Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не ти е баш добра идеја посакување таква несреќа другому.
Истите тие вакцинирани тенисери сега се ситат на судбината на Новак Ѓоковиќ ако не си знаел.
Автоматски споено мислење:

Во Грција почна да се бара 3 та доза:

Што очекуваш од младите? Искрено, од овие 17, 18, 19 годишни јас ретко сум сретнал бистро дете. Класични имбецили, инвалиди во мозокот, се уплашиле дека нема да можат да одат во кафич, па со трчање заминаа да се вакцинираат.
Имаме глупа младина, но сепак за пофалба сме балканците колку тешко се вакцинира народот (едвај 50%). Тие инвалидните глави што се сметаат за паметни (германци, французи, бринтанци... ) извакцинираа сѐ живо и диво, па кармата ги јаде.

Имаме глупа младина, но сепак за пофалба сме балканците колку тешко се вакцинира народот (едвај 50%). Тие инвалидните глави што се сметаат за паметни (германци, французи, бринтанци... ) извакцинираа сѐ живо и диво, па кармата ги јаде.
И кај нас отпорот повеќе доаѓа од онаа група што е 24, 25+, од овие малишаните 17-18 год. реално ретко можеш да начекаш бистро дете што го користи рационално мозокот, добар број се истрчаа есента кога се уплашија дека нема да можат да пијат кафе и тоа е се што треба да знаеме за нив. Има и едно такво детенце кое живее блиску до мене, па после втора доза кога се спружи 10 дена да не може да мрдни од кревет, имаше плач и лелек и полнење гаќи.

Од сите новогодишни прослави, само на таа ја кај што бев нема заразени hh. Се исплатеше изолацијата 5 дена во село. Буквално сите од мое опкружување се заразени или имаат симптоми. И вакцинирани и невакцинирани. Не знам точна бројка ама знам 30+ болни, од кои една девојка од денес е во болница со 39.5+ температура. Деновиве нема многу тестирање по приватни лабаратории, па бројката ќе стагнира. Да беа регулар работни денови сигурен сум дека ќе одевме по 5-6000 на ден.

Најголем кеиф ќе ми се направи доколку барем еден тенисер од вакцинираните што ќе учествува на турнирот заврши на терен како овој млад фудбалер:
Колку тажен живот имаш ти. Те замислувам ко некој саутпарк одвратен лик што фрустрациите ги лечи гневно лупајки по тастатура.

од каде информацииве? и од други имам слушнато дека до пролет ќе се укине, не знам дали од штаб муабети или само прогнози

Па поише се мои лични прогнози од тоа што читам и собирам информации.

aGd8mwZ_460s.jpg

...кога првите две дози на Спутник, а бустер доза Џонсон и Џонсон антиковид вакцина!

Јас се држам до онаа Наполеоновата..."Војската маршира благодарение на стомакот". Се она што е здраво е корисно за твојот имунитет, дури и тоа смутито од крастајци е многу поздраво од чоколади, слатки и тестенини. Ја користам плус лимон и ѓумбир. Портокали јадам доста често, или си цедам сокови. Аронија! Бразилски орев (1-2 дневно). Спанаќ! Цвекло! Морков! Јаболче! Си правам комбинации на салати (трупка+цвекло+морков+ѓумбир). Риба! Од зачини куркума и кари.
Значи силата на твојата војска е во твои раце.Ти си капетан на твоите војници!
Se to vo red no kakva e povrzanosta na edno smuti od krastajci so imunitetot.
Da mi recis kondicija, zdravo srce, itn itn sfakjam ali stvarno kakva vrska ima toa so imunitet ziti se.
Pa vo vakcinite ke stavaja ekstrakt od papaja so svezo cedeno cveklo namesto oslaben ili umrtven virus, bakterija.
P.s sto ako jas sum kapetan na moite vojnici ako tie se gusteri, a nasproti niv imam prekaleni vo borba veterani. Ke me zgazat kako sleper zaba.
P.s.s jas za razlika od vas trgnav po drug pat. Namesto neiskusni gusteri bildav prekaleni veterani, borbeno iskusni. Ne se pazev tolku, ostavav organizmot sam da se izbori so nastinki i drugi virozi, ne trcav odma po paracetamoli ili tamu neznam sto. Znaev da se izmrsulavam nekoj den, da odam so temperatura na rabota. Pijam, pusam, ne se hranam zdravo po vasi standardi tuku jadam sezonska i tukasna hrana. Imam rtka koja osven apce protiv glisti i kapki protiv bolvi( ova za nejze povekje) ,nema nekoj poseben tretmam, pa ete celo vreme sme vo kontakt. Znaci znae da si vlezi doma, da si spie na tepih, da me izligaj ko ke si dojdam od rabota itn itn a vo osnova e celo vreme nadvor se rasetava, rasprava so lokalni djukeli, deca i koj li uste ne.
I site varijanti gi pominav bez vakcina, bez nisto.
A rabotata mi e so neposreden kontakt so lughe, razlicni lugje sekoj den. Blizok kontakt.
I sega objasni mi ti mene kakva pomos bi imal od toa smutito od krastajci? To ne mi e jasno.

Последно уредено:
Трамп едвај крена глава, за три дена беше во белата куќа и у кампања :icon_lol:

Од сите новогодишни прослави, само на таа ја кај што бев нема заразени hh. Се исплатеше изолацијата 5 дена во село. Буквално сите од мое опкружување се заразени или имаат симптоми. И вакцинирани и невакцинирани. Не знам точна бројка ама знам 30+ болни, од кои една девојка од денес е во болница со 39.5+ температура. Деновиве нема многу тестирање по приватни лабаратории, па бројката ќе стагнира. Да беа регулар работни денови сигурен сум дека ќе одевме по 5-6000 на ден.

Колку тажен живот имаш ти. Те замислувам ко некој саутпарк одвратен лик што фрустрациите ги лечи гневно лупајки по тастатура.
Многу ти е попаметно да си ја гледаш твојата работа и да го спасиш твојот Вардар од влашкото криминално лоби отколку да се замараш со мене.

Проблемот е исти права за сите. Мерките ко мерки може да се критизираат ама ако важат треба да се почитуваат. Држава како Австралија не може да си дозволи при толкав внатрешен гнев да прави исклучоци, барем вакви јавни.
тоа е на ниво на исламските држави, каде е за сите задолжителен и хиџаб и сунет, нема сакам избор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom