Леле бе дури сега го видов копуков. Пардон, твоја висост, чунки од редење паркет немам време соодветно да реплицирам и да видам кој кај ме означил.
Тоа е проблемот на таа 2ца до 3ца млада елита (со родители олигарси од 90ти) што остана во Мкд и сака да се теши со тоа, дека сите што сме заминати по странство сме на градилиште. А во суштина има пеколно dull монотон однапред пропишан, до детали предодреден живот, често пати и договорен брак (ова го слушнав последно пред да си заминам, од деца ги договараја да си планирале за на долг рок) и затоа молат бога да се стават со вистински човек. Некој, кој можда имал rough ride, ама сепак го направил најдоброто од себе и сега е на место на кое што бедната испувана елита не можи ни да си го замисли ни во Хемероскопиум имагинативни соништа. Ироничен е животот зар не. Тоа го прави и интересен.
За колешката од Осло, типката грилуваше и по 80 Њујоршки стека, од мерак за луѓето во својот хотел иако лесно можеше да најди и имаше персонал што би го направил тоа за неа. Пак имаше 4 коли, приватно езеро, апартман во Мајами. Од последниов ми пиша во Февруари, мејлот гласеше на тема дека вон сезона плива неколку сесии од 40 метри. Ме потсети и дека понудата да се вратам - ми важи, кога сакам.
Таа е разликата меѓу Америчка и Европска Елита. Во Америка нема страм од работа. Само гадење кон таквите ко тебе. Од мене имаш уште едно солидно: не пробувај со елитистичко пување и омаловажување да го нарушиш мојот систем на вредности, пуши кур!
kakov opinok si ti cudo edno... pa uste eliti sporeduvas