Формула 1 - сезона 2021

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2021 ?

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Како ќе ја изгубеа позицијата? Не смее да има претекнување и промена на позиции за време на Safety Car.
Ќе ја изгубеа ако Макс останеше, работата беше што Редбул беа во позиција да чекаат, ако Луис влага во бокс можеа да калкулираат и да останат на стаза зашто и онака гумите на Макс беа ок. Луис не влезе во бокс, видоа веќе тоа, и Макс влезе зашто се знаеше дека пак ќе остане он сигурно на истата позиција и после рестартот ќе беше у далеку боља позиција.

Грршка е што немаше црвено знаме, грешка е што првично донесоа дно од одлука кога рекоа дрка Макс нема да смее да се врати на вотра позиција, па истата ја заменија со уште поголем криминал.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

црвено знаме има само кога трката не може да продолжи. За овој судир у никој случај не смее црвено знаме да има. А за одлуката, таа беше исправна, ќе беше трагично да не му дозволеа да ја врати позицијата. Тоа на ниедна трка не се десило после сејти кар да не се вратат сите на свое место. Џабе квичиш.

Ќе ја изгубеа ако Макс останеше, работата беше што Редбул беа во позиција да чекаат, ако Луис влага во бокс можеа да калкулираат и да останат на стаза зашто и онака гумите на Макс беа ок. Луис не влезе во бокс, видоа веќе тоа, и Макс влезе зашто се знаеше дека пак ќе остане он сигурно на истата позиција и после рестартот ќе беше у далеку боља позиција.
Хамилтон да влезеше да смени гуми ќе изгубеше позиција точно, ама ќе беше во многу поповолна позиција. На старт со медиум го изеде Макс, така да нивна грешка е што решија да бранат позиција со стари гуми.

Хамилтон да влезеше да смени гуми ќе изгубеше позиција точно, ама ќе беше во многу поповолна позиција. На старт со медиум го изеде Макс, така да нивна грешка е што решија да бранат позиција со стари гуми.
Да ама Макс немаше баш истрошени гуми јер смени кога беше VSC, и можеш да претпоставиш каква одбрана ќе му удреше на Луис кога веќе еден Перез со умрени софт душата му ја зема.
Мислам дека уствари од Мерцедес се надеваа дека трката нема ни да продолжи, односно дека SC до крај ќе има, ако не се лажам во една од комуникациите со Тото, тоа му беше кажано на Луис, прилично сум убеден бар у ова дека така слушнав.

Друго на што се надеваа бабаните беше преседанот со заостанатите, остај ги меѓу Луис и Макс, и двете работи им умреа од смрт, остана најтешката, одбрана против разјарен Макс.

Грршка е што немаше црвено знаме, грешка е што првично донесоа дно од одлука кога рекоа дрка Макс нема да смее да се врати на вотра позиција, па истата ја заменија со уште поголем криминал.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
За црвеното знаме се согласувам, грешка беше. Една од многуте сезонава. Ама не сфаќам како можеш да тврдиш дека на тој начин Луис ќе имал предност а ако влезел во бокс да ги смени гумите како што направи Макс - немало. Значи - пак ќе повторам: најголемата грешка е на Мерцедес и Луис, зашто не ги сменија гумите. FIA во случајот и да направила грешка со непокажувањето црвено знаме, сепак им дала исти услови на обајцата.

За второто - преседан ќе беше да не го претекнеа сигурносното возило тие што заостануваат цел круг, а во случајов се најдоа меѓу Луис и Макс пред последниот круг. Затоа првата одлука беше против правилата, а не втората. Ама вие дека сте научени цело време да играте по ваши правила, и против правилата, затоа ти е чудно што овојпат беше според правилата. ;)
Автоматски споено мислење:

Тогаш Луис ќе излезеше со soft гуми, а овие ќе им дадеа минимум уште 2 круга за тркање, а не да го повлечат SC пред последниот круг. И секако Луис ќе беше во предност и ќе го стигнеше Макс.

За второто - преседан ќе беше да не го претекнеа сигурносното возило тие што заостануваат цел круг, а во случајов се најдоа меѓу Луис и Макс пред последниот круг. Затоа првата одлука беше против правилата, а не втората. Ама вие дека сте научени цело време да играте по ваши правила, и против правилата, затоа ти е чудно што овојпат беше според правилата. ;)
Ова пробувам од прееска да најдам, имало ли трка каде што не било дозволено заостанатите болиди да поминат? Мислам дека ова е случај само во случај на дожд, не и на сува патека. Ако не ги пропуштеа и те каков преседан ќе беше.

Каква последна трка да се одбележи една одлична сезона. Изгубив надеж на пола но кога видов safety car ми светнаа очите. Знаев дека Макс ке ја искористи оваа шанса, мајсторски извозено и на крај малце срекја и кај него да дојде. :)

Ова пробувам од прееска да најдам, имало ли трка каде што не било дозволено заостанатите болиди да поминат? Мислам дека ова е случај само во случај на дожд, не и на сува патека. Ако не ги пропуштеа и те каков преседан ќе беше.
Јас не се сеќавам. Откако гледам, lapped cars to overtake in this lap се појавува секогаш пред safety car in this lap пораката.

Ne znam zosto se raspravate, bidete malce realni. Zasluzeno ke bese spored sezonata bilo koj da zeme. Ama konkretno za trkava, koga najvise trebase, max gi napuni gakjite do vrv. Startuvase prv izgubi pozicija. Hamilton izvoze sampionski, max daleku od toa. Cestito neka mu e, dobro bese malku promena vo sportov, iako titulava e na rang na Glock i Mclaren, ako ne i pobizarna.

Кога се лупна Латифи во ѕид требаше одма црвено знаме и да ја рестартираат трката од како ќе ја исчистат патеката. Хамилтон ќе сменеше гуми исто така и ќе беше најфер решение. Не само дека ќе беше најфер решение но и исправно решение според правилникот за тркање на ФИА. Овој Маси е тотално некомпетентен, неколку пати се премислуваше и губеше во паметот. Не знаеше што да прави кутриот. Катастрофа. Нека почива во мир Чарли Вајтинг, фали човек како него.

Како и да е, честитки за Макс, се тркаше феноменално цела сезона и е заслужен шампион и покрај белегот на крај предизвикан од идиотизмот на ФИА.

ako titulava e na rang na Glock i Mclaren, ako ne i pobizarna.

Нема везе Глок, тој финиш на сезоната не беше воопшто контроверзен според мене. Глок беше на гуми за суво во тешки дождовни услови. Ова денес мислам дека е многу побизарно.

Верстапен одма влезе у бокс и одма послем тоа беше повикан цигото ама им рече негатив со што сам си пресуди

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imase realna verojatnost da se zavrsi trkata pod SC,taka da ce bese smejurija za Mercedes ako na toj nacin mu ja poklonea titulata na Max.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom