Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.917
Imase i penal za Napoli, negde 80ta minuta koga debilot De Ligt udri eden od napoli.. Bas takov penal sudea za nas protiv inter sea zadnovo derbi..
Немаше врска од пенал тоа, неколку пати вратија снимка и се гледа дека Де Лихт (што не го оспорува фактот дека е дебил) стартува на топка. Дури и нема контакт меѓу нив. Остај го на страна тоа што ретардираните џуџиња цел меч се виткаа и задржаа минимум 15 минути во глуматање по теренот.Imase i penal za Napoli, negde 80ta minuta koga debilot De Ligt udri eden od napoli.. Bas takov penal sudea za nas protiv inter sea zadnovo derbi..
Voopsto ne ja ni dotakna topkata De LigtНемаше врска од пенал тоа, неколку пати вратија снимка и се гледа дека Де Лихт (што не го оспорува фактот дека е дебил) стартува на топка. Дури и нема контакт меѓу нив. Остај го на страна тоа што ретардираните џуџиња цел меч се виткаа и задржаа минимум 15 минути во глуматање по теренот.
Не можев да гледам на телевизија на Арена, јер ТомаVoopsto ne ja ni dotakna topkata De Ligt
Наводно изјавија дека снемало струја во ВАР собата во овој момент ( сериозноНе го дадоа ова добро за време на мечот.
Вака ми изгледа на чист пенал, не знам зошто ВАР не реагираше.
Mnogu e los agolot.. Realnosta e deka ovoj od napoli postavi noga pred topkata i De Ligt mu ja udira nogata i fakticki toj od napoli ja udira topkata.. Mnogu mi e slicno na penalot na Alex Sandro so Inter..Многу лош агол, ама не делува дека Де Лихт допира топка. Вакви меки пенали се судат годинава у лигава за жал.
Овде според коментаторите на ДАЗН, не дека се релевантни ама ете мислење нивно беше дека Ди Лорензо се мести за да биде фаулиран а не дека оди на топка па Де Лигт го спречува.Многу лош агол, ама не делува дека Де Лихт допира топка. Вакви меки пенали се судат годинава у лигава за жал.
Да, иако по мене и двете не се пенал.Mnogu e los agolot.. Realnosta e deka ovoj od napoli postavi noga pred topkata i De Ligt mu ja udira nogata i fakticki toj od napoli ja udira topkata.. Mnogu mi e slicno na penalot na Alex Sandro so Inter..
Тоа се веќе судиски толкувања, лани и Квадрадо со Перишич у дуел доби пенал каде одеше да изнуди контакт.Овде според коментаторите на ДАЗН, не дека се релевантни ама ете мислење нивно беше дека Ди Лорензо се мести за да биде фаулиран а не дека оди на топка па Де Лигт го спречува.
Судијата беше близу нив.
Од кога е ова релевантно за тоа дали е фаул или не?Овде според коментаторите на ДАЗН, не дека се релевантни ама ете мислење нивно беше дека Ди Лорензо се мести за да биде фаулиран а не дека оди на топка па Де Лигт го спречува.
Судијата беше близу нив.
Мислам имаа дискусија за ова пред две сезони, незнам што испадна со тоа.Фудбалот во Италија го прават тактички најмногу судиите, според мене.
Ептен за минимални контакти даваат фаули за едната или другата страна, и така има премногу прекини во еден натпревар, секогаш главен актер на теренот е судијата, затоа и секогаш ќе дискутираме за вакви "глупи" ситуации дали имаше или немаше пенал за Ди Лорензо, или па тоа (не)пеналот на Алекс Сандро....
Кој го гледаше дербито Челзи - Ливерпул знае за што зборувам, треба еден таков критериум да имаат судиите, а и ние фановите веќе да престанеме да кукаме за секој минимален контакт.
Последно кога судијата имаше таков премиерлигашки критериум беше дербито Милан - Интер, од Даниеле Довери, и просто беше милина да се гледа таков натпревар, тој миџетот Диаз падна едно два пати, глумеше повреденко виде дека нема судијата да падне на тие ефтини фори, после почна да игра појако на дуели да не се предаде така лесно, истото важи и за Мартинез...
Секоја утакмица на Милан у ЛШ првите 15-20 минути како од Марс паднати играа баш ради ова....навикнати на секој контакт фаул и одма пауза у игра да земат здив....со тек на време се навикнуваш на такво споро темпо....Фудбалот во Италија го прават тактички најмногу судиите, според мене.
Ептен за минимални контакти даваат фаули за едната или другата страна, и така има премногу прекини во еден натпревар, секогаш главен актер на теренот е судијата, затоа и секогаш ќе дискутираме за вакви "глупи" ситуации дали имаше или немаше пенал за Ди Лорензо, или па тоа (не)пеналот на Алекс Сандро....
Кој го гледаше дербито Челзи - Ливерпул знае за што зборувам, треба еден таков критериум да имаат судиите, а и ние фановите веќе да престанеме да кукаме за секој минимален контакт.
Последно кога судијата имаше таков премиерлигашки критериум беше дербито Милан - Интер, од Даниеле Довери, и просто беше милина да се гледа таков натпревар, тој миџетот Диаз падна едно два пати, глумеше повреденко виде дека нема судијата да падне на тие ефтини фори, после почна да игра појако на дуели да не се предаде така лесно, истото важи и за Мартинез...