој шо незнаат:smir:
Лсд-то како дрога самата не ствара зависност ДОКОЛКУ и САМО ДОКОЛКУ се земе еднаш до два пати и доколку не се ужива премногу со него.. Голема е опасноста дека доколку земеш 3-4 пати лсд светот во кој ке те одведе оваа психоделична супстанца да ти се допадне и да сакаш да земеш уште и уште и уште и уште.. Лсд-то УБИВА.
Сведок сум на дете што било со мене што сме биле у планина да јадеме ејсид и што ја искрши раката бидејки полуде од бед трип.. ако незнаеш што е бед трип пиши ми ке ти објаснам пошо ме мрзи да пишуем.

ЛСД Е МИТ! Секој трип е уникатен со свој свет.. Не зимајте ЛСД пошто е една од најопасните дроги ако незнаеш како да се подготвиш

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сакаш да ти држам предавање за лсд?? Не се потсмевај на некој шо незнаат:smir:
Извини вака ама јаката работа што си ја научил па да држиш предавање по неа.

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
ОМФГ ПА ЈА ЦЕЛО ВРЕМЕ СЕ БОРАМ ПРОТИВ ДРОГИТЕ ШО ЗБОРАТ ОВИЕ ТИ ПРОТИВ МЕНЕ.. господ да чува

Vorpal_Louro

Иконокласт
Член од
4 мај 2009
Мислења
49
Поени од реакции
1
Ецид нема никаква шанса да предизвика физичка зависност. 0. Ич. Zero. Истовремено, организмот гради толерантност кон ЛСД во многу краток период (втора доза во наредниот ден би била со многу малa ефикасност, додека пак трета доза на третиот ден не би имала никаков ефект), со што пак се оневозможува редовно користење. Да не збориме за фактот дека послем 10 саати трипања последно нешто што човек ќе сака да земе подолг период е уште фукин' ецид.

Од друга страна дури и со ЛСД постојат опасности - како и повеќето психоделични супстанци сет и сетинг се се - под никој услов не треба да се земаат ако некој чуствува стрес, депресија итн. Навистина има случаји кога луѓе се повредиле во текот на бед трипови и ради тоа треба памет во глава - ако веќе сте се одлучиле за нешто толку интензивно како ецид, не го правете тоа под стрес и најважно од се, не го правете тоа без некој при здрав разум со вас.

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
затоа е најлошо ако ти подметнат лсд или ако се изгубиш у трипот и забораиш дека си на тоа.. нема враќање назад..

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не ме интересираат работите кои не ги сакам и не ги користам, па ајде јас пак од обичниов живот да искоментирам нешто, без копирани дефиниции од некој сајт.
Познавав одлично и предобро дете кое беше зависно од LSD. Дали беше тоа физичка или психичка зависност, баш и не ми е гајле. Знам само дека од толку многу користење, еден ден, под негово дејство се обеси. Значи, како сега да помислам дека LSD-то не штети на организмот? Малку ли е што може толку да поремети нормално дете, доколку нема други последици?
И не ми одете контра со било какви теории. До утре може да пишувате, но никогаш нема да ме убедите дека било кое срање наречено дрога, е без лоши последици. Не ме интересираат состојките, не ме интересира која за што служи или колку треба да се зема за да не се стане зависник. Сите трагични случаи кои ги знам, биле приземјени деца кои секогаш кажувале дека знаат што прават, дека земаат умерено и да, дека не се наркомани. Ваљда толку многу страшни примери имам, што сега се плашам за секој и кој еднаш пробал трева.

Знаеш шо не ми се свиѓа кај тебе?
Шо си се дружела со такви лузери шо те убедиле дека се зависни од нешо на шо неможат да бидат зависни, никако, зашо Хофман не станал зависен, не си го сјебал мозокот, не умрел од ЛСД туку ене го умре од природна смрт на 90 и кусур години, и да напоменам, Хофман се има предозирано неколку пати, и тоа случајно. А да не ги спомнувам сите тест сабџектс шо биле форсирани на ЛСД со години, на кој се експериментирало како на глувци, па на крај да се дојде до заклучок и дека при толку долго земање на ЛСД не дошло до пореметување во мозокот или зависност.
Веруј ми, и ја иам другари кој се "зависни" од трева. Само шо тоа се лузери шо несакат да ја откажат или да ја смалат, не дека НЕМОЖАТ, несакаат. Исто како и другар ти, НЕСАКАЛ, а не дека бил зависен физички или психички, не е ни прв ни последен на ЛСД па да се фура дека неможе да откаже, не сум му ја крив дека е лузер.
Шо се однесува до мене, не би пробал никад ЛСД, 6-8 саати енергичен трип ме плаши, не планирам да се впуштам во таква говнарија, не би го пробал и од историски причини. Едноставно, има многу причини поради не кој не би допрел ЛСД, ама тоа веруј, не се здравствени.
Земи, ако те мрзи да читаш, слушај го Хофман на јутјуб, па ќе укапираш дека другарти се праи само мангуп дека е зависен од нешо од кое неможеш да бидеш зависен.
Збориме за ЛСД, ако он зимал којзнае каква покварена ствар, негова работа.

затоа е најлошо ако ти подметнат лсд или ако се изгубиш у трипот и забораиш дека си на тоа.. нема враќање назад..
Жити се?
Поштуем маалски муабети, сериозно..
Иам еден, кај мене, Ачко, лудак, полуде пред 5-6 години, зашо полудел? Му залепиле трипче на врат и здивил..цепки еј..

Kajgana Shop

На врв Bottom