И така, денеска, после напорен период решив да напраам мал маратон од неколку филма.
Идам у продавница, зимам снакс зимам благо, да се опремам за филмовите.
Прв на листа
Enter the Void. Не знам од кај ми е во листата, сигурно сум прочитал од форумов нешо за него. Гледам има мали оценки од моите летер пријатели, ниски очекувања од старт. Пааа богами и до крај ниските ми останаа. Мајку му ебам зашо си го потрошив ова убаво слободно скапоцено време на овој глуп филм??? Пола филм го скипав, мн глуп. Единствено добро можда беа некои ефекти и цицките на сестра му. Лош старт на маратонот. Се чувствувам разочарано.
2/5
Идеме следен, мислам често фален филм на форумов,
Magnolia. На погорниот филм напишав дека сум разочаран. Знаете што? Разочаран сум и од овој. Добро која е смислата на целиот овој филм и толку кринџ сцени? Ау какво малтретирање издржав 3 саати.. Не го знам стилот на Андерсон, му го имам изгледано само There will be blood (

), па можда ова е карактеристично за него. Како прво од почеток не можев да се вклопам. Глумата не дека не беше добра ама добро зошто побогу толку небитни дијалози и сцени? Особено ме нервираше ликот на Клаудиа и Линда, какви безвезални сцени.. Морам да признаам дека се преубави и двете. Единствено Круз ме влечеше да го гледам, мн добра глума со татко му кога се виде. И напнатата музика цело време у позадина не ми се допадна. Ништо не се дешава, музиката у позадина пука и очекувам да се деси нешто јако. Ништо.
А и какви беа тие жаби бе ау..
3/5
За кратко ке го пуштам Oceans eleven, тој е на листата. Ако и таму останам разочаран, да му ебам мајката.