Добро, но од ова олово не можам да побегнам, едино да живеам на Шара најгоре. Лек за тоа си има - преку норми, закони за заштита на животна средина, но истите не се применуваат. А ова цигариве, апчињава...можам да ги избегнам-не ми требаат-па ниту дијазепами и слични ствари. Значи едното (бензин, загадување, па и покривите на бараките во кои има канцерогени супстанци) не може да се избегне (но не ја бутам главата во ауспух), а другото може.
А организмот трпи, трпи и еден ден ќе му пукне...и од цигара и од марихуана и од сите тие апчиња, знајни и незнајни за мене.
употребата на знајни и незнајни апчиња е оправдана....ЗЛОУПОТРЕБАТА НЕ!!!!!
што се однесува до марихуана паа види...кутија цигари дневно е далеку поштетна....ај и уште еден факт....скарата на кумур.....оригиналната...во франција се вршени испитувања и на еден килограм скара ти идат околу 200000цигари(катран!!!!!!) затоа ЕВН
јас како што знам цирозата е најчесто предизвикана од алкохол...кој патем е класифициран
невротоксик(има случаи на хендикеп,трајно слепило.....)...па разводи малтретирања...вака реални да бидеме!!!!
за ова организмот трпи ли трпи не си јасен некако...едно е да испушиш џоинт 1-3 пати месечно(а еве ја 5 месеца апстинирав) значи организмот се прочистува....и обратно ако некој мисли дека со употреба на тешки опијати,екстази(отров за глувци,PCP) ке си го подобри животот е во
заблуда!!!!
поентата ми е да направиме
дистинкција помегу марихуаната и вистинското срање...еве на пример при употреба на хероин дишењето успорува...работата на срцето а тоа автоматски значи СО2 во мозокот...кај психостимулансите на пример(амф...кокаин)е обратно срцето работи 100 на саат а тука е и ризикот од инфаркт,потоа цела хемија во мозокот е пореметена па затоа најчесто после употреба на овакви средства имаме појава на депресија.......
се надевам дека ова е доволно за
марихуаната да не се изедначува со гореспомнатите наркотици... што значи дека се дел од метаболизмот на клетките!!!!!!