Општи дискусии за ТВ серии

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.929
Поени од реакции
23.051
Ако има некој од некаде торент од Беса втора сезона и од Државни службеник нека ми прати..

O

ob1

Гостин
Мислења за:

- The Bridge (Bron/Broen);
- Broadchurch;
- The Fall.

Ништо од ова немам изгледано.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Мислења за:

- Broadchurch;
- The Fall.

The fall е интересна, добра глума, ок ликови и детективката и психото. Одамна ми е гледана, но беше баш кратка, дали има 10-2 епизоди, кои брзо се гледаат.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Мислења за:

- Broadchurch;
- The Fall.

Broadchurch е добра крими серија, со добар твист, поготово првата сезона. Вреди да се гледа. Башка и завршена е веќе, нема цепидлачење со години.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Castlevania ja izgledav povtorno pred novata 4ta sezona.

Ova e, ne mozam da stresnam kolku, perverzija od umetnost. Bi baknuval raka za sekoja umetnicka nasoka koja ja izbrale pri scenite koi mi gi predizvikaa najerektilnite goosebumps since... whenever.

Fuck, ova e kako raskinuvanje. Ke mi falat naednas likovite.
Ke mi falat ocnite napadi so boi dodeka vrti nekolku frejmovi u sekunda boss fight niz koj te vodat so kamerata kako na rollercoaster.

Sploosh, man. Sploosh.

O

ob1

Гостин

Ova e, ne mozam da stresnam kolku, perverzija od umetnost. Bi baknuval raka za sekoja umetnicka nasoka koja ja izbrale pri scenite koi mi gi predizvikaa najerektilnite goosebumps since... whenever.

Ke mi falat ocnite napadi so boi dodeka vrti nekolku frejmovi u sekunda boss fight niz koj te vodat so kamerata kako na rollercoaster.

Sploosh, man. Sploosh.
Arcane гледано ти е?
Автоматски споено мислење:

Sploosh, man. Sploosh.
Arcane гледано ти е?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Arcane гледано ти е?
Автоматски споено мислење:

Arcane гледано ти е?
Ne, ja dismissnav koga vidov deka e po league of legends, igra od zanr koj ne go igram.

Moze da se gleda zasebno serijata, bez poznavanje na igrata?

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
O

ob1

Гостин
Ne, ja dismissnav koga vidov deka e po league of legends, igra od zanr koj ne go igram.

Moze da se gleda zasebno serijata, bez poznavanje na igrata?
Цел живот фан на Dota, уште од времето на Garena (@Anon памти). Ја презирам играта LoL.

Истиве предрасуди ги имав како тебе. Од немање што да гледам, ја пуштив. Најдоброто нешто извадено во светот на анимираните серии до сега. Гледана ми е и Кастелванија, верувај од кога ќе ја изгледаш Arcane мислењево што го пиша погоре ќе ти изгледа.. чудно. :D

Не се заебавам. Озбилна серија е Arcane.
Не мора да имаш никакво предзнаење за играта за да ја гледаш серијата. Апсолутно фрошка знаење немав за lore-от пред да ја изгледам.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
wot немој да си ја пуштил!
Прво јас!

Се скинав плачење зошто нема филм за лол, а дури и овој редџон пред мене ја изгледа што не ја ни игра! Бегајте хејтери не ја заслужувате! :place:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Z

zmej gorjanin

Гостин
Цел живот фан на Dota, уште од времето на Garena (@Anon памти). Ја презирам играта LoL.

Истиве предрасуди ги имав како тебе. Од немање што да гледам, ја пуштив. Најдоброто нешто извадено во светот на анимираните серии до сега. Гледана ми е и Кастелванија, верувај од кога ќе ја изгледаш Arcane мислењево што го пиша погоре ќе ти изгледа.. чудно. :D

Не мора да имаш никакво предзнаење за играта за да ја гледаш серијата. Апсолутно фрошка знаење немав за lore-от пред да ја изгледам.
Ова?

Визуелно е перфекција. Боље од ова е само Love, Death and Robots првата сезона. Добро градење на светови, шокирачки моменти и клифхенгери на крај од епизода кои на почеток имаа ефект, но низ сезоната станаа повторливи, приказната не е ништо посебно, многу чизи лајнс...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Да, обавезно гледај ја.

Ni pa posle serijata kje imash zhelba za igrata. :D ali serijata e vrvm
Ne klikna kaj mene. Napadna mi bese, glasna, kako fortnite promo, ne mi se doladna stilot, ne mi bese bitna prikaznata, nitu za likovite. Mnogu od niv bea kontradiktorni i nedorazvieni.

Castlevania za ovaa e lektira. Kakvi sceni imase, sekoja zasebno screenshot, mi se imprintnaa vo mozok i mislam da sednam ke gi nacrtam.

Pisuvanje na likovi i dijalog, Castlevania go pravi bezprekorno, kakva igra na zborovi, subtle. Ovdr bese kako genericki dijalog od random igra. Kako za nekoja ponova generacija pisuvana, dodeka Castlevania vo najmala raka ne te vregja, na strana se drugo.

Ne dojde ni blizu za zal Arcane.

wot немој да си ја пуштил!
Прво јас!

Се скинав плачење зошто нема филм за лол, а дури и овој редџон пред мене ја изгледа што не ја ни игра! Бегајте хејтери не ја заслужувате! :place:
Veke se bev fatil za rabota. :D
Pusti Castlevania i dojdi simpaj so mene.

Screenshot_2022-01-29-21-29-16-469_com.tozelabs.tvshowtime.jpg

Ова?

Визуелно е перфекција. Боље од ова е само Love, Death and Robots првата сезона. Добро градење на светови, шокирачки моменти и клифхенгери на крај од епизода кои на почеток имаа ефект, но низ сезоната станаа повторливи, приказната не е ништо посебно, многу чизи лајнс...
Vizuelno e OK. Worldbuilding soliden.
Likovi, prikazna, drama... Vooosto nedopadlivi.

Kajgana Shop

На врв Bottom