Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Тресеш глупости и Лажеш

Ovo bi @proleter1000 mogao da potvrdi ili opovrgne, obzirom da mislim da je u pitanju informacija koja dolazi sa srbijanskih foruma. Ja ih nisam nešto mnogo pratio, ali mislim da je član sa nickom @Djalf taj na koga @alen23 misli kada pominje vlasnika 5 Fujitsua i 1 Voxa. Pretpostavljam da @proleter1000 može tačno i da iscitira na koji način je taj kolega uporedio Vox i svoje Fujitsu klime.

Последно уредено:
Pa koji iverter se gasi na 0 ?
A meni kazep da ne dajem konkretan odgovor ?! Rada , rade , folirantu..
U-Crown 12.
Што значи оти Грее троши 30/40% повеќе од Дајкин и тоа најдобриот модел на грее U-Crown со буџет класата на Даикин
Јасно како ден...
Дали 30-40% или повеќе? Сметката кај Daikin е за целата потрошувачка (нема мерач), додека кај U-Crown е само за климата.

НОВО НОВО!!! CARRIER EXTREME inverter клима уреди (R32):

• А++ / А+++ / A++ енергетска класа на ладење и греење (топла / средна климатска зона)
• грејач во кадата од надворешната единица
• „зелен” изменувач на надворешната единица (само за 09,12 моделите)
• функција Follow Me и Eco, Sleep, Silent и Turbo режими на работа
• Cold Catalyst, Vitamin C, Ionizer филтер
• Wi-Fi уред вклучен во цената
• функција на самочистење, Eurovent сертификат
• опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 50°C
• опсег на работа греење –надворешна температура од -15 ÷ 24°C

187845546_4709198802427969_3598973443998065696_n.jpg

Ве очекуваме во нашите салони на ул. Лондонска 1А, Скопје или во ново отворениот продажен салон на Енергија во Визбегово (до Пантер Мис) (инвертер клима уреди, топлински пумпи, VRF системи, чилери, вент.конвектори итн.) или контактирајте не на info@energija.com.mk или на 02/3061-466.

За било какви дополнителни информаци, обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/.

НОВО НОВО!!! CARRIER EXTREME inverter клима уреди (R32):

• А++ / А+++ / A++ енергетска класа на ладење и греење (топла / средна климатска зона)
• грејач во кадата од надворешната единица
• „зелен” изменувач на надворешната единица (само за 09,12 моделите)
• функција Follow Me и Eco, Sleep, Silent и Turbo режими на работа
• Cold Catalyst, Vitamin C, Ionizer филтер
• Wi-Fi уред вклучен во цената
• функција на самочистење, Eurovent сертификат
• опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 50°C
• опсег на работа греење –надворешна температура од -15 ÷ 24°C

Прегледај го приврзокот 297161

Ве очекуваме во нашите салони на ул. Лондонска 1А, Скопје или во ново отворениот продажен салон на Енергија во Визбегово (до Пантер Мис) (инвертер клима уреди, топлински пумпи, VRF системи, чилери, вент.конвектори итн.) или контактирајте не на info@energija.com.mk или на 02/3061-466.

За било какви дополнителни информаци, обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/.

Витамин Ц има, цена нема.
Ова аптека е или уред за греење.

Не ми се верува кои глупости ги читам.
Зелен изменувач, напишани три енергетски класи, а две зони.

Кој ви дава пари за вакви реклами и дали знае за што си ги троши парите.

Komsa напиша:
Ovo bi @proleter1000 mogao da potvrdi ili opovrgne, obzirom da mislim da je u pitanju informacija koja dolazi sa srbijanskih foruma. Ja ih nisam nešto mnogo pratio, ali mislim da je član sa nickom @Djalf taj na koga @alen23 misli kada pominje vlasnika 5 Fujitsua i 1 Voxa. Pretpostavljam da @proleter1000 može tačno i da iscitira na koji način je taj kolega uporedio Vox i svoje Fujitsu klime.
Našao sam post korisnika "djalf" na elitemadezone forumu i prenosim neke delove.
Da otvorimo temu i za VOX, kažu da ih pravi AUX.
Ja sam uzeo IVA5-12JR model, plaćena 30k, za spavaću sobu od 12m2. Biće pomoćna klima pored ostalih koje imam (modeli u potpisu).
Spoljna jedinica je baš tiha, evo snimka:
https://youtu.be/eFkbBLWBtAU
Ovo je najniža modulacija, kad bude hladnije snimiću i kada bude više napregnuta ali je opšti utisak da je veoma tiha.
Unutranja jedinica, FAN mod:
https://youtu.be/dfOkR0bgrjw
Mana je što nema Quiet brzinu koja bi bila poželjna za spavaću sobu ali nam ne smeta previše, videćemo kako će zimi biti.
Najniža modulacija troši 380W, a najviše je išla na 1270W. Nisam zagledao između, to kad bude više radila. U idle kad ne greje kontrolna brzina turbine troši 17W.

Pa nije bilo hladno, dve noci je bilo 2-3C i tad je probao nocu, ok greje ali je meni vise pomocna klima posto je u spavacoj a u dnevnoj imam Fujitsu 12 LGC. Vise ce se koristiti kad bude hladnije, ispod 10C dnevna i minusi. Klima je ok, spoljna je zaista tiha, najtisa koju sam cuo do sad a video sam dosta klima u radu. Unutrasnja nije bas tiha jer ima samo Low brzinu, ne postoji niza brzina kao kod Fujitsu modela koje se na Quiet ne cuju, mozes da spavas ispod njih bukvalno. Vox sam stavio u spavacu ali zeni ne smeta, ja je cujem ali nije sad to nesto ne znam koliko glasno, ko nije navikao verujem da bi mu smetalo da spava u tim uslovima. Posto grejem tih 50m2 sa pomenutom LGC i kod klinca je 09 LLCA, one bez problema greju sve to i na -15C testirano, Vox sam uzeo vise zbog komfora da bude ujednaceno i u spavacoj i posto klinac raste, da mogu da zatvorim vrata u svim sobama i svaka ima svoje grejno telo. Vise iskustva cu dati kad zazimi ali sam za sad zadovoljan jer nije bila skupa i odradice verujem ovo sto treba bez problema.
Zaboravih, ako moze mod da stavi temu u Top, verujem da ce znaciti korisnicima iskustva sa ovim brendom koji se za sad pokazao sasvim solidno, za ok novac.

Čovek ima 5 Fujitsu klima i ovu Vox 12 je stavio u sobu od 12m2.Evo i link do teme.

www.elitemadzone.org

Ме интересира дали климите на Haier повисоката класа flexis работат постојано или се гаснат како грее инаку во споредба :
Haier flexis 5.5 има подобар cop 4.00 од Тишибата која има cop 3.62 и тоа од поскапите модели 5.5kw
Оти сакам да земам сега уште една 5.5

Eto vidiš Robi , čovjek sve fino napisao ,
niko ovdje ne piše gluposti niti laze. Evo bas na ovom linku koji je proleter stavio, samo dva posta ispod, i poslje cijele zimske sezone koristenja, lijepo piše
" ...Kultura rada ok, u nekim segmentima i bolja od Fujitsu klima koje takodje imam, preciznije odrzava temperaturu i nema velikih odstupanja sto mi se kod Fujitsua cesto desava.
Spavali smo bez problema, ne smeta nam, buka je 27-28db na low brzini..."

Inace, clan Djalf ima 1x12LU, 2x12LGC i 2x9LLCA, piše u potpisu i koliko se da primjetiti, jedan vox od cca.250eur ih je prosto pojeo.

Ima ovakvih, i veoma slicnih komentara i za ove novije modele poput recimo KMTA, pa ako kolega Robert zeli jos malo pikanterije, samo neka kaze.

Eto vidiš Robi , čovjek sve fino napisao ,
niko ovdje ne piše gluposti niti laze. Evo bas na ovom linku koji je proleter stavio, samo dva posta ispod, i poslje cijele zimske sezone koristenja, lijepo piše
" ...Kultura rada ok, u nekim segmentima i bolja od Fujitsu klima koje takodje imam, preciznije odrzava temperaturu i nema velikih odstupanja sto mi se kod Fujitsua cesto desava.
Spavali smo bez problema, ne smeta nam, buka je 27-28db na low brzini..."

Inace, clan Djalf ima 1x12LU, 2x12LGC i 2x9LLCA, piše u potpisu i koliko se da primjetiti, jedan vox od cca.250eur ih je prosto pojeo.

Ima ovakvih, i veoma slicnih komentara i za ove novije modele poput recimo KMTA, pa ako kolega Robert zeli jos malo pikanterije, samo neka kaze.
Ок се сложувам оти фујитсу понекогаш се буни и отстапува од зададената температура но во се друго нема споредба ни во Cop,потрошувачка,изработка,само погледни го далинското и земи го во раце и ке ти биде јасно
Инаку имам фујитсу и фрла топлина со 55-59 степени со 1300 вати на фан 1050м3 а на одржување со 52-53степени со 800вати на 640м3 и никогаш не се гасне единствено е мала мана што некогаш се буни и бара ресет и што овде сервисот во Македонија е Катастрофа и човекот кој што ги увезува е К.....
Автоматски споено мислење:

Инаку е 5.5 а греам 70м3 на 27 степени но не би купил пак ради сервисот

Koliko vidim i ovaj Vox kod tog clana vrlo fino radi. Citao sam. Znaci nema gasenja na visokoj modulaciji. U pravu si @Alen123, mnogo bolje radi ovaj Vox nego neke Gree klime koje ne znaju da spuste kapacitet. Katastrofa bi recimo bila kod njega da ta klima u toliko malom prostoru ne moze da se snadje. Za te pare odlican uredjaj. Odlicnu preporuku si dao. Da sam znao ovo, verovatno bi bar 1 kom takav uzeo, jer je meni slicna prostorija gde je Fujitsu 07LMCE koji odlicno spusta kapacitet, cak i nize od Vox-a, ali je i dosta skuplja od ovog Vox-a. Koliko sam mogao da vidim po specifikacija, ali i po iskustvima korisnika, neki modeli Gree klima, jednostavno imaju neistinito prikazane parametre oko ulazne snage za grejanje, i to je najveci problem sto se zale njihovi korisnici. Jer bi u takvom prostoriji bilo nebulozno da se klima gasi na 700w sa velikom T izduva. Hvala ti za linkove.

Последно уредено:
:pos::pos:Hahaha , rekoh ja vama davno da od fuji kruha nema , da se prešaltate na kineze ..
Vox je zakon :)

:pos::pos:Hahaha , rekoh ja vama davno da od fuji kruha nema , da se prešaltate na kineze ..
Vox je zakon :)
Normalno, ali kineze sa normalnim radom. To sam i hteo da kazem. To ti je kao kada bi kupovao auto, pise da ima 6 stepena menjac, i da na 70km/h ide sa 1500rpm. Ti ga kupis i ukapiras da auto u stvari ima samo 3 stepena prenosa, i sa 70km/h pravi 4000 rpm. A ti si u ravnici, tu koristis auto, a ne zivis na Himalajima gde ti treba 3. stepen sa 4000 rpm. Hvala jos jednom

Pa dobro svako nađe proizvođača klima uređaja čije mu klime odgovaraju.Meni su Fujitsu odlične nekome Gree neko je našao da su Vox dobre klime i to je ok.Kada bi imao baš dosta para verovatno bi kupio Mitsubishi Heavy Industry klime ali su za mene skupe tako da mi ove Fujitsu završavaju posao.

Pa dobro svako nađe proizvođača klima uređaja čije mu klime odgovaraju.Meni su Fujitsu odlične nekome Gree neko je našao da su Vox dobre klime i to je ok.Kada bi imao baš dosta para verovatno bi kupio Mitsubishi Heavy Industry klime ali su za mene skupe tako da mi ove Fujitsu završavaju posao.
Ma ja bi kupio i klimu na kojoj nista ne pise, ali da dobro radi. A toga nazalost nema :). Ovako kada se sve sagleda, a dosta sam isprocitao, nigde se ne pise o hronicnim problemima koje recimo ima Fujitsu, a i drugi JP brendovi. Nisu savrsene, ali su najpribliznije onom sto nama ovde na ovim prostorima treba. Pricam o japanskim niskobudzetnim klima uredjajima. Za Gree je mnogo pisano. Za stare modele mnogo hvale. Za nove modele, nazalost, vise prituzbi nego hvale. Bar to sto moze ne netu da se nadje.

Kako recimo protumaciti oko te famozne modulacije, da njihov uredjaj od 800-900e, ide dotle da duva i vazduh od 20C na grejanju. I to sam iscitao na mnogim forumima. Radi na grejanju sa 90w ?

evo ovo sam nasao ovde:

da li je ovo moguce, ili je neka podmetacina ?

Последно уредено:
Последно уредено:
Sto cudo e ova @Sv B kako e mozno on-off model da bide deklariran do -15 Stepeni ???

Можно е само доколку во просторијата има шпорет на дрва кој ќе се користи под -5 степени.

Време е одамна за еден закон за лажно рекламирање, па ќе видиме дали ќе тресат вакви глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom