Формула 1 - сезона 2021

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2021 ?

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Trgnete na strana hejtot kon Hamilton, kako e fer da si cela trka prv, da begash preku 15 sekundi pred vtoriot i na kraj da ja izgubish trkata a voedno i titulata zaradi glupost na dvajca nebitni likovi shto se pola saat pozadi tebe. Da mu se deseshe scenariovo na herojot Max kje imashe grupni samoubistva niz svetov.

:pusigo::pusigo::pusigo::pusigo::pusigo:

Мангуп сакаше да изиграваш последниве трки па ги качи сите на кур за Хамилтон и како тоа сите сме биле плачковци, Макс требал казни да јаде и слично, еве ти го сега deep throat и да си правиш гаргара.

Тебе и к.р не би те качил незнам зошто се надеваш, све друо е евидентно, нема потреба да повторувам.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Тото Волф додека чека објаснување од ФИА...

785bc22b77c14cc592313f4808daed78

Da beshe obratna situacija i Luis da osvoeshe titula na ovoj nachin kje imashe padneshe forumov ama okej bitno kjumbeto izgubi. Dno moment za 'sportov'
Дно беше сечењето на 50 метри кривина денеска без казна.
Дно беше 10 секунди казната на Силверстоун.
Дно беше ударот од назад без казна и сите шенаниганс во СА.
Дно беше менувањето правила за питстоп на сред сезона.
Дно беше Ботас камиказа во Унгарија.

Лудило! Заслужена титула за Макс. Само нека продои вака и следна година.

Дно беше сечењето на 50 метри кривина денеска без казна.
Дно беше 10 секунди казната на Силверстоун.
Дно беше ударот од назад без казна и сите шенаниганс во СА.
Дно беше менувањето правила за питстоп на сред сезона.
Дно беше Ботас камиказа во Унгарија.
Beshe ne vikam ne, nikako toa ne go menuva faktot deka ova isto taka beshe edno golemo dno.

Цигото одби да влезе у бокс и го попи јако
лудилоооооооооо си мислеа дека ке ја завршат трката со СК [emoji1787]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Требаше само да има црвено знаме па и двајцата да излезат со нови гуми и нека се тркаат 3 круга до крај, ова вака е грабеж, срам за спортот воопшто.
Па што не влезе и он во бокс да ги смени гумите? На кој начин safety car-от е предност за Макс, кога двајцата имаат исти услови со него? Грешката е до Мерцедес, не до FIA, во случајов. Да влезеше и да ги сменеше гумите, дури и во поповолна позиција ќе беше отколку да стартуваше одново со летечки старт по црвено знаме.

@mkgunner Многу се излета друже, општо задњи неколку недели ја насети доминантноста на Мерцедес и прерано почна да влагаш тука со клизачи. Не бива таква самобендисаност и ругање на останатите, така да реметот што сеа го добиваш е тотално оправдан.

Респект што не се криеш ко путенце зашо има и такви на форумов само немо следат и ги нема никаде у вакви моменти, али тотална разбирачка треба да имаш што сеа ти влагаат со клоци и боксови останатите, си го заслужи тоа, спушти си гард остај да те рашамараат поштено и тоа е тоа, зашо немаш одбрана тука јебига, така си функционира интернетот.

Aли олабавете малце и со него дечки, глупо е на ваква сезона и ваков крај дискусијава да се фокусира на ганеров, пуштајте видеа нешто од коментатори, интересни дешакви, радио комуникации, тоа е сеа моментот. Ауауауауауауаусфуадфуадугф каков епски крај, ко онаа возбудената кај драган у емисија што се јави сум, 2000 видеа денес ќе глеам од тркава и ќе вријам.

Друже ја го бранам ставот што го имав цела сезона, овде како и било кој друг што не е п.чка кога ќе се најде сам во глутница на "навивачи" од спротивен табор одев со глава напред, а не да се скривам и да никнувам како печурка после позитивен резултат како што прават еве гледаш и сам 90% ликови што ги нрма цела сезона. Мифки од луѓе креираат јавно мислење на многу повисоки нивоа во државава, а не па овде ама немам намера да се повлечам пред било кого.

Можеби згрешиле, ама се што направија од страна на Ф1 на крајов на тркава е за на трибунал, апсолутно никаква шанса не му дадоа на Луис, тешка брука е ова.

Му дадоа, му ја дадоа истата шанса за одбрана што ја имаше Перез против Луис, 1 круг, каде Луис и имаше шанси да го направи тоа што Чеко против него го правеше со умрени софт гуми, и тоа многу успешно.
Да беа ФИА фер ќе дадеа барем 2 круга тркање а не 1, во 2 немаше теорија никаква Луис да парира, во 1 имаше какви такви шанси.

Зашто толку долго возеа позади SC сите болиди ? Зашто на телоп пуштија преседанска одлука дека нема да го престигнат заостанатите SC, што ќе беше прв таков пример во формула 1. Тоа беа работи што круг-два претходно требаше да ги консолидираат, и да остават барем 2 круга на тркање, не 1.

Далеку е ова од трибунал, ако не освоеше денес Макс титула ради ваквите одлуки, почнувајќи од онаа у прв круг, завршувајќи со бламирањево и одовлекувањето на крај, е тоа ќе беше за трибунал, бојкот на церемонија на крај и уништување на цело реноме на овој спорт кое и онака е бајаги разнишано.

Од аспект на формула како спорт, овој краен епилог е буквално најдоброто нешто што можеше да и се деси на Формула 1.

Па што не влезе и он во бокс да ги смени гумите? На кој начин safety car-от е предност за Макс, кога двајцата имаат исти услови со него? Грешката е до Мерцедес, не до FIA, во случајов. Да влезеше и да ги сменеше гумите, дури и во поповолна позиција ќе беше отколку да стартуваше одново со летечки старт по црвено знаме.
Грршка е што немаше црвено знаме, грешка е што првично донесоа дно од одлука кога рекоа дрка Макс нема да смее да се врати на вотра позиција, па истата ја заменија со уште поголем криминал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom