Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Верувам дека читачкава публика не е живо заинтересирана за описот на нужда и мокрача... Можеш да продолжиш во ПП за сите детали...
Дај бар тежина и висина, дека и јас сум заинтересиран :P

Со две маски + визир, пак позитивна, а студиите што ги постираше едно време, гарантираа друго.
Еве некои од опциите:
- си немаш миено раце
- во лифт се имаш возено без маска, претходно некој позитивен бил, не носел маска.
- (според Караџовски) кога си пешачела, некој пред тебе како што одел, го кренал Бетмен горе, тој нели лебди во воздухот по неколку саати и ете мало невнимание.
- маската да пропушта нема шанси нели
На рацете имам ракавици, а од чистење со алкохол и миење со сапун скроз ми огрубеа рацете, на ништо не ми личат. И во лифт носам маска.

Или е тоа на Караџовски (ама според тебе така не се пренесуваше вирусот) или не знам. Нејсе, да сум здрава и жива Бафра, се што беше во моја моќ за да се заштитам направив, па сега немој да ми правиш реконструкции.
Муабетот ти е во стилот, ако ти е Ацесо што си ги фатила вирусот на толку голема заштита. Човек не може ни искуство да сподели на темава, одма го напаѓате. Па има луѓе што сакаат да знаат и ги интересира нечие лично искуство.

Затоа не ставам средство за дезинфекција на рацете, ја суши кожата. Мислам дека еднаш го ставив, синусите ми ги отвори. Смрди корне. Имам една крема на база на невен и тоа е сѐ. Лично искуство.

Затоа не ставам средство за дезинфекција на рацете, ја суши кожата. Мислам дека еднаш го ставив, синусите ми ги отвори. Смрди корне. Имам една крема на база на невен и тоа е сѐ. Лично искуство.
Може тоа како крема. Мене маслиново масло ми помогна, дома се мачкав со маслиново масло и ставав од оние најлонските кеси. Помогна доста, ја омекна кожата. Доволно е еднаш неделно да го применуваш, по 20-30 мин.

#beautytricksandhacks :D

Ако не ти е проблем, може ли да споделиш инфо за следново, оти 6-8литри вода сепак ми изледаат нереално
Колку висок и тежок?
Колку пати идеш по мала нужда и каква ти е бојата на мокрачата?
Изметот ти е течен или во форма на црево и слична цврстина како тесто/пластелин?
Дај бар тежина и висина, дека и јас сум заинтересиран :P
183cm, 71kg, мала нужда веројатно околу 10-12 пати дневно, генерално светла боја на мокрачата (најчесто и бела), нормален измет (значи второто).

5 литри вода ми е минимум, 1 бокал (2 литри) го пијам уште додека работам, а до пред да си легнам имам испиено најмалку уште 1. Ако пијам алкохол вечерта пијам барем уште 1 бокал. Ако спортувам - уште 1. Не пијам сок, кафе, чај и млеко, само јогурт понекогаш.

Муабетот ти е во стилот, ако ти е Ацесо што си ги фатила вирусот на толку голема заштита.

Нормално дека така ќе напишеш, бидејќи тоа е вашиот стил. Вие така со месеци изјавувате дека така им треба штом не се вакцинирале, па сметате и другите се такви. Нормално дека не сме сите како вас топките. Мене муабетот ама баш ич не ми беше за тоа.

Муабетот ми беше, ти малку да се запрашаш, како се најде во оваа ситуација и да почне да ти работи љубопитноста и сомнежот. Но ете видовме што напиша и како најголем % женските одма се стави во улога на жртва :facepalm: . Таквите финти кај други, кај мене :neetaka:

За живи и здрави, сите да ми бидете. Но за тоа да биде така, треба човек да го прочита упатството за како функционира човечкото тело, а до тогаш голтајте/примајте од магичните апчиња.

Нормално дека така ќе напишеш, бидејќи тоа е вашиот стил. Вие така со месеци изјавувате дека така им треба штом не се вакцинирале, па сметате и другите се такви. Нормално дека не сме сите како вас топките. Мене муабетот ама баш ич не ми беше за тоа.

Муабетот ми беше, ти малку да се запрашаш, како се најде во оваа ситуација и да почне да ти работи љубопитноста и сомнежот. Но ете видовме што напиша и како најголем % женските одма се стави во улога на жртва :facepalm: . Таквите финти кај други, кај мене :neetaka:

За живи и здрави, сите да ми бидете. Но за тоа да биде така, треба човек да го прочита упатството за како функционира човечкото тело, а до тогаш голтајте/примајте од магичните апчиња.
Јас со месеци ве игнорирам и тебе и таквите ко тебе на темава и покрај еден куп прозивки на моја сметка. Не викам дека не сум претерала некогаш и јас со своето однесување кон вас, но во 80% од случаите е обратно. Не знам што сакате од мене, ако мислите дека моето мислење ќе се смени заради тоа што не се вклопува со мислењето на мнозинството брутално сте се излажале. Кога можам да се бранам го правам тоа, ама кога сфаќам дека нема поента, научив да се правам слепа и глува. Значи разликата меѓу мене и таквите ко вас е што јас 'за среќа' научив како да преќутувам на некои досетки, затоа што читам подалеку од темава корона.

Се запрашав без ти да ме натераш како сум се заразила. Неам одговор. Се запрашав и за ефикасноста на вакцините, но гледано ретроспективно пак би се вакцинирала и после сè, ако индиректно тоа беше твоето прашање.

Жртва, хм. На форумов не може да бидеш жртва. Едноставно треба да прифатиш дека е нормално да те прозиваат без да се закачаш и да ќутиш. А ако враќаш на таквите прозивки одма си жртва.

Нејсе да не го тупиме и да не одиме офтопици. Споделувам лично искуство со болеста и немам намера да водам i told you so муабети, без разлика од која страна на приказната сум.

@cholismo ,сеуште не знам каде виде харизма во Ардерн? Мене ми е визуелна дефинизија за антипатична жена. Овие политички одлуки се надвор од секој разум.

Каква врска има ова со нејзината привлечност како жена ?

Може тоа како крема. Мене маслиново масло ми помогна, дома се мачкав со маслиново масло и ставав од оние најлонските кеси. Помогна доста, ја омекна кожата. Доволно е еднаш неделно да го применуваш, по 20-30 мин.

#beautytricksandhacks :D
Ili zemas Urea krema so 20% i pola den ne cepkas nisto ;)
Автоматски споено мислење:

Pak pokauvas deka ne si razbral. Ne sakam da recam nisto, oti toj muabet sekogas e bezbeza, tuku sustinata na vakcinite. Ama toa e deka gledas nesto drugo, golemo zad pandemijava i vakcinite. Na kraj tie se alat za namaluvanje na licniot rizik. Toa i go pravat. E sega nikoj ne znae kolku mu e licniot rizik nevakciniran i vakciniran. Na kraj rezultatot e deka clenkata ke go pomine virusot bez hospitalizacija ili smrt. A i mirisot i vkusot ke i se vratat. Ke nema posledici. Dali ke bese isto bez vakcini? Mozebi, mozebi ne. Hipoteticko prasanje. So ogled na opstite brojki moze da se kaze deka sigurno nemala podobro da pomine.

Последно уредено:
Каква врска има ова со нејзината привлечност како жена ?

@cholismo ,сеуште не знам каде виде харизма во Ардерн? Мене ми е визуелна дефинизија за антипатична жена. Овие политички одлуки се надвор од секој разум.

Политички коректно е напишано, сака да каже дека е грда и има коњска фаца.

Само затоа што "се применувало во дел од европските земји", не значи дека е во ред. Сертификатите, иако не видовме никаква полза од нив (само штета), според новиот министер, остануваат.

Само затоа што "се применувало во дел од европските земји", не значи дека е во ред. Сертификатите, иако не видовме никаква полза од нив (само штета), според новиот министер, остануваат.
За кај сертификати, мене од Декември навака никаде ми немаат побарано сертификат а сум скоро секој ден излезена.

Какви бре 6 литри вода? тоа само ако вежбаш секој ден, и буквално си до ногавици во пот. Се друго 1.5 -2л е сосема доволно, ова не важи за инсулинова резистентност или дијабетичари, они треба да пијат најмалце 2.5 литри.
Јас скоро цел живот сум физички активен, само во тек на тренинг пијам 1.5л, така да околу 4л ми е нормален внес дневно, некогаш и повеќе. Тоа го кажувам лично за мојот организам, секој организам си е различен и секој треба да знае што е најдобро за него. Јас пијам толку, затоа што ми се пие, нормално дека не е во ред со сила да пиеш, денес мора да испијам толку и ти се пиело или не, ти да пиеш.
Автоматски споено мислење:

Абе ние први сме да копираме глупостите и идиотизмите од другите земји, а за некое чудо, ништо што е разумно не копираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom