Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Темава НЕ е вакцинација, туку општа тема за ковид.
Имаат "професионалците" друга тема посериозна тема, ама па таму нешто ги нема.:toe:

Не може да барате банирање или да тропате глупости како влијаело тоа на психата кај другите, кога од март 2020 па до сега истите што сега обвинуваат, сеат страв од смрт. Кој ќе бил позитивен наебал. Вашето беше и е поопасно по психата, така да погледнете се сами во огледало и размислете за нареден пат, дали ќе дозволите да бидете насамарени. :гик:

Јас да напишев месец декември балканот ќе го тресат земјотреси, ќе се сметаше за ширење на страв меѓу народот, ама вашето што го пишувавте дека луѓе по улици ќе умираат, при тврдење од научници за смртност од 0.2%, никому ништо. Некои од топките дури и напишаа дека вакцните имале штетни последици, ама поголема била користа, а некои дека може да биле тригер, што исто така за некој помлад од 50г, може да го исплаши и да му сјебе психата.

Може да плачете дека на нож некој ве начекува, но вие тоа го правите од март 2020 и сеуште го правите. Нормално е сега да ви биде возратено, па издржите до на лето 2022 и нема веќе да е интересно да се збори за ковид. :D

Стефус повторно во форма :aplauz:
Мислеше ќе направиш уште пари па се вработи во ЦЈЗ. Виде нема за тебе и си замина. На форумов пари не добиваш, ама совети делиш... сигурно од што сме ти многу драги :D
За ковид многу малку пишувам пројде тој воз. Повеќе ми е интересно за берза. Со тоа шајзе не се занимавам веќе.
Автоматски споено мислење:

Темава НЕ е вакцинација, туку општа тема за ковид.
Имаат "професионалците" друга тема посериозна тема, ама па таму нешто ги нема.:toe:

Не може да барате банирање или да тропате глупости како влијаело тоа на психата кај другите, кога од март 2020 па до сега истите што сега обвинуваат, сеат страв од смрт. Кој ќе бил позитивен наебал. Вашето беше и е поопасно по психата, така да погледнете се сами во огледало и размислете за нареден пат, дали ќе дозволите да бидете насамарени. :гик:

Јас да напишев месец декември балканот ќе го тресат земјотреси, ќе се сметаше за ширење на страв меѓу народот, ама вашето што го пишувавте дека луѓе по улици ќе умираат, при тврдење од научници за смртност од 0.2%, никому ништо. Некои од топките дури и напишаа дека вакцните имале штетни последици, ама поголема била користа, а некои дека може да биле тригер, што исто така за некој помлад од 50г, може да го исплаши и да му сјебе психата.

Може да плачете дека на нож некој ве начекува, но вие тоа го правите од март 2020 и сеуште го правите. Нормално е сега да ви биде возратено, па издржите до на лето 2022 и нема веќе да е интересно да се збори за ковид. :D

Стефус повторно во форма :aplauz:
Мислеше ќе направиш уште пари па се вработи во ЦЈЗ. Виде нема за тебе и си замина. На форумов пари не добиваш, ама совети делиш... сигурно од што сме ти многу драги :D
Поефтино е на форум од на психијатар.

Последно уредено:
За ковид многу малку пишувам пројде тој воз. Повеќе ми е интересно за берза. Со тоа шајзе не се занимавам веќе.
Автоматски споено мислење:

Како тоа пројде... сакаш да кажеш нема веќе опасност од ковид и неговите мутанти?

Не знам што ти значеше ова напишаново, форумов е поевтина варијанта за многу работи, но некогаш некој пост може многу да скапо да ти испадне.

Како тоа пројде... сакаш да кажеш нема веќе опасност од ковид и неговите мутанти?

Не знам што ти значеше ова напишаново, форумов е поевтина варијанта за многу работи, но некогаш некој пост може многу да скапо да ти испадне.
Си тресам глупости кога ми е досадно.
Ковидот е уште опасен ама пополека ќе се среди. Сега оди од класична зооноза кон антропоза. Така да ќе биде помалку смртоносен. Вакцинацијата е најбитна алатка кон решавање на состојбата.

Си тресам глупости кога ми е досадно.

АКо е само кога ти е досадно, супер си, некои цело време тресат глупости.

Секако дека вакцинацијата е најбитна, нели така сите претходни пандемии завршиле.

АКо е само кога ти е досадно, супер си, некои цело време тресат глупости.

Секако дека вакцинацијата е најбитна, нели така сите претходни пандемии завршиле.
СЗО вика за окулу година дена ќе заврши ако не и побрзо.

Јасно де, со апче за 7 дена, без апче за недела дена. Овој пат најверојатно ќе погодат и нема да менуваат изјавите.

Дечки не ми е поентата да се карам и расправам со вас. И покрај тоа што поединци ме дочекуваат на нож, се трудам ете да игнорирам. Не за мене, мене воопшто не би ми влијаело тоа што го зборат на темава. Јас најдобро си знам како треба да постапам на темава вакцинација. А и во дебатите, секогаш се трудам да не интерферирам со одлуките на соговорникот.
Кремче, никогаш не сакам да се карам со тебе, вообичаено ти ме караш и велиш дека сум бил антиваксер. :(

Дури и ти дадов слатка понуда, иако знаев дека ќе ја одбиеш. Иницијалната идеја ми се врти околу потребата, а не околу штетноста на самата вакцина.

Овие прашања се и од лична, но и од општествена природа. Секако дека ти си одлучуваш дали ќе примиш незадолжителна вакцина, исто како онаа за сезонски грип која ја примаат мал број на граѓани. Тоа е личната компонента и никој не смее да биде дискриминиран врз таа основа. Општествената компонента може да се гледа и во степенот на имунизација, но и во самоволието на власта. Кога ќе заврши кругот? Кај мене старите дефинитивно ќе си примат трета доза, другите никој. Немаат ниту желба, ниту интерес. И кај нас состојбата е ок, во Европа се случува класичен фашизам. Двојновакцинираните ги губат правата само затоа што одбиваат бустер доза во името на јавното здравје, а притоа не се наметнува прашањето за потребата на таа бустер доза! Што ако некој има доволен број антитела? Што ако некој и прележал и е двојно вакциниран? Па и да не е, тоа е негов проблем!

Плус ни тука нема воедначен научен конзензус дали треба коктел, дали она што ти го примил претходно или исклучиво Фајзер! Ова кај нас не е наука, туку самоволие. И смени го "наука" со "власт" и ќе добиеш идентична пирамидална структура.

Науката последниве пар децении е класична демократија, одлуките се носат по пат на гласање! И дали треба тие тела, за кој никогаш никој граѓанин не гласал, да носат препораки и одлуки кои владите, по наметнат надворешен притисок, мора слепо ги следат? Нормално дека не. Мислиш на власта и одговара да има било каква форма на рестрикции? Не. Губат политички поени.

Прави што ти е волја, не ми се нервирај, се надевам дека ќе поминеш лесно и те канам во Литература во 2022. Сакам да бидеш дел од идниот книжевен предизвик (кој наскоро ќе започне) :backa:

Дај боже да е така, нека заврши ова лудило и да не се повтори...но, една работа ме мачи, дали и кога ќе ја снема пандемијава, ковид сертификатите ќе бидат обавезителни!??
Многумина се вакцинираа само за да можат да патуваат, да шетаат, а не дека се плашеа од вирусот.

Дај боже да е така, нека заврши ова лудило и да не се повтори...но, една работа ме мачи, дали и кога ќе ја снема пандемијава, ковид сертификатите ќе бидат обавезителни!??
Многумина се вакцинираа само за да можат да патуваат, да шетаат, а не дека се плашеа од вирусот.
Што е проблемот кога ќе помине пандемијата нормално нема да требаат више а и сега ги бараат само ако ситуацијата е густа.

Што е проблемот кога ќе помине пандемијата нормално нема да требаат више а и сега ги бараат само ако ситуацијата е густа.
Живи били па видели, дали ќе биде така или ќе морам, нажалост еден ден и јас да одам на вакцинирање.:(

Живи били па видели, дали ќе биде така или ќе морам, нажалост еден ден и јас да одам на вакцинирање.:(

Па појди намали си ја маката да не му ја думаш повеќе.

Тоа не знам сигурно. Но многу држави и сега бараат сертификати за вакцинација од други болести за влез така можно е трајно за патување да се потребни.

Пишав еднаш, неможам, стравот е преголем, а имам антитела :toe:
постирав еден линк до сериозна тема на фб каде одговараат главно тројца доктори (Пановски, Даниловски, често и Беќаровски), а има и други доткрои повремено. Најдобро прашај си според количина на антитела, ако не ти е за патување надвор. Нормално, потоа консултирај си се и со твојот доктор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom