Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ај сега од моја гледна точка, накратко:

Во моментов, Интер е појак од Милан, Рома, Лацио и сите во Италија.
Историски гледано, Милан е најтрофеен и од секогаш бил појак од Интер, Рома, Лацио и сите во Италија.

Интер ги прибра Ибра и Виеира (имав Виери напишано, грешка во чекори) од Јуве коа го шутнаа во Б, се појача плус и е најјак. Милан има постари играчи, кои веќе немаат сили за два фронта. Со Пато, според мене почнува процесот на подмладување на тимот и враќање на старите патеки.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212

Историски гледано, Милан е најтрофеен и од секогаш бил појак од Интер, Рома, Лацио и сите во Италија.

Интер ги прибра Ибра и Виери од Јуве коа го шутнаа во Б, се појача плус и е најјак. Милан има постари играчи, кои веќе немаат сили за два фронта. Со Пато, според мене почнува процесот на подмладување на тимот и враќање на старите патеки.
Фантом...историски гледано, Јувентус е најтрофеен во Италија!!
Далеку од тоа дека Милан бил одсекогаш најјак во Италија...види титули!

И Интер ги прибра Ибра и Виеира, не Виери. :haha:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

Интер ги прибра Ибра и Виери од Јуве коа го шутнаа во Б, се појача плус и е најјак. Милан има постари играчи, кои веќе немаат сили за два фронта. Со Пато, според мене почнува процесот на подмладување на тимот и враќање на старите патеки.

ООО ама ме изнасмеа.:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
И Fantom_oh ги има побркано работите.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177

Значи пак со истите приказни а?
Вака сеа.. Историски гледано кога веќе така сакате..
Милан не е најтрофеен туку Јувентус.. Милан не бил секогаш појак од Интер туку според бројот на титули е за 2 титули подобар! И ајде да гледаме и од друга гледна точка.. Интер е подобар во меѓусебните натпревари.. Милан 2 пати испаднал во Сериа Б а Интер е единствен кој играл само во Сериа А!

И да не се расправаме повеќе за минатото.. нема смисла повеќе да дискутираме за тоа...
Јас ќе се сложам со росониерка, Милан лани беше најдобар во светот а Интер во Италија и тоа е факт!
Останува да видиме што ќе биде оваа сезона..

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
После скандалот, Јувентус не го бројам во клубови. Како шо глеате, кога набројував кој од кого е појак, не е спомнат. :)

Јас, без нервози. :)

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
И за тебе имам разбирање синко знам дека не ти е лесно и мене да ме силуваа дома пута пет ке се фатев и со црни ѓавол против силувачите затоа уживј си еве тапшање од мене а од Милан си добри исто Та ама шлање:bilokojzbor;
Да си зачување ниво на паметна раја овде без тензии никој никого нема да убеди ви ништо доволно е што ке ни се чуе миселењето(без разлика какво е) утепаме време и ке се насмеме.
Ај сеа и за тебе посебно пак ќе повторам:Значи,ЈА овде потпишан како Crashoveride не ги мразам Милан ради што го победиле Лацио дома со 5:1 ама очигледно ти не читаш постови што сум ги пишал ја.Си имам свои причини што за мене милан е анти фудбалска екипа.
И нормално дека неможеш на никој од нас што навива за некоја екипа одредено време.На пример,ја навивам за Лацио 10 години и ја нема таа сила што ќе ме убеди да признаам дека постои екипа што е појака од мојата.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Ај сеа и за тебе посебно пак ќе повторам:Значи,ЈА овде потпишан како Crashoveride не ги мразам Милан ради што го победиле Лацио дома со 5:1 ама очигледно ти не читаш постови што сум ги пишал ја.Си имам свои причини што за мене милан е анти фудбалска екипа.
И нормално дека неможеш на никој од нас што навива за некоја екипа одредено време.На пример,ја навивам за Лацио 10 години и ја нема таа сила што ќе ме убеди да признаам дека постои екипа што е појака од мојата.
Само така. Таквите како тебе се ценат. Што се однесува до Лацио хм... Точно е дека нема во светот подобар тим од нив.:tapp: :tapp: :tapp:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.573
Поени од реакции
5.579
А кај прочитавте дека пишал најтрофеен во СЕРИА А или ИТАЛИЈА си кажува општо може :)
на Fantom_oh мислам

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
После скандалот, Јувентус не го бројам во клубови. Јас, без нервози. :)
Важи бе како сакаш да го крстиме? Гулабарско здружение? Можи?
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
п.с. Сите шо ги наброја и шо се расправате можите да му се фатите за ....

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.573
Поени од реакции
5.579
А вие од Јуве со што можете да се пофалите освен дека сте најтрофеен клуб во Италија ?

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
А да а како се оценува кој е најтрофеен во светот ?
Во серија А има 38(?) натпревари и треба на сите на играш максимално, а не во ЛШ да си играш со глупи екипи до полуфинале (среќа во ждреб, секоја година?)

А да Фантом, ти може да не го сметаш Јувентус за клуб, али неможеш да ја смениш историјата која све си кажува. За останатите титули кој ги освоил Јувентус никој не докажал дека се неправилно освоени, затоа не им се одземени. Исто како што никој не докажал дека титулите на останатите клубови кој освоиле титули во Сериа А/ЛШ се неправилно освоени.

п.с Мала работа е да си најтрофеен во Италија ? :pos2:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
А вие од Јуве со што можете да се пофалите освен дека сте најтрофеен клуб во Италија ?
Како за тебе Миланез. Дека сме поуспешни во меѓусебните средби. Доволно ти е?

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Важи бе како сакаш да го крстиме? Гулабарско здружение? Можи?
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
п.с. Сите шо ги наброја и шо се расправате можите да му се фатите за ....
:pos2::pos2:Да си жив ме изнасмеа.Шаховски клуб јувентус!:pos2:Замислете ги буфон и недвед како седат на Деле Алпи и играат шах и прават гримаси за мислење ко да имаат опстипација,тивка атмосфера,а надвор чекаат навијачите.:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.573
Поени од реакции
5.579
Ако си добар биди добар во цел свет а не само дома . . .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom