Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
...метафора стриктно посветена!
инаку не би се сложила со тебе еве ти директно прашање, дали би се фатила со дечко низок, дебел, а при тоа да биде мноооогу паметен и да има многу во таа глааа, ама ќелава? :rolleyes:
(биди искрена)
За секој Шрек има Фиона.

Го препишуваат матичните доктори Lekoklar (Clarithromycin) за третман на коронава?

И веганиве си имаат вакцина сега. GSK и Medicago завршија тестирање со прва растителна вакцина за Ковид.

- јас ти побарав да напишеше паушал што антибиотици користете ниту те прашав кога, како ниту која јачина, односно што друго давате при ковид пациенти онака општо пишано, која сатурација ви е пресудна за кислородна подршка,
- јас немам врка со политика,
- кажи ми, што преставува за тебе вакцина и која е нејзина главна улога,
- дали антиковид вакцини ги сметаш како класичните вакцини,

Прегледај го приврзокот 316052

- дали за мутирачки коронавирус можеш да развиеш вакцина и да се аплицира истата веќе две години, а коронавирусот измутирал од нивно производство погледни 12 соеви и стигнавме на 13ти сој омикрон,
- дали ти би ставил антиковид вакцина, било која, па секој месец бустер доза 3, 4 , а коронавирус измутиран со 13 различни соеви,
- зашто не би се боцнал со антиковид вакцина Спутник туку САМО од ФДА и ЕМА „признати“ (неполитички потег),
- зашто се направени нетреспарентни тајни договори ( неполитички потег)
- зашто пополнуваш образец пред вакцинирање со овие делумно итни делумно акредитирани антиковид вакцини,
...баш ме интересира што ќе ми одговориш! :kafence:

Antibiotik vo zavisnost od samiot pricinitel. Pri potvrdena pneumonia vo start intravenozno Amoksiklav, Azitromicin, pri Septicni sok vo zavisnost od hemokultura I antibiogramot (cesto pati Tazocin). Indikacija za intubacija ne e samo nivoto na saturacija nego respiratorna insuficienca(znaci frekvenca na disenje, naod od arteriska gasna analiza-PH vrednost, pCo2, pO2, HCO3, Be...), niska zvest (sopor, koma) i.t.n. Pacient na Ohio maska (15 l) i binazalni kateter koj e respiratorno dekompenziran (neadekvatna respiratorna kompenzacija sledena preku arteriskata gasna analiza gi intubirame). Mnogu dolga I siroka e, veruvaj a i ne e forum tema ama ajde, ako nekogas se vidime bas ke razgovarane na ovaa tema.
Vo vrska so antikovid vakcinite, ne se klasicni ama i ne se tolku crni kolku sto gi napravivte. Jas sum vakciniran so pfizer, vo vrska so boosterite e seuste tema na istrazuvanje. Dali jas licno se slagam ili ne e irrelevantno, ako se dokazat kako dobri, zosto da ne?
Vakcinite go "simuliraat" spike proteinot, ne znaci deka mutacijata e bas na toj protein.
Bilo koja ne bi stavil, na primer Astra, Johnson mnogu verojatno ne (bidejki pfizer se cini deka e so najmali nesakani efekti, ako nema druga zosto da ne?).
Mozebi, nekogas I nekade e za debata na forum premnogu ima za kazuvanje, malku vreme za pisuvanje. Pozdrav...

... немој да им веруваш, затоа што и таму им се измешани странски фирми, зашто до сега требаше да се знае и кривецот за пандемијата, а штом не се знае, а најмалку некој одговара за ова пандемија, тогаш биди сигурен или УСА или ЕУ има измешани прсти, а веќе ако се решиш (а не би требало оти си прележан), ќе одбереш антиковид вакцина изработена со инактивиран цел коронавирус каде ги има сите сегменти на коронавирусот, а воедно има најслаби несакани реакции.
не на кинезите туку на вакцините со "умртвен вирус", a едини како што читам се оние од Синовак. Ради тоа и тие ги препорачуваат за одредени категории лица, постари или со одредени состојби (ех да бев помлад :)).
Antibiotik vo zavisnost od samiot pricinitel. Pri potvrdena pneumonia vo start intravenozno Amoksiklav, Azitromicin, pri Septicni sok vo zavisnost od hemokultura I antibiogramot (cesto pati Tazocin). Indikacija za intubacija ne e samo nivoto na saturacija nego respiratorna insuficienca(znaci frekvenca na disenje, naod od arteriska gasna analiza-PH vrednost, pCo2, pO2, HCO3, Be...), niska zvest (sopor, koma) i.t.n. Pacient na Ohio maska (15 l) i binazalni kateter koj e respiratorno dekompenziran (neadekvatna respiratorna kompenzacija sledena preku arteriskata gasna analiza gi intubirame). Mnogu dolga I siroka e, veruvaj a i ne e forum tema ama ajde, ako nekogas se vidime bas ke razgovarane na ovaa tema.
Овде баш и не правеа некои анализи освен 3 пати дневно што мереа сатурација и повремено крвна слика главно ради д димери, железо или цеерпе, такви параметри. Мене ме прашаа- а да те ставиме малку на кислород, сакаш? :pos: А дишев нормално, не се задишував, немав ништо на плуќа и брзиот тест за сатурација ми беше солиден. Ами зашто ако сакаш, не ми е сеуште јасно. Дали се платени од кубик кислород или што?

Во врска што се спорите за тоа што е прво јајцето или ковидот, еве ја изјавата (као кога го прашаа за колективен имунитет кога вели од пушка-60%) од Филипче, министерот во оставка, кога го прашуваа за тетовските жртви
-Од самиот почеток ги пријавуваме апсолутно сите случаи. Се случува да дојде пациент со друга тешка здравствена состојба, тогаш да му биде направен и ковид тест, тој да почине и потоа да стигне резултатот и да биде позитивен. Ние го пријавуваме и тој случај. И кога некоја друга болест била директна причина за смртта, доколку пациентот бил позитивен на Ковид-19, ние го пријавуваме како смртен случај, рече Филипче.

и објаснувањето на Даниловски, by the book. Иако и тој ја утна малку со колективен имунитет и летање на вирусот во воздухот. Не знам што не е јасно тука, посебно ако сте медицински лица
Во неодамнешната трагедија имавме пациенти од КОВИД-19, кои ги загубија животите во пожар. Значи, имавме насилна причина, при која надворешните околности (надворешна причина) се „изложување на оган“, а основната причина за смрт се изгорениците! Во никој случај, насилна причина не може да се заведе како природна – во случајов, КОВИД-19!

Дали да споменуваме дека отпочеток кампањата за вакцини делумно им падна во вода кога објавуваа починати дека биле сите скоро без исклучок со коморбидитети?

Па поминале без проблем, за 20 дена ќе се вратат на терен. Да не беше оваа ковид хистерија никој мува немаше да го лази за ова, ниту ќе се замараше ти како би прошле ако се вакцинирани за грип.

Od kade tolku siguren? Ima infiltracii vo plukjata. Ne bas sitna rabota so ogled deka e profi sportist i mu treba celosna telesna spremnost za toa nivo. Ne bi bil ni prv ni posleden da ima odredeno vreme namalena spremnost, tokmu studijata sto ja pustiv za fudbaleri ja pokazuva taa opasnost.

Od kade tolku siguren? Ima infiltracii vo plukjata. Ne bas sitna rabota so ogled deka e profi sportist i mu treba celosna telesna spremnost za toa nivo. Ne bi bil ni prv ni posleden da ima odredeno vreme namalena spremnost, tokmu studijata sto ja pustiv za fudbaleri ja pokazuva taa opasnost.
Abe i bez drobovi da ostsne, nema za inat da ja primi vakcinata i kraj na muabet

Гледам започнаа одреден број на земји да ги ограничуваат вакциналните пасоши на 3 месеци. Како е во Германија?

Гледам започнаа одреден број на земји да ги ограничуваат вакциналните пасоши на 3 месеци. Како е во Германија?
голем БОНУС за фармакоиндустријата,за корумпирана глобалистичка влада не е проблем да изгласа и подолна граница

So 3 si sloboden vo sekoja smisla osloboden od testiranja, so 2 dozi do 6 meseci isto od 6 meseci nekade mora plus test. Nevakciniran samo do Aldi i doma.

ќе дупат народ вака пошто не знаат или не сакаат да создадат вакцина што ќе трае подолго. На секои 3 месеци жбрц. Баш би сакал да слушнам што има да каже Марковски за ситуацијава ама го блокираа.

личност на годината на еМагазин
Автоматски споено мислење:

и во ова сме шампиони

Сета помош што ни ја даваат е во функција на вакцините, само да се извакцинираат што повеќе луѓе.

Немаме опрема и материјали во болниците, ама затоа ќе имаме компјутери за следење на вакцинацијата.

Со оглед дека владата на последната седица одели 18 милиони денари за софтверско решение, мислам дека е и јасно кој ќе го добие тие пари за да работат на овие компјутери.

Пари еден тон само за вакцини :facepalm:

Постои само еден идиот во светот кој што може да мисли дека со вакцини и компјутери ќе ја завршиме пандемијава.

1639137058029.png

Сета помош што ни ја даваат е во функција на вакцините, само да се извакцинираат што повеќе луѓе.

Немаме опрема и материјали во болниците, ама затоа ќе имаме компјутери за следење на вакцинацијата.

Со оглед дека владата на последната седица одели 18 милиони денари за софтверско решение, мислам дека е и јасно кој ќе го добие тие пари за да работат на овие компјутери.

Пари еден тон само за вакцини :facepalm:

Постои само еден идиот во светот кој што може да мисли дека со вакцини и компјутери ќе ја завршиме пандемијава.

Прегледај го приврзокот 316111

дајбоже да дојде некој саглам да ве исчипира како овци и да престанете со оправање криви дрини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom