Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
А да а како се оценува кој е најтрофеен во светот ?
Во серија А има 38(?) натпревари и треба на сите на играш максимално, а не во ЛШ да си играш со глупи екипи до полуфинале (среќа во ждреб, секоја година?)

Во Серија А пак имаш екипи на кои можеш кога сакаш да им ги плескаш газињата:

Наполи
Аталанта
Катанија
Џенова
Парма
Ливорно
Лацио
Торино
Емполи
Сиена
Реџина
Каљари

12 екипи. На овие го давате максимумот.

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114

Наполи
Аталанта
Катанија
Џенова
Парма
Ливорно
Лацио
Торино
Емполи
Сиена
Реџина
Каљари

Ќе ве замолам да го тргнете името на Лацио од оваа листа зошто очигледно се заборава брзо до лани кој кому плескаше газиња.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212

Наполи
Аталанта
Катанија
Џенова
Парма
Ливорно
Лацио
Торино
Емполи
Сиена
Реџина
Каљари

Ај те молам не се истакнувај...

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Ќе ве замолам да го тргнете името на Лацио од оваа листа зошто очигледно се заборава брзо до лани кој кому плескаше газиња.
По се изгледа Лацио оваа сезона ќе биде во топ 10 екипите што ќе се борат за опстанок. Затоа и стојат на таа листата.

Ај те молам не се истакнувај...
Истакнав за да се потврди спротивното од тоа што ти го тврдиш.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

Наполи
Аталанта
Катанија
Џенова
Парма
Ливорно
Лацио
Торино
Емполи
Сиена
Реџина
Каљари

Некој неможи нив да му ги плеска па се фали со шахтјор,селтик,бока,камиказијама ....

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Некој неможи нив да му ги плеска па се фали со шахтјор,селтик,бока,камиказијама ....
Точно така. Не ги наплескавме италијанските клубови, па затоа игравме со Бока и пак ќе играме со Бока ако треба.

CrashoverRide

Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
По се изгледа Лацио оваа сезона ќе биде во топ 10 екипите што ќе се борат за опстанок. Затоа и стојат на таа листата.

Истакнав за да се потврди спротивното од тоа што ти го тврдиш.
Друго ми беше поентата очигледно не ме сфати.Ако веќе го ставаш Лацио на таа листа,треба Милан да биде прв зошто колку што знам ја 2 пати лани и еднаш годинава беше практично сомелен од Интер.Затоа боље ти е да не правиш некои вакви листи.

Се утепаа од фалење го тепале Ред Драгонс или нешто слично...:pos2::pos2:Е браво бе!!

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Ти бе ти!!!

За кого навиваш? За Лацио или Интер?

+ тоа како навивач на Лацио со што можеш да се пофалиш?
Со една титула во Серија А?
Или пак со тоа дека Лацио е екипа која го скрши мразот и успеа да издржи во Сериа А неколку сезони со ред?

CrashoverRide

Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Ти бе ти!!!

За кого навиваш? За Лацио или Интер?

+ тоа како навивач на Лацио со што можеш да се пофалиш?
Со една титула во Серија А?
Или пак со тоа дека Лацио е екипа која го скрши мразот и успеа да издржи во Сериа А неколку сезони со ред?
2 титули има Лацио во лигата фала богу има со што да се пофалиме не сме без ич.Иначе сум само за Лацио ама кога ме провоцира некој знам да му кажам 2-3 лафа што се вика за да го замолкнам.Убаво реков Лацио да не ми го мешате таму со тие некои гускици.За голем клуб навивам и прво измиј си ја устата пред да збориш нешто против него.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Тогаш ако не можеш со Лацио да не зачутиш нас Миланезите, уствари не си достоен... Чути си!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.336
Поени од реакции
6.018
После скандалот, Јувентус не го бројам во клубови. Како шо глеате, кога набројував кој од кого е појак, не е спомнат. :)

Јас, без нервози. :)
Хехе, Фантом без навреди ама што е Јувентус летечка чинија??

А вие од Јуве со што можете да се пофалите освен дека сте најтрофеен клуб во Италија ?
А вие со пензионерската задруга можите да се фалите??

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.173
Тамн си помислив дека ке има раат денес после ''епската'' расправија со Јове_Бт еве ти од нигде никаде дојдоа симатизерите на Јувентус и што е најсмешно на Лацио силуваните деца да шиткаат сила...Ајде да не должам до бескрј само ке го цитирам една реченица која многу ми се присвиѓа
''Драги гледачи го следите најквалитетното првенство на светот на Телма телевизија бидејки Италија е Светски Шампион Милан е актуелен Евроски и Светски Шампион и во нивните редови игра најдобриот играч на светот Кака''-Бранко Илиевски на Милан-Интер
Ве молам вас експерти најдете го клубот во изјвава или подобо пробејте да си ги најдете своите клубови...е затоа е синковци Милан најголем употребете ја логитата иако ви е поматена од љубов кон својот клуб и зависта према Милан

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
''Драги гледачи го следите најквалитетното првенство на светот на Телма телевизија бидејки Италија е Светски Шампион Милан е актуелен Евроски и Светски Шампион и во нивните редови игра најдобриот играч на светот Кака''-Бранко Илиевски на Милан-Интер
Кој к.. фактор е па овај навивачот на интер да го слушам. Го гледам Италијанското првенство поради стилот на игра а не за оваа глупост.
Ми е гајле како поминал некој на некое турнирче во Дубаи или Токио или кај и да е. Овде збораме за Италијанско првенство. А за таму ... Нема потреба да вадам статистики и да ви докажвам кој е кој, добро освен за некои фантоми можам да препорачам да поминат бејзик курс кај тетка Вики.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.173
Кој к.. фактор е па овај навивачот на интер да го слушам. Го гледам Италијанското првенство поради стилот на игра а не за оваа глупост.
Ми е гајле како поминал некој на некое турнирче во Дубаи или Токио или кај и да е. Овде збораме за Италијанско првенство. А за таму ... Нема потреба да вадам статистики и да ви докажвам кој е кој, добро освен за некои фантоми можам да препорачам да поминат бејзик курс кај тетка Вики.
оффф мислев дека ке кажете нешто попаметно али ајде да одоговорам и на ова да не се љутите
Ти како и многу други симаптизери на клубови од Италија имате проблем со авторитет.Значи за тие што не знаат(или ваш случај глумат мутави)ФИФА е највисоко тело во Светот на фудбалот и како таква го назанчила тоа ''турнирчето'' како официјален турнир на најдобрите од сите континенти на земјинава топка....
Ти поткопуваш тука чист и регуларен турнир каде што се нема случено ни скандал ни криминал и никој не лета во низок ранг капираш??
Од друга страна јас како навивач на Милан и било кој друг имам секакво прво да немам доверба во Серија А која е склона на криминал и ради твојот клуб важеше за нерегуларна и нормално дека на скалата не квалитет најниско котира единснтвено нешто што ја држи Италија конкутентна и актуелна во Светскиов клупски фудбал е Милан така било е и ке биде без разлика дали тебе и Јове и оној напатенион Лаицијал тоа ве боли...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom