Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
оффф мислев дека ке кажете нешто попаметно али ајде да одоговорам и на ова да не се љутите
Ти како и многу други симаптизери на клубови од Италија имате проблем со авторитет.Значи за тие што не знаат(или ваш случај глумат мутави)ФИФА е највисоко тело во Светот на фудбалот и како таква го назанчила тоа ''турнирчето'' како официјален турнир на најдобрите од сите континенти на земјинава топка....
Ти поткопуваш тука чист и регуларен турнир каде што се нема случено ни скандал ни криминал и никој не лета во низок ранг капираш??
Од друга страна јас како навивач на Милан и било кој друг имам секакво прво да немам доверба во Серија А која е склона на криминал и ради твојот клуб важеше за нерегуларна и нормално дека на скалата не квалитет најниско котира единснтвено нешто што ја држи Италија конкутентна и актуелна во Светскиов клупски фудбал е Милан така било е и ке биде без разлика дали тебе и Јове и оној напатенион Лаицијал тоа ве боли...
1. Ако ме нема фатено некоја амнестија и турнирчето во Дубаи беше под лиценца на Фифа. Ама ајде да збораме за вредноста на то твоето турнирче. Објективно гледано таму се оди за да се потврди титулата европски првак (како се освојва истата досега имам кажано неколку пати на темав и не планирам да повторувам) бидејќи конкуренцијата од другите контитненти е повеќе од смешна. Некој ќе почни да ми кажва приказни дека од тие клубој идат идните ѕвезди во европа па за да не ми реплицира некој нека се замисли колку ѕвезди идат 2-3 од истиот тим? Значи се сведва на натпревар 11 ѕвезди на европскиот претставник против 3+8 кај американскиот. То е отприлика на рамниште со составите шо играат во купот.
2. Збораш за чист и регуларен фудбал а твојот тим бил замешан 2 пати во таков криминал.

ЈуБентус или нагалено ЈуБе :pipi:
Важи. КАжи уште да не имаш некоја желба за реклама да му залепиме на дресот. Пример. Слика од морати и неговото мај прешс трофејче.

Ај расправањето настрана да се вратам на фудбал. Гледам на телевизија НАполи-Лацио се во купот. Колку заврши првиот меч? Дури да ја отворам онаа страната на Фигц ќе заврши мечот.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.173
1. Ако ме нема фатено некоја амнестија и турнирчето во Дубаи беше под лиценца на Фифа. Ама ајде да збораме за вредноста на то твоето турнирче. Објективно гледано таму се оди за да се потврди титулата европски првак (како се освојва истата досега имам кажано неколку пати на темав и не планирам да повторувам) бидејќи конкуренцијата од другите контитненти е повеќе од смешна. Некој ќе почни да ми кажва приказни дека од тие клубој идат идните ѕвезди во европа па за да не ми реплицира некој нека се замисли колку ѕвезди идат 2-3 од истиот тим? Значи се сведва на натпревар 11 ѕвезди на европскиот претставник против 3+8 кај американскиот. То е отприлика на рамниште со составите шо играат во купот.
2. Збораш за чист и регуларен фудбал а твојот тим бил замешан 2 пати во таков криминал.
Дали мене флешови ме удираат или ова истово го објаснував и сабајлево на некој....bik
Разбери ја ФИФА како авторитет и престани да ги намтнуваш твоите незаоволнички ставови не се битни ни релевантни исто како и глаасот на Јувентус во светскиов фудбал ако ФИФА рекла дека е тоа официјален турнир официјален е и крај точка!!
Милан да бил вмешан ама разликата е што Милан е супериорен таму каде што немало скандал знаеш каде е тоа??Таму кај Одл Трафорд малце подесно негде 2003 конташ...таму е чист и регуларен фудбалот и таму Јувенстус е безгласна буква дали поради тоа што нема криминал или не не знам....
Без успесите на Милан Италијанскиот фудбал ке биде на рамниште на Португалиски,Грчки и Норвешки свати го тоа затоа е најголем не ради твоите 27 титули и Звезда има 25 и Ренџерс имаат 50 и Олимпиакос има 30 па еве и ги исти се со Јувентус по тоа со таа разлика што Јувентус игра во лига што е популарна ради Милан
Евентуалниот нареден пост обмисли го убаво и гледај да не како овој што го скалпаше скоро саат време а испадна булшит јас сега идам да легнам станат сум од 06 па утре ке пробам пак да ти дотерам памет колку и да тоа се чини неможно

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Ве читам ве читам и никако да се решам да постирам, ама овојпат морав. Темата е италјанско првенство, не е Лига на Еврпоски Шампиони, а како што можам да забележам, сите Миланези само за нивните настапи и освојува во ЛШ се фалат. Ау да заборавив, само со тоа можат, немаат други успеси. :tapp: Браво за нивните успеси во Европа и светот, ги поштувам за тоа, секоја чест. Но, со која игра сезонава се фалите? Со 12 место на табелата? Со одличните резултати со Емполи, Парма, Торино, Палермо, Катанија? Со кои играчи може да се пофалите освен со средниот ред, кој целосно го почитувам? Со Џилардино? со Фавали? со Дида? Со Сержињо? Со Шимич? :uvo:

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Во Серија А пак имаш екипи на кои можеш кога сакаш да им ги плескаш газињата:

Наполи
Аталанта
Катанија
Џенова
Парма
Ливорно
Лацио
Торино
Емполи
Сиена
Реџина
Каљари

12 екипи. На овие го давате максимумот.
Ти овие шо ги кажа ко ќе почни тимот за кој шо навиваш да ги "плеска" тогаш клавај ги во ваква листа. Лично НИЕДЕН тим не потценувам, па дури ни Беневенто кој шо игра Italy C2C лига, пошо сето ова е фудбал. Едноставно е. А за "Миланезите", Одете шлакајте ги Обединети Арапски Емирати.:pos2:

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Ве читам ве читам и никако да се решам да постирам, ама овојпат морав. Темата е италјанско првенство, не е Лига на Еврпосли Шампиони, а како што можам да забележам, сите Миланези само за нивните настапи и освојува во ЛШ се фалат. Ау да заборавив, само со тоа можат, немаат други успеси. :tapp: Браво за нивните успеси во Европа и светот, ги поштувам за тоа, секоја чест. Но, со која игра сезонава се фалите? Со 12 место на табелата? Со одличните резултати со Емполи, Парма, Торино, Палермо, Катанија? Со кои играчи може да се пофалите освен со средниот ред, кој целосно го почитувам? Со Џилардино? со Фавали? со Дида? Со Сержињо? Со Шимич? :uvo:
Ти бе пиле прочитај ги уште еднаш постовите, очигледно не ги имаш прочитано со внимание.

Ти овие шо ги кажа ко ќе почни тимот за кој шо навиваш да ги "плеска" тогаш клавај ги во ваква листа. Лично НИЕДЕН тим не потценувам, па дури ни Беневенто кој шо игра Italy C2C лига, пошо сето ова е фудбал. Едноставно е. А за "Миланезите", Одете шлакајте ги Обединети Арапски Емирати.:pos2:
Трпение спасение. Немој да се секираш, аман!!! Сите ќе ги плеска!!!

Имам еден пропуст направено. Требаше и Сампдорија да влезе на оваа листа.
Па можевме после да ја викаме хм... Како!?!

Црната Боки 13 листа???

Не не, не ми се допаѓа.

Некој предлог?

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.573
Поени од реакции
5.579
Прво дома да се докажеш па после надвор ќе може да одиш!
Што ? втори сме во титули во Сериа А за надвор да не зборимо парче , смо ги победиле Манчестер,Ливерпул,Бока,Баерн сеа Арсенал се на ред штета што вие неможете ни грцине да ги тепате
А вие со пензионерската задруга можите да се фалите??
Можеме си слушнал за титули , број ги број никако да ги изброеш :bonjour:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Црната Боки 13 листа???

Не не, не ми се допаѓа.

Некој предлог?
Не е фер да се игра мајтап со условно речно послабите екипи во Сериа А.. и плус Сампдириа сигурно не е една од нив..
Ако гледаме според позиција на табела милан е 9ти од зади.. значи е во "твојата" 13ка.. Загуби или изваде само бод со пола од нив..
Да не ме сватиш погрешно.. реков јас и погоре дека Милан е голем клуб, лани беше и прв во лига на шампиони, само сакам да ти кажам дека не е фер да се потценуваат другите клубови бидејќи имаме тука фанови на различни клубови..

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Дали мене флешови ме удираат или ова истово го објаснував и сабајлево на некој....bik
Разбери ја ФИФА како авторитет и престани да ги намтнуваш твоите незаоволнички ставови не се битни ни релевантни исто како и глаасот на Јувентус во светскиов фудбал ако ФИФА рекла дека е тоа официјален турнир официјален е и крај точка!!
Милан да бил вмешан ама разликата е што Милан е супериорен таму каде што немало скандал знаеш каде е тоа??Таму кај Одл Трафорд малце подесно негде 2003 конташ...таму е чист и регуларен фудбалот и таму Јувенстус е безгласна буква дали поради тоа што нема криминал или не не знам....
Без успесите на Милан Италијанскиот фудбал ке биде на рамниште на Португалиски,Грчки и Норвешки свати го тоа затоа е најголем не ради твоите 27 титули и Звезда има 25 и Ренџерс имаат 50 и Олимпиакос има 30 па еве и ги исти се со Јувентус по тоа со таа разлика што Јувентус игра во лига што е популарна ради Милан
Евентуалниот нареден пост обмисли го убаво и гледај да не како овој што го скалпаше скоро саат време а испадна булшит јас сега идам да легнам станат сум од 06 па утре ке пробам пак да ти дотерам памет колку и да тоа се чини неможно
Шо те удира не знам и не ми е гајле. Шо си зборал со другите ич не мие гајле и за то ќе ти зборам само за то шо ми збораш мене.

Значи:
1. Италија е светски шампион во Фудбал. То не придонесва ич за популаризирање на фудбалот?
2. Лига на шампиони се вика лига на шампиони шо значи е наменета за оние кои ја освоиле домашната лига (барем беше така до пред да ја до искомерцијализираат). мене ме мава некој флеш па почнувате во однос на оваа точка да ме потсеќате на некој.
3. ФАла многу за популаризирањето на италија. Се чудам како Фигц ви нема орден за благодарност даено. Дека 15 сезони по ред (скоро сите) јувентус беше учесник во финале полуфинале не е битно?

Се на се ми е гајле дали е популаризирана Серија А од некој или не. За то можи да си мислат телевизиите, спонзорите и сите кои ги боли.
Мене ме интересира да гледам добар фудбал. И поарно да ги гледам сиена или лацио отколку било кој англиски клуб.

ЗА крај еднаш спомнав и уште еднаш јасно повтори гарфилд.
ТЕМАВА СЕ ВИКА ИТАЛИЈАНСКО ПРВЕНСТВО.
Место да се фалиш со победи против некој клуб за кој ретко кој овде на темава има слушнато анализирај го ова
milan.JPG

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Не е фер да се игра мајтап со условно речно послабите екипи во Сериа А.. и плус Сампдириа сигурно не е една од нив..
Ако гледаме според позиција на табела милан е 9ти од зади.. значи е во "твојата" 13ка.. Загуби или изваде само бод со пола од нив..
Да не ме сватиш погрешно.. реков јас и погоре дека Милан е голем клуб, лани беше и прв во лига на шампиони, само сакам да ти кажам дека не е фер да се потценуваат другите клубови бидејќи имаме тука фанови на различни клубови..

Точно така!
Само треба Милан да ги одигра заостанатите натпревари, за да нема збунки. Тогаш ќе биде многу појасно, без разлика како и да завршат тие натпревари.

Таа листата беше направена за докажување на некои постови.

Шо те удира не знам и не ми е гајле. Шо си зборал со другите ич не мие гајле и за то ќе ти зборам само за то шо ми збораш мене.

Значи:
1. Италија е светски шампион во Фудбал. То не придонесва ич за популаризирање на фудбалот?
2. Лига на шампиони се вика лига на шампиони шо значи е наменета за оние кои ја освоиле домашната лига (барем беше така до пред да ја до искомерцијализираат). мене ме мава некој флеш па почнувате во однос на оваа точка да ме потсеќате на некој.
3. ФАла многу за популаризирањето на италија. Се чудам како Фигц ви нема орден за благодарност даено. Дека 15 сезони по ред (скоро сите) јувентус беше учесник во финале полуфинале не е битно?

Се на се ми е гајле дали е популаризирана Серија А од некој или не. За то можи да си мислат телевизиите, спонзорите и сите кои ги боли.
Мене ме интересира да гледам добар фудбал. И поарно да ги гледам сиена или лацио отколку било кој англиски клуб.

ЗА крај еднаш спомнав и уште еднаш јасно повтори гарфилд.
ТЕМАВА СЕ ВИКА ИТАЛИЈАНСКО ПРВЕНСТВО.
Место да се фалиш со победи против некој клуб за кој ретко кој овде на темава има слушнато анализирај го ова
Прегледај го приврзокот 4595

Баш ќе биде интересно. Според ова Сампдорија и Катанија одат во ЛШ.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Во Серија А пак имаш екипи на кои можеш кога сакаш да им ги плескаш газињата:

Наполи
Аталанта
Катанија
Џенова
Парма
Ливорно
Лацио
Торино
Емполи
Сиена
Реџина
Каљари

12 екипи. На овие го давате максимумот.
Well... претпоставувам дека на пола од екипиве сте им попуштиле. Убаво, да не се борат за испаѓање. Ми се допаѓа тактиката...

Milan - Napoli 5-2
Atalanta - Milan одложена
Milan - Catania 1-1
Genoa - Milan 0-3
Milan - Parma 1-1
Milan - Livorno одложена
Lazio - Milan 1-5
Milan - Torino 0-0
Milan - Empoli 0-1
Siena - Milan 1-1
Reggina - Milan одложена
Cagliari - Milan 1-2

Ако резултатите се моја грешка. Се извинувам.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Точно така!

+ имаш неколку пропусти.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Баш ќе биде интересно. Според ова Сампдорија и Катанија одат во ЛШ.
Бате табелата е напраена од резултатите на домашен терен. Ако милан не се среди догодина ќе треба да ќути место да се фали со лига на шампињони. Штета шо катанија и сампдорија имаат онаков скор само дома. (уф да не ги заречам вториве)

п.с. да не заборам. пола сезона се крстите во тој „месијата“ шо ти е за аватар клаен.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Бате табелата е напраена од резултатите на домашен терен. Ако милан не се среди догодина ќе треба да ќути место да се фали со лига на шампињони. Штета шо катанија и сампдорија имаат онаков скор само дома. (уф да не ги заречам вториве)
Кај е тоа догодина?

Уф не се гледа од тука.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom