Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Imase i penal za Napoli, negde 80ta minuta koga debilot De Ligt udri eden od napoli.. Bas takov penal sudea za nas protiv inter sea zadnovo derbi..

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Imase i penal za Napoli, negde 80ta minuta koga debilot De Ligt udri eden od napoli.. Bas takov penal sudea za nas protiv inter sea zadnovo derbi..
Немаше врска од пенал тоа, неколку пати вратија снимка и се гледа дека Де Лихт (што не го оспорува фактот дека е дебил) стартува на топка. Дури и нема контакт меѓу нив. Остај го на страна тоа што ретардираните џуџиња цел меч се виткаа и задржаа минимум 15 минути во глуматање по теренот.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Немаше врска од пенал тоа, неколку пати вратија снимка и се гледа дека Де Лихт (што не го оспорува фактот дека е дебил) стартува на топка. Дури и нема контакт меѓу нив. Остај го на страна тоа што ретардираните џуџиња цел меч се виткаа и задржаа минимум 15 минути во глуматање по теренот.
Voopsto ne ja ni dotakna topkata De Ligt

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Voopsto ne ja ni dotakna topkata De Ligt
Не можев да гледам на телевизија на Арена, јер Тома :pos:, па гледав на некој англиски стрим и енглезов неколку пати повтори дека играчот на Наполи проба да изглуми и дека врска нема од пенал.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Не го дадоа ова добро за време на мечот.

Вака ми изгледа на чист пенал, не знам зошто ВАР не реагираше.
Наводно изјавија дека снемало струја во ВАР собата во овој момент ( сериозно :icon_lol: )

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.255
Поени од реакции
10.350
Многу лош агол, ама не делува дека Де Лихт допира топка. Вакви меки пенали се судат годинава у лигава за жал.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Многу лош агол, ама не делува дека Де Лихт допира топка. Вакви меки пенали се судат годинава у лигава за жал.
Mnogu e los agolot.. Realnosta e deka ovoj od napoli postavi noga pred topkata i De Ligt mu ja udira nogata i fakticki toj od napoli ja udira topkata.. Mnogu mi e slicno na penalot na Alex Sandro so Inter..

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.146
Поени од реакции
2.254
Овде според коментаторите на ДАЗН, не дека се релевантни ама ете мислење нивно беше дека Ди Лорензо се мести за да биде фаулиран а не дека оди на топка па Де Лигт го спречува.

Судијата беше близу нив.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.255
Поени од реакции
10.350
Mnogu e los agolot.. Realnosta e deka ovoj od napoli postavi noga pred topkata i De Ligt mu ja udira nogata i fakticki toj od napoli ja udira topkata.. Mnogu mi e slicno na penalot na Alex Sandro so Inter..
Да, иако по мене и двете не се пенал.
Автоматски споено мислење:

Овде според коментаторите на ДАЗН, не дека се релевантни ама ете мислење нивно беше дека Ди Лорензо се мести за да биде фаулиран а не дека оди на топка па Де Лигт го спречува.

Судијата беше близу нив.
Тоа се веќе судиски толкувања, лани и Квадрадо со Перишич у дуел доби пенал каде одеше да изнуди контакт.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592

Судијата беше близу нив.
Од кога е ова релевантно за тоа дали е фаул или не?

Ај ако не и сите голови што се несакајќи да ги поништиме.

Пола од новинариве/коментаторите врска немаат.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Фудбалот во Италија го прават тактички најмногу судиите, според мене.

Ептен за минимални контакти даваат фаули за едната или другата страна, и така има премногу прекини во еден натпревар, секогаш главен актер на теренот е судијата, затоа и секогаш ќе дискутираме за вакви "глупи" ситуации дали имаше или немаше пенал за Ди Лорензо, или па тоа (не)пеналот на Алекс Сандро....

Кој го гледаше дербито Челзи - Ливерпул знае за што зборувам, треба еден таков критериум да имаат судиите, а и ние фановите веќе да престанеме да кукаме за секој минимален контакт.

Последно кога судијата имаше таков премиерлигашки критериум беше дербито Милан - Интер, од Даниеле Довери, и просто беше милина да се гледа таков натпревар, тој миџетот Диаз падна едно два пати, глумеше повреденко виде дека нема судијата да падне на тие ефтини фори, после почна да игра појако на дуели да не се предаде така лесно, истото важи и за Мартинез...

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.146
Поени од реакции
2.254

Ептен за минимални контакти даваат фаули за едната или другата страна, и така има премногу прекини во еден натпревар, секогаш главен актер на теренот е судијата, затоа и секогаш ќе дискутираме за вакви "глупи" ситуации дали имаше или немаше пенал за Ди Лорензо, или па тоа (не)пеналот на Алекс Сандро....

Кој го гледаше дербито Челзи - Ливерпул знае за што зборувам, треба еден таков критериум да имаат судиите, а и ние фановите веќе да престанеме да кукаме за секој минимален контакт.

Последно кога судијата имаше таков премиерлигашки критериум беше дербито Милан - Интер, од Даниеле Довери, и просто беше милина да се гледа таков натпревар, тој миџетот Диаз падна едно два пати, глумеше повреденко виде дека нема судијата да падне на тие ефтини фори, после почна да игра појако на дуели да не се предаде така лесно, истото важи и за Мартинез...
Мислам имаа дискусија за ова пред две сезони, незнам што испадна со тоа.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.103
Поени од реакции
7.068

Секоја утакмица на Милан у ЛШ првите 15-20 минути како од Марс паднати играа баш ради ова....навикнати на секој контакт фаул и одма пауза у игра да земат здив....со тек на време се навикнуваш на такво споро темпо....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom