ZelenoBel
Модератор
- Член од
- 30 април 2013
- Мислења
- 1.618
- Поени од реакции
- 9.017
Не те прашав дали си спиел, ми е гајле искрено. За друго збораме тука... за ФАКТИ.Абе што да ти кажам, цела ноќ никој немаме спиено од голема болка
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не те прашав дали си спиел, ми е гајле искрено. За друго збораме тука... за ФАКТИ.Абе што да ти кажам, цела ноќ никој немаме спиено од голема болка
Зошто мислите дека би не болела паролата за Струга? Си мислите дека сте некаков фактор и дека некој ви се плаши а реалноста е дека не сте имале сукоб со друга група од 2006. А ФАКТ е дека додека вашиот клуб игра во друг град, вие си праите екскурзии со лозари.Не те прашав дали си спиел, ми е гајле искрено. За друго збораме тука... за ФАКТИ.
Финале на куп во 2004, Вардар тепаше на пенали. Зоче Петковски поуспешен од ДивиотБеше шо беше помина ама Сузана , Каролина ,Боки 13,сестрите , земјотрес,фамилијарна состојба мислам дека и наредни 100 години ќе останат ...
Реално тие треба да се забранат со закон !
Баш го чекам моментот кога и едните и другите ќе навиваат за својот клуб..
Памтам така одамна Кавадарци на Куп се договоривме да не ги ебеме Комитки 2 посто и цела утакмица се пееше само за Пелистер и беше едно од најдобрите навивања и како шо ме служи сеќавање 3-4 песни се пееја цела утакмица без престан. Ама тоа беше негде 2000-та година, па освен неколку овде незнам дали некој се сеќава
![]()
Таа е друга утакмица ако за неа прајме муабет а таа е таа...Финале на куп во 2004, Вардар тепаше на пенали. Зоче Петковски поуспешен од Дивиот
Мал бев тоташ, немаше шанси да ти дозволат на таа возраст да одиш на гостување. Ама ја гледав на телевизија и уште памтам дека Калиопи не сакаше да ја пее химната, бидејќи вашиве скинери извадија знаме со кукаст крст.
Еве еден извадок од тоа време:
Битолските „скинхедси“ се каат за фашистичкото знаме
Време / 07.04.2004
РАКОМЕТ - ПО ИНЦИДЕНТОТ НА ФИНАЛЕТО ВО КАВАДАРЦИ Фашистичкото знаме кое се виореше на финалниот ракометен турнир викендов во Кавадарци на страната каде што беа сместени битолските навивачи, Чкембарите, е дело на поединци кои не се членови на навивачката група. Нив ги осудуваат не само Чкембарите, туку и Управата која не организираше превоз за навивачите. Во неделата во финалето каде што Вардар Ватростална го победи Пелистер дури по изведувањето пенали, откако мечот заврши нерешено, 25-25, во салата владееше вистински вандализам. Чкембари освен што имаа нацистичко знаме, на крајот, незадоволни од поразот на своите миленици фрлаа факли на паркетот. Претходно, навивачите на Вардар В. „ги послужија“ гледачите со јајца, а потоа летаа запалки, пластични шишиња, запален шал и дрес на Чкембарите... - Ние како група „скинхедси“ од два-тројца членови сме националисти, а не нацисти. Си ја сакаме земјата, а тоа го докажавме со пеењето на македонската химна. Направивме грешка, но не злонамерна и без повод, без да размислите за последиците - изјави за „Време“ еден од знаменосците. Битолчани за случувањата во спортската сала „Јасмин“ велат дека е веќе видена работа во салите и на стадионите низ земјава. Тие не го оправдуваат дивеењето на дел од навивачите на трибините, но велат дека надлежните институции треба да си преземат мерки и одговорност. - За истакнатото нацистичко знаме требаше да реагира полицијата, а ние како клуб, откако го забележивме, веднаш реагиравме, по што знамето беше отстрането - вели Спире Мавровски, член на Управниот одбор на Пелистер. Чкембари за нацистичкото знаме велат дека тоа е испад на поединци, кои никогаш не биле нивни членови и се оградуваат од таквите појави. - Ние ја сакаме македонската химна и секогаш ја пееме, а слоганите во почетокот беа само возвратени на навивачката група Комити, кои пееја „Скопје држава“ и не игнорираа и не не признаваа како Македонци - вели еден од водачите на Чкембарите. - Секогаш се фаворизираат екипите од Скопје што се потврди и овојпат. Со фрлањето на факлите на паркетот по средбата ги изразивме револтот и незадоволството од неправдата што му беше нанесена на Пелистер - додава тој. Управата на Пелистер најави жалба до Ракометната федерација на Македонија (РФМ) за повреда на ракометните права, а за настаните на трибините велат дека не можат да имаат целосна контрола на сите навивачи. Федерацијата вчера најостро го осуди неделниот инцидент. „Овој немил настан е обид да им се нанесе штета на основните цели и идеали на спортот и директно е спротивен на духот и определбите на РФМ“, пишува во соопштението од Федерацијата. Б. Т.
И тогаш сте биле плачковци![]()
@ZelenoBel лоша да не беше глетка која не се гледа често? Чим имаше реакција за таа парола, значи погодила некој нерв.
Ти прајш изгледа муабет за Радовиш. 2002-ра беше то. Таму комити и знаме загубијаТаа е друга утакмица ако за неа прајме муабет а таа е таа...
Тогаш бевме на трибина кај што влегват ракометарите и беше хаос , не се знаеше кој јади кој пие ..
Знам дека на полувреме не можеа вашите играчи да влезат во соблекувална оти летаа сточина , бакли на терен...
И исто се сеќавам дека после нас дојдовте и овие пациентите не имаа сместено едни спроти други и некој ваши пациенти само по се сместија почнаа да фрлат преку трибина цел терен упаљачи и камења ... Дури еден упаљач и мене ме погоди , ама не да зоври атмосферата беше крш општ хаос таа утакмица ...
А за тоа со знамето не сум ни забележал искрени оти озбилно беше хаос
Ме заболе дали се плашиш или не, ако си навивач дојди во струга кога знајш дека имаш ривалска група. Па ќе видиме шо ќе биди. На неутрален терен сме, без полиција. Сат и пол од Битола, 2 сати и нешто од Ск, перфекција. Ќе пиеме по едно пиво на жешкото.Зошто мислите дека би не болела паролата за Струга? Си мислите дека сте некаков фактор и дека некој ви се плаши а реалноста е дека не сте имале сукоб со друга група од 2006. А ФАКТ е дека додека вашиот клуб игра во друг град, вие си праите екскурзии со лозари.
Ме заболе дали се плашиш или не, ако си навивач дојди во струга кога знајш дека имаш ривалска група. Па ќе видиме шо ќе биди. На неутрален терен сме, без полиција. Сат и пол од Битола, 2 сати и нешто од Ск, перфекција. Ќе пиеме по едно пиво на жешкото.
Ако не си навивач не дебатирај со мене.
Немаме никакви СУКОБИ(да ти ебам зборот), немаме никакви тепачки со никој, дојди во Струга зато.
Наредна година пак ќе одиме, од сега кажвам. Дојди мрсен
Изгледа ми се измешале брзинитеТи прајш изгледа муабет за Радовиш. 2002-ра беше то. Таму комити и знаме загубијаПрегледај го приврзокот 316729
Архива имам ко ниеден во Македонија... Не се секирај, има некој кој запишва се.Изгледа ми се измешале брзините, знам дека една неможеа да влезат во соблекувална тоа и џандарите бегаа и на нив се фрлаше..., А по ова да Радовиш тоа беше .
А ова со фрлање преку трибина една спрема други се мислам беше Кавадарци , ама одамна беше и тогаш имаше многу утакмици финалиња на Куп со Вардар , па кој се ќе памти пред 20 години шо како било , знам дека сега не памтам најдобро ама Кавадарци дека веќе кај што бевме едни спроти други и почнаа да фрлат преку игралиште ...
Абе убај времиња беа тогаш, ко не пишевме споменар сега ќе се губиме шо било како било
Автоматски споено мислење:
п.с. Кај ја најде сликата , си ја спуштив ме има во први редови па да си ја имам ..фала![]()