Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Другарче, на ова дерби во воз поделивме ако не се лажам 650 карти... на железничка 30 тина најмалку не чекаа Чкембари. Знајш вашите напади од шо се состоеа??? На одење на стадион, 3 коли ако добро паметам застанаа да се тепат со "опашката" од колоната, али нагазија "фина" екипа, потоа 3,4ца во паркот пред утакмица фрлија камења, до дома ги бркавме, во зградите им влеговме, на утакмица упаднавте на терен пробавте со редарот за бајракот(секоја чест, обид е обид), после утакмица 200 можи ваши беа, не знам бројка точна јуриш со камења кога ви завршија истите, 1 остана да се тепа,знаете како помина. Пред железничка некое бркање и то е то.
Али дерби, според мене најдобро досега.

Тие три коли (ако мислиш кај стоковна куќа мост подвозникот накај мостот) немаа намера да ги нападнат Чкембари туку лупаа неколку шиптaри што пробаа да ги украдат знамињата од колите а не очекуваа дека тие во колите имаат еден куп стаклени флаши пиво и желба за тепање со шипци :D
Па ситуацијата некако се префрли кај опашката на Чкембари од двајца тројца кои залутаа натака. Мислам дека тие од колите не беа дел од Комити.

Del od komiti bea, sluckata beshe pred mostot goce delcev nas ne svrtija desno pozadi vodovod a deckite so kolata odea sprema vlada, dobro lupanje bese to nemase mnogu policija samo 3/4 zelki. Na beganje sluckata vo park kaj Zabar , se pustija komiti od kaj zgradite i tocno jade toj ruke na ruke chisti , sho maler ke bese go pogodi najnezgodnio :D Drug pogolem problem bese i nedojde do poke lupanje , vodata , cel park bese utopen dali cevka imase puknato ili prskalkite neznam ama vo ta temnica nikoj ne vide i site ispozaglavivme na nekoj patikite mu ostanaja zasekogash tamu:ROFLMAO: 800-1000 luge bevme voedno najmasovnoto gostuvanje vo Makedonija

И ние имавме инцидент (фрлање камења) со нив негде кај подвозникот, некој претходно спомна дека сме бегале, паѓале со транспарентите дали мислеше на ова место пошто да имаше помлади деца шо ја носеа КОРЕОГРАФИЈАТА И ПАРОЛИТЕ и по 5 мин му текна дека место товар можи да му служат за добар штит од камења :jeeee:

После лудите 90ти дефинитивно ова беше најдобро и најсодржајно дерби, нека гинима пак и на ракомет и на фудбал. Се ми се чини ако пак се крени тифото ке фрчат казни (почнаја кај нас само за спротиставување на полицаец) забрани за гостувања и сл

Комити моментално сте во подем, уживајте во моментите додека не станите трн во око на полицијата од надвор или на партиските газолижачи шо ке ве сакатат од внатре

Камења по вас фрлаа шверцери од горе кај Стоковна. Па после изгледа се симна еден и колите кај што беа во колона проба едно црвено-црно знаме да земе од колата, ама изеде флаши и боксови. После се симнаа неколку шипци од горе и од други коли луѓе излегоа кои не беа поврзани со првата кола туку одеа на утакмица. И бидна калакурница.

Да, знам дека беа тие.... општ хаос беше, 200м колона настана цел пат не се знаеше кој јади кој пие.

Моето мислење е дека начинот на навивање и содржината на скандирањето штетно влијаат на развојат на Македонската тифо сцена (читај го ограничува истиот развој). Односно е директен фактор млади перспективни дечки со одлични креативни идеи да се одалечат од навивачката група (која и да е) и да се префрлат на неутрална трибина или било каде подалеку од навивачката трибина. Супер ќе почуствуваат атмосфера, дерби, интеренсо се, ама ќе се запрашат дали навистина сакаат да придонесуваат во скандирање за Каролина курва битолска, скопско педерче, земјотрес пак да се случел, мајки курви, ако се ограничува групата само на луѓе што сакаат вакви скандирања и што ги пали да повторуваат навредливи скандирања како некои флоскули, тогаш за жал групата бројчено никогаш нема ни да напредне, ќе си останеме на истиот медиокритет, ако воопшто и него го имаме, ќе викаме “ова не е ок, ама они први почнаа, мора да вратиме“, и така ќе си тера причата. Најтешко е да се пресече и рече “дечки остајте што скандираат другите, ние ќе си пееме само за Вардар/Пелистер“ и тоа е тоа, нека има закачки, ама нешто што е на место, актуелна новост, нешто што има логика, ако нема што да се смисли интересно за противничката група, нека се промовира својата во најдобро светло, некој да слушне нова песна, нов ритам, нови идеи, а не цело навивање педер,курва, тоа мислам сите го знаат, сите го имаат видено, дур се тера тој филм никој не може да рече “ние сме пред другите“, може да се само поброен лош пример кој го прифатиле другите, ама би биле сите во ист кош. Не знам размислете, двоцифрен број години се скандира “И да ми ја понудат Каролина Гочева, не би ја ебел јас курва е Битолска“, прва работа Каролина што е поврзана со клубот Пелистер, ако воопшто трибина некогаш видела, рендом лик се барал само во Битола да е роден, па истата таа Каролина соработувала и била блиска личност со Тоше кој се почитува на западната трибина, втора работа истата таа Каролина промовира етно песни и етно мотиви преку наши традиционални песни со кои се претставуваме низ целиот свет и кој се идентитет на овој напатен народ, со “курва“ се обраќаме на жена која направила препев на песна “Македонско девојче“, ало 2 прста на чело малку. Трета работа “Комити“ имало родени и во Битола, еден од нив е и Ѓорѓи Сугарев, не може толкава омраза кон еден град да се промовира, ниту кон луѓето таму, па иста кауза имате бе луѓе... Ова со земјотресот не го коментирам, изнакоментирано е веќе, вистината е дека не му посакувате смрт на некој, размислувајте малку со своите глави, тоа е навивачка “слобода“ (слободоумно размислување, а не слепо повторување), не е слобода да фрлиш камен со качулка и да избегаш, па слободен си не те препознал никој, тоа може секој. Ако сте стварно битен фактор и имате екипа зад себе во групата, пред да ја користите само за инциденти правење, пјачкање бензински и собирање за фајт, за промена искористете ја и да донесете промени во групата да не се пеат навредливи песни како овие што ги посочив, особено за работи што ни вие самите не ги посакувате/мислите, а свесно ги пеете бидејќи традиција е почната. Лошата традиција треба да се искорени, ако воопшто му значи на некој на повисоко ниво да се дигне навивањето, дека има луѓе што ја користат групата да направат инцидент под заштита на масата, да се издуваат и ги боли кур и за квалитет на група и за клуб, тие нека го прескокнат моето мислење.

Ај откако отиде темава за дербиво у курац...

Прво, комуникацијата со РК Пелистер не беше сјајна. Се обидуваа на сите начини да го саботираат гостувањето со тоа што намалуваа бројка, бараа лични карти и се што знаеа во старт дека ќе предизвика проблем. Луѓето кои биле дента во Битола на фудбал не сакам да ги коментирам. Ниту била смислена акција од групата ниту па некој знаел. Индивидуален обид/акција која нема врска со Комити.

Околу бројката...нели е малце глупо да серете за бројка од 130 луѓе кои во рок од три дена се мобилизираа во НАЈМИЗЕРНИОТ можен термин (среда од 14:40), а од друга страна истиот ден вие на домашен терен сте 60 луѓе на трибина. Зборам за фудбалското дерби.

Кога сме кај фудбалот, зборите како римата, песните на Комити се смешни, а неколку дена после тоа вадите "рима" ПОКРАЈ СЕ, НЕ ПРЕДАВАЈ СЕ?????? Сериозно?....

Од Скопје тргна микс помеѓу млада и искусна екипа и дел од постарата екипа. Веќе е јасно дека доста членови ја увидоа искрената борба на аптекариве и се вратија. Доказ беше ова дерби. Многу искусни и спремни ликови беа присутни, а кои не оделе долго.

Во Битола на влезот класика, битолските редари (Чкембари) провоцираа, бараа тапанот да го земат додека полицијата горе доле беше коректна. Очекувавме напад бидејќи блискоста со домашната публика беше еден метар, но се се заврши на пцуење.
Искрено, и сами сме свесни дека тешко е напад да се направи, но Чкембари толку ја силуваа приказната со Младост, со муда и остали чуда што реално е да го кажам ова. Сега се уверивте ли дека тоа што Полицијата со години забранува гостување нема врска со вас? Ниту вие ниту Шверцери, ниту Балисти (Добро, таму веќе илјада пати гостувавме) немате ниту сила ниту луѓе за таква акција. Ниту Комити немаат, да се разбереме. Сите се свесни дека при таков напад би страдало јадрото на групата, тешко дека воопшто би се стигнало до противниците а последицата од сето тоа би била огромна парична казна.

Паролите горе доле очекувани. Само таа "Комити, сида, корона" не ја коментирам зошто не вреди. Другите имаа некоја поента или традиција.

На излезот настана кошкање со полиција, мал инцидент кој брзо се заврши. Било како било, падна митот повторно за Младост како сала. И сега може да не замараат Чкембари со глупи причи. Прашање на време е кога МВР ќе дозволи гостување во Чаир за да не лапрдаат и тие многу.

Ај откако отиде темава за дербиво у курац...

Прво, комуникацијата со РК Пелистер не беше сјајна. Се обидуваа на сите начини да го саботираат гостувањето со тоа што намалуваа бројка, бараа лични карти и се што знаеа во старт дека ќе предизвика проблем. Луѓето кои биле дента во Битола на фудбал не сакам да ги коментирам. Ниту била смислена акција од групата ниту па некој знаел. Индивидуален обид/акција која нема врска со Комити.

Околу бројката...нели е малце глупо да серете за бројка од 130 луѓе кои во рок од три дена се мобилизираа во НАЈМИЗЕРНИОТ можен термин (среда од 14:40), а од друга страна истиот ден вие на домашен терен сте 60 луѓе на трибина. Зборам за фудбалското дерби.

Кога сме кај фудбалот, зборите како римата, песните на Комити се смешни, а неколку дена после тоа вадите "рима" ПОКРАЈ СЕ, НЕ ПРЕДАВАЈ СЕ?????? Сериозно?....

Од Скопје тргна микс помеѓу млада и искусна екипа и дел од постарата екипа. Веќе е јасно дека доста членови ја увидоа искрената борба на аптекариве и се вратија. Доказ беше ова дерби. Многу искусни и спремни ликови беа присутни, а кои не оделе долго.

Во Битола на влезот класика, битолските редари (Чкембари) провоцираа, бараа тапанот да го земат додека полицијата горе доле беше коректна. Очекувавме напад бидејќи блискоста со домашната публика беше еден метар, но се се заврши на пцуење.
Искрено, и сами сме свесни дека тешко е напад да се направи, но Чкембари толку ја силуваа приказната со Младост, со муда и остали чуда што реално е да го кажам ова. Сега се уверивте ли дека тоа што Полицијата со години забранува гостување нема врска со вас? Ниту вие ниту Шверцери, ниту Балисти (Добро, таму веќе илјада пати гостувавме) немате ниту сила ниту луѓе за таква акција. Ниту Комити немаат, да се разбереме. Сите се свесни дека при таков напад би страдало јадрото на групата, тешко дека воопшто би се стигнало до противниците а последицата од сето тоа би била огромна парична казна.

Паролите горе доле очекувани. Само таа "Комити, сида, корона" не ја коментирам зошто не вреди. Другите имаа некоја поента или традиција.

На излезот настана кошкање со полиција, мал инцидент кој брзо се заврши. Било како било, падна митот повторно за Младост како сала. И сега може да не замараат Чкембари со глупи причи. Прашање на време е кога МВР ќе дозволи гостување во Чаир за да не лапрдаат и тие многу.
od ko jadoja po mucka ne se komiti (y)

abe mnogu jaki ste 500 na eden, ko bracata...

da bevte tolku hrabri ke probavte i u sala nesto ama toa e....

ne e problem kotekot, nekad ke jades nekad ke delis problem e pickarskoto ponasanje. nedela dena tuka kukate deka nema uslovi deka trebalo da probaat komiti i sto ti znam a u princip vie edno gostuvanje nemate godinava u skopje. picki so tapija

abe mnogu jaki ste 500 na eden, ko bracata...

da bevte tolku hrabri ke probavte i u sala nesto ama toa e....

ne e problem kotekot, nekad ke jades nekad ke delis problem e pickarskoto ponasanje. nedela dena tuka kukate deka nema uslovi deka trebalo da probaat komiti i sto ti znam a u princip vie edno gostuvanje nemate godinava u skopje. picki so tapija
ni tamu bese ni znajs so se sluci brmcalo edno da te e***m i tebe i brakata prasaj si slobodno od 5 dusi 4ca izbegaja go osataja sam nezz samo v oci kako ke go vidat posle to ko zborame za picki veke bas sakam da vidam ko ke dojdime sk so ke probat tovjte vo jane i ako ima takov maz na tolku policija da napraj nesto ete jas ovde pred site kazvam deka se povlekvam od navivanjeto odma
lesno e od tastatura od aus da kometiras znam
p.s nezz so kometiras ti ko ti vikat deka ne bea od komiti tie taka bea dojdeni fudbal da gledat

Да успееле некако да земат некој реквизит, макар и пазарски шал од некој залутан, овај истиов 10 дена немаше да прекине да се курчи по темава. :icon_lol:

Да успееле некако да земат некој реквизит, макар и пазарски шал од некој залутан, овај истиов 10 дена немаше да прекине да се курчи по темава. :icon_lol:
sam go ostaja be izbegaja ejj da ne verva coek ama ete ne bile komiti

Прво, земен е шал. Ваљда не од Чкембари како што ми изгледаше. Второ, никако немам намера да се фалам со тоа. Поентата е дека не била смислена акција од групата. Како сакате сфатете, ме заболе искрено хахах

Него сега откако бевме во Младост имаме или немаме муда?? хахахаха
Ебати шупаците, од се што пишав секад имате око да се фатите за најнебитното.

Поздрав и не заборавајте ПОКРАЈ СЕ, НЕ ПРЕДАВАЈ СЕ!!!

ni tamu bese ni znajs so se sluci brmcalo edno da te e***m i tebe i brakata prasaj si slobodno od 5 dusi 4ca izbegaja go osataja sam nezz samo v oci kako ke go vidat posle to ko zborame za picki veke bas sakam da vidam ko ke dojdime sk so ke probat tovjte vo jane i ako ima takov maz na tolku policija da napraj nesto ete jas ovde pred site kazvam deka se povlekvam od navivanjeto odma
lesno e od tastatura od aus da kometiras znam
p.s nezz so kometiras ti ko ti vikat deka ne bea od komiti tie taka bea dojdeni fudbal da gledat
Најголеми митомани сте на сценава, ги вртите работите вас како што ви одговараат.
П.С. сфатете дека 5ца што си правеле нешто на своја рака не можеш да ги поврзуваш со цела група.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom