Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
боди ковидот на копачка го прележа, затоа купете копачки и бидете како боди. И на пензионерите истото им го препорачувам.
Строго копа мундијал винтиџ.

Се случувало да фалат играчи поише од месец дена од грип.
Како го пиша ова, до крај на година. Кое ти е ова драматизирање, крајот на годината е за 20 дена, 3 утакмици ќе пропуштат.

Pored eksperti na temava mladi zdravi lugje sportisti bez problem bi prelezale. Ova e primer deka ne e taka. So ogled na toa sto ovie igraci zemaat milionski plati tie tri partii vo pari preracunato i ne se malku. Vo klubot sigurno se zadovolni inace ova ima cela storija kako bilde vozdrzani oti nemalo dolgogodisno iskustvo so ovie vakcini za nekolku dena potoa da se zarazat i da imaat post-kovid problemi. Vidi ja studijata sto ja pustiv deka namalenata spremnost moze da potrae i nekolku meseci. Ama ok, taka si odbrale.

Дали е исто починат СО ковид и ОД ковид?
Ментални гимнастики се тие муабети

Пробај вака, ако падне човек од скеле и умре, ќе умре со пад или од пад? Или ако на некој му разнесат глава со двоцефка умира со сачми или од сачми? Знам екстремни примери се овие, ама полесно ќе ти биде да го видиш апсурдот на прашањето.

Обично има причинско-последична врска која се следи и не сум сретнал доктор кој ја негира улогата на ковид и последиците од заразата.

Коа веќе праша, најди се ти во ситуација коа на твој близок му се одброени деновите, па кажи дали менува нешто "ќе умре денес или ќе умре после 1 недела ".

Pored eksperti na temava mladi zdravi lugje sportisti bez problem bi prelezale. Ova e primer deka ne e taka. So ogled na toa sto ovie igraci zemaat milionski plati tie tri partii vo pari preracunato i ne se malku. Vo klubot sigurno se zadovolni inace ova ima cela storija kako bilde vozdrzani oti nemalo dolgogodisno iskustvo so ovie vakcini za nekolku dena potoa da se zarazat i da imaat post-kovid problemi. Vidi ja studijata sto ja pustiv deka namalenata spremnost moze da potrae i nekolku meseci. Ama ok, taka si odbrale.
Па поминале без проблем, за 20 дена ќе се вратат на терен. Да не беше оваа ковид хистерија никој мува немаше да го лази за ова, ниту ќе се замараше ти како би прошле ако се вакцинирани за грип.

Па поминале без проблем, за 20 дена ќе се вратат на терен. Да не беше оваа ковид хистерија никој мува немаше да го лази за ова, ниту ќе се замараше ти како би прошле ако се вакцинирани за грип.

Ke vidime. Im posakuvam sve najdobro od covecki aspekt ama ima drugi primeri od profi sportisti koi do denes ne se opravile.

Zasega do krajot, ke vidime. Muabetot e deka da bile vakcinirani ke nemale gajle sega.
Автоматски споено мислење:

Ete potkrepeno i od nauka: https://www.econstor.eu/handle/10419/237290/

The COVID-19 pandemic has caused economic shock waves across the globe. Much research addresses direct health implications of an infection, but to date little is known about how this shapes lasting economic effects. This paper estimates the workplace productivity effects of COVID-19 by studying performance of soccer players after an infection. We construct a dataset that encompasses all traceable infections in the elite leagues of Germany and Italy. Relying on a staggered difference-in-differences design, we identify negative short- and longer-run performance effects. Relative to their preinfection outcomes, infected players' performance temporarily drops by more than 6%. Over half a year later, it is still around 5% lower. The negative effects appear to have notable spillovers on team performance. We argue that our results could have important implications for labor markets and public health in general. Countries and firms with more infections might face economic disadvantages that exceed the temporary pandemic shock due to potentially long-lasting reductions in productivity.

Игорче не се лажи бе, тоа е природен пат, човекот не е од Фчера, луѓето постојат 200.000 години.

Еве ти од научно списание.

Had COVID? You’ll probably make antibodies for a lifetime

А дека со mRNA вакцина ќе се случи истото, да ми пишиш во вторник.

Игорче не се лажи бе, тоа е природен пат, човекот не е од Фчера, луѓето постојат 200.000 години.

Еве ти од научно списание.

Had COVID? You’ll probably make antibodies for a lifetime

А дека со mRNA вакцина ќе се случи истото, да ми пишиш во вторник.

Ke napravime antitela teneke, nekoj bonus ke si dobie long-covid. Imunitet beton.

Пробај вака, ако падне човек од скеле и умре, ќе умре со пад или од пад? Или ако на некој му разнесат глава со двоцефка умира со сачми или од сачми? Знам екстремни примери се овие, ама полесно ќе ти биде да го видиш апсурдот на прашањето.
За да го видиш апсурдот на прашањето, кога веќе одиме во екстремни случаи.
Со болничко возило се транспортира позитивен ковид пациент. Сообраќајка. Пациентот починува во сообраќајката. И сега како ќе го заведеме? Дека починал ОД ковид? или дека починал СО ковид?
Или ќе го заведеме дека починал во сообраќајна несреќа?
Колку да ти доловам разлика.

Ke napravime antitela teneke, nekoj bonus ke si dobie long-covid. Imunitet beton.

Абе знам дека џабе постирам студии оти не читаш, ама ај да ти кажам, вчера ја постирав и покажува дека вакцинацијата ги прави истите симптоми како ковид.

Воедно вакцините не спречуваат лонг ковид, за тоа постирав студија од Британија пред еден месец.

Вакцините се нешто малце подобри од плацебо и тоа во период од 4 месеци по вакцинација.

Чудно :cautious:
Почината жена. Заведена, објавена во дневна ковид статистика. Погребана според сите ковид протоколи, лимен ковчег и сл. После 1 недела во отпусното писмо пишува дека е хоспитализирана и лекувана од леукемија. И самата предходно знаеше уште колку време и е останато, беше медицинско лице и свесна за дијагнозата и крајниот резултат. Она што боде во очи во самото отпусно писмо, НИКАДЕ не пишува или споменува зборот ковид.

Не велам дека луѓе не умираат од ковид, туку велам дека НЕ ЗА СЕКОЈА смрт ковидот е причина.
Менува ли нешто фактот дали некој ќе умре денес или ќе умре после 1 недела доколку веќе деновите се преброени?

Треба да имаме протокол според предходно утврдени критериуми, кои се пациенти ќе се вбројуваат во дневна ковид статистика, дека навистина починале ОД ковид.
Дали е исто починат СО ковид и ОД ковид?

Е сега, доколку ја свртиме паричката на другата страна, ќе наидеме ситуација, каде што истите доктори кои положиле и судска медицина, ортопедија, хирургија, неврологија, доколку настане смрт како последица од ВАКЦИНА, истите тие доктори НИКОГАШ нема да се повикаат на вакцината, туку ќе се повикаат на сите останати коморбидитети од предходно. А доколку настане смрт на позитивен ковид, тогаш секогаш прстот се вперува во ковидот, а не на останатите болести.
Сега ја разбираш разликата?
Ама ти ДаркЛејди не ме разбираш јас што зборувам. За сите работи кои не ти се јасни и за кои пишуваш тука има причина зошто тоа се прави така. И истото тоа го пишува во медицинските книги.

И за вакцините постојат јасно дефинирани критериуми во клиничката фармакологија (постои и за ова пријавување од страна на лекари). Фармаковигиланца!
Се си е јасно дефинирано, што е тоа adverse drug reaction (несакано дејство на лек/вакцина), adverse event (несакани појави при употреба на лек/вакцина), serious adverde reaction/event (сериозни несакани дејстца/појави при употреба на лек/вакцина), side effect (странични појави), неочекувани несакани дејства.

Постои причина зошто лекар не знае да пишува судска пресуда. Затоа што не студирал правен факултет, туку медицина :). Епа иста ситуација е, само замени ги улогите.

Абе знам дека џабе постирам студии оти не читаш, ама ај да ти кажам, вчера ја постирав и покажува дека вакцинацијата ги прави истите симптоми како ковид.

Воедно вакцините не спречуваат лонг ковид, за тоа постирав студија од Британија пред еден месец.

Вакцините се нешто малце подобри од плацебо и тоа во период од 4 месеци по вакцинација.

Zalno. Nisto licno ama zalno e tvojot stav deka vakcinive se malce podobri od placebo.

Де бе па и ти, за 2.500 долари си бил.
Јасно ми е дека си малку нервозен бидејќи гледаш како твојата професија е злоупотребена и нема никаква логика, па и рамноземјашите сфаќаат што е логично, што не.
Ти се согласуваш со член кој го тврди следново:
Грип и други вируси немаме, бидејќи маски се носат и се држи дистанца.
Корона имаме, бидејќи маски не се носат и не се држи дистанца.

И ред други контрадикторни мислења, од кои запек ме фати, па не ќе да е од мене дијареата.

Подобро ти иде со видеата кои ги споделуваш, него со испадите на нервоза, ама ти си знаеш.

не биди толку сигурен, Албанците секогаш се на страната на западњаците.
Бафра ти ко да си бил на обука кај ЗЗ како партиски војник, можда си бил и "шарен" we don't know.

Ама ова извртувањето на реченици и заклучоци личи ко да си излегол од Муртинска кујна.

За да го видиш апсурдот на прашањето, кога веќе одиме во екстремни случаи.
Со болничко возило се транспортира позитивен ковид пациент. Сообраќајка. Пациентот починува во сообраќајката. И сега како ќе го заведеме? Дека починал ОД ковид? или дека починал СО ковид?
Или ќе го заведеме дека починал во сообраќајна несреќа?
Колку да ти доловам разлика.
И сеа треба да те прашам дали умрел од сообраќајка или со сообраќајка?

Пишав и претходно, башка шо и лекари овде беа објасниле како се заведува случајот. Пракса е да се следи причинско-последичната врска за настанот. Ако настанала сообраќајка во извештајот ќе биде заведена директната причина за смртта, најчесто е траума на дел од телото, па после останатите состојби шо ги имало лицето.

Проблемот со менталната гимнастика е тоа шо истата може да се примени за било која причина за смрт. Знаеш, со рак - од рак, со инфаркт - од инфаркт, со рандом-бактерија - од рандом-бактерија.

И сеа треба да те прашам дали умрел од сообраќајка или со сообраќајка?

Пишав и претходно, башка шо и лекари овде беа објасниле како се заведува случајот. Пракса е да се следи причинско-последичната врска за настанот. Ако настанала сообраќајка во извештајот ќе биде заведена директната причина за смртта, најчесто е траума на дел од телото, па после останатите состојби шо ги имало лицето.

Проблемот со менталната гимнастика е тоа шо истата може да се примени за било која причина за смрт. Знаеш, со рак - од рак, со инфаркт - од инфаркт, со рандом-бактерија - од рандом-бактерија.
Causa mortis est resultanta occasio et condicio mortis.

А еве да речеме болен е некој од сида, и после долги години тешко боледување умре од некој сезонски грип, како ќе се заведе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom