Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
кажи која држава дава вакцина у аптека? Иначе треба да славиш, богот ваш Ноле го пуштија во Австралија, ова е ден празник за сите антиваксери во светот.

Во Франција повеќето од вакцините можеш да ги примиш во аптека. Исто и за ковид.

... тој што пишува можеби „злоупотребува“, луѓе умираат секој ден, јас прашувам зошто млад профи војник ненајдено умре, т.е. дали бил вакциниран со антиковид вакцина или не, што е тука злоупотреба? не ти одговара ли нешто?

Што да не ми одговара? Одкога се почна вакцинирањево секоја смрт на помлад човек е поради вакцината, тие работи се дешаваа и пред тоа. Само тогаш не ти беше гајле па сега одеднаш се забринула бижонс.

кажи која држава дава вакцина у аптека?
Во Франција повеќето од вакцините можеш да ги примиш во аптека. Исто и за ковид.
Ova mene na avtogol mi lici.
Vakov epsko samaranje retko se desava.
Ronce obravcinjata zar crveni.
Izgleda ne te vakcinirale od samaranje, ili ne si zel buster blagovremeno od taa vakcina.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Ova mene na avtogol mi lici.
Vakov epsko samaranje retko se desava.
Ronce obravcinjata zar crveni.
Izgleda ne te vakcinirale od samaranje, ili ne si zel buster blagovremeno od taa vakcina.

штета што нема бустер за да биде раат човек од алуминци, не еден десет би земал да не ве читам секој ден.

штета што нема бустер за да биде раат човек од алуминци, не еден десет би земал да не ве читам секој ден.
Ih barem toa e lesno. Dodusa po vakvo samaranje retko koj i ostanal. Tuki nejse, odis vo delot za prasanja i odgovori od moderatori, baras da ti izbrisat profil i zavrsena rabota za 2 min.
Ete i toa ti go objasniv :toe:

Што да не ми одговара? Одкога се почна вакцинирањево секоја смрт на помлад човек е поради вакцината, тие работи се дешаваа и пред тоа. Само тогаш не ти беше гајле па сега одеднаш се забринула бижонс.
... бижонс се загрижува дека до сега немало такво „паѓање“ колабирање на спортисти на терен за време на натпревар, тие кои се најспремни, најздрави од цела млада популација, до сега немало вакви имунолошки дисфункции да при минимален контакт со бактерија веднаш се создаде бактериска инфекција со неможност за веднаш имун одговор и проблеми со тој имун одговор,

271628677_10227662066005597_7337030390478311424_n.jpg

Мислам дека зборчето кое што сакаш да го исковаш е: алуминиумци.

пи.ес. Видиш, Новак ги убеди, со видео од Јутуб, дека алергијата на глутен може да биде контраиндикација за вакцина. :coffee:

замислете кај нас во аптека да се врши тестирање за 300 ден. (5еур) и истото да влегува во државна статистика.
Ова е еден од поголемите проблеми со кои се соочува народот кај нас. Само се прават дупли трошоци.

Откако ги извакцинираа сите по три пати, Фаучи заклучи дека итно ни треба НОВ тип на вакцина.

Fauci warns of ‘urgent need’ for super vaccine as other variants emerge

Ако не ви е јасно ова значи дека нема крај, иако Омикрон најверојатно ќе им створи природен имунитет на сите, тие не планираат да престанат со 'спасување' на народот.

Не може ниту да му се замери на Фаучи, во моментов се однесува како тој да е претседател на најмоќната држава во светот.

Последно уредено:
Море саде нова наука :D
Сега кој е во право СЗО и Фаучи или пак Израел, Холандија што ќе шибаат 4-5 доза.

СЗО: Повеќекратните бустери не се добра стратегија, потребни ни се нови вакцини

Сега кој е во право СЗО и Фаучи или пак Израел, Холандија што ќе шибаат 4-5 доза.

Кај отиде светов и колку се сите изгубени јаооо Хаос Лудило. Фаучи ти вика сакам супер вакцина не ги бива овие, овие ќе шприцаат, трети шведски модел, СЗО вели ништо не помага брод тоне. Овие што треба во свет ред да стават ај да кажеме, големите умови заедно да се согласат прават сосема спротивно и контрадикторно секој од секој. Ова е надвор од секој разум и размислување. Мислам дека само повеќе проблеми и заташкувања се отвараат него што се затвараат од почетокот на пандемијата.

Па уште овие Европа мислам уште чекаат детали и информации за Спутник дали била доволно добра и уште не им е признаена А овие признаениве па ништо не им помогнаа со бранов. Дефинитивно веќе се е тешка политика, апсолутно се. Ние па уште ќе збориме за мерки на МЗ Филипче и Караџовски.

Pa ete na pat se.

Мене само едно не ми е јасно, ако Омикрон е сој со најлесна клиничка слика и повеќето го поминуваат како настинка зошто се затвораат граници и се стегаат мерките низ светот ?
Педро Санчез премиерот на Шпанија изјави дека е време да се смени пристапот и да се води како епидемија а на пандемија, затоа што бројот на смртни случаи е драстично намален.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom